Havoc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Mam epsona rx425. Jakieś 2 m-ce emu skończyły mi się tusze, magenta i czarny. Pozostałe dwa leżały w drukarce. Teraz włożyłem nowe catridge z magenta i black. Ale o wydrukach nie ma mowy. Czarnego koloru praktycnzie nie ma na papierze, po prostu czysta kartka, gdizeniegdzie plamki i kreski. Z magnetą podobnie. Drukarka po wymianie tuszy zaczęła czyścić głowicę czy co to tam jest, trwało to duużo dłużej niż zwykle. W końcu zużyła niebieski i żółty tusz oraz zostawiła 1/5 magenta i czarnego :/ Nadal jednak nie drukuje jak powinna. Co mam zrobić?! Jak wyczyścić głowicę czy coś....i gdzie to jest? Wnętrznością drukarki nigdy sie nie przyglądałem, a i instrukcji obsługi niestety nie posiadam :/ Edytowane 8 Września 2006 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Na miłość ... MAGENTA nie magneta. Pewnie zaschły głowice drukujące. Na Allegro można kupić płyn do udrażniania głowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Wybacz ;] Poprawione ;p A możesz tak łopatologicznie jeszcze powiedzieć, albo doradzić skąd się dowiedzieć w którym miejscu dokładnie mam użyć tego płynu? Jak już mówiłem nie wiem co w drukarce siedzi :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Tu masz np. taki płyn KLIK. Jak go stosować dowiesz się od sprzedawcy względnie z instrukcji dołączonej do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Dowiedziałem się czegoś. I chyba źle opisałem problem. W sumie nie pomyślałem że to róznica jest ;] Ja kupiłem catridge nowe a nie tusze do napełniania. Czyli całe pojemniki z tuszem są w stanie idealnym. To chbya trochę zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Nic. Głowice w Epsonach są w drukarce a nie w pojemnikach. Zostajemy przy plynie do udrazniania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...