Skocz do zawartości
Gość Bio

Wentyl Na Nt

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio wentylator na mostku północnym moggo abita zaczął pierdzieć... tzn dźwięk jest podobny do tego xD dzieje się tak przy odpalaniu, po 2 minutach jest juz spokój. da się to nasmarować, albo jesli niie to na jaki wentylator wymienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. nie lubie allegro

2. średnio przepadam za samymi radiatorami

3. nie odpowiedziałeś na pytanie...

1. To kup gdzie indziej - miałem ci podać adres sklepu pod domem? :mur:

2. OK, kup kolejny pierdzący wentylatorek (na allegro do obejrzenia są w dziale Wentylatory i radiatory > Chipsetu).

3. Odpowiedziałem, po prostu nie szukałeś odpowiedzi na forum (da się przesmarować, choć będzie to tylko działanie doraźne i na dłuższą metę niewiele pomoże).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasmarowac możesz i na chwile będzie spokój ale po pewnym czasie znów sie zacznie, skoro nie lubisz pasive to może kup to a z droższych to to ale najlepiej jakbys poprostu kupił ,,niebieskiego,, zalmana i miałbyś cisze i dobre chłodzenie ale jak chcesz, z tego co wiem to ta akasa co podałem jest niezła

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedziałbym, że jak jest wentylator to mamtaki wewnętrzny spokój jeśli chodzi o np.: mostek północny... (naprawdę mnie nie cieszy, że mam tylk oradiator na moim radku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej drazniacym elementem jest wlasnie wiatrak na NB!

ja mam qolteca (niby "silentline" pfff) na NB i trzymam to to tylko i wylacznie dlatego ze zaden solidny radiator mi sie tam nie zmiesci (gniazdo procesora jest za blisko)

na dodatek i tak mam przykrecony ten wiatrak na 7V (z 5 nie startuje... <_< ) i powiedzialbym ze nawet jest cichy, ale jak tylko wpadnie nowa mobo to odleci do krainy wiecznych rzężeń :)

co do twojego problemu to skoro nie lubisz allegro to prosze do wyboru do koloru tutaj i zapewniam Cie ze to Ci spokojnie starczy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi