tom_tom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Więc tak... Padł system na dysku SCSI IBM 40GB. Na dysku znajdują się bardzo ważne dane, więc dopóki nie nagram danych format nie wchodzi w grę... Na systemie (Windows XP) było jedno konto chronione hasłem. Gdy podłączam dysk SCSI do stacjonarnego PC, wchodzę do My Computer i chcę przeglądać zawartość dysku G: (SCSI) wyskakuje okienko z komunikatem "Brak dostępu". Nie można przeglądnąć zawartości gdyż system chroni dysk hasłem <_< Jak to obejść aby móc zrobić kopię wąznych danych i dopiero potem wgrać nowy system? Z góry dziękuję za pomoc... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Daj zrzut ekranu z tym komunikatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Nie mogę :/ To jest komputer kuzyna, w zasadzie to nie jest komputer tylko skrzynka z dyskiem scsi oraz zasilaczem... Podłączyłem wczoraj ten komputer do mojego drugiego kompa i klikam w dysk G: a tu komunikat w stylu G:\Documents and Settings\gstaszak Brak Dostępu ! Wiem, że jest to spowodowane tym, iż na walniętym systemie jest hasło i dlatego nie można przegląać zawartości dysku. Jak obejść to hasło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Hasła w systemie nie mają nic do przeglądania dysku. Poza tym komunikat przy braku uprawnien jest troche inny, dlatego jak podasz dokładną treść bedzie wiadomo więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Hmm może trochę inaczej ;] Program EasyRecovery - służy do odczytu plików wywalonych z dysku, ale widzi też całą resztę plików które znajdują się na danej partycji/dyski i można je przywrócić ;) [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Po prostu dostań się do tego dysku i przejmij prawa odczytu na nim. Pod WinXP wejdz na ten dysk kliknij i we właściwościach zakładkę zabezpieczenia i dodaj to konto na którym obecnie pracujesz. Ustaw w nim sobie pełnię praw do tego dysku i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...