raven_ns Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam , ostatnio z kolega z którym jesteśmy w sieci napotkaliśmy pewien problem obydwoje jedziemy na Win XP sp2 , jesteśmy w tej samej grupie roboczej i siec mamy skonfigurowana tak samo, ale jednak występuje pewien problem ponieważ gdy on chce cos odemnie ściągnąć po lanie - ściąga to bez problemu , natomiast kiedy on udostępnia mi jakiś folder a w nim dajmy na to 10 plików to ja mogę od niego ściągnąć tylko niektóre (próbowaliśmy wyłączać wszystkie firewalle i programy sieciowe i dalej jest tak samo) Nie wiadomo na jakiej zasadzie komputer sam wybiera sobie do jakich plików dany użytkownik ma dostęp w folderze a do jakich nie ? Jeżeli spotkaliście się może kiedyś z takim problemem lub macie jakieś sugestie piszcie bo jest to naprawdę uciążliwe. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 zapewne kolega ma system plików NTFS w którym to można ustalać uprawnienia do każdego pliku osobno prawy myszy na katalogu -> właściwości -> zabezpieczenia i niech nada uprawnienia do odczytu dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 dzieki za info , jak tylko kolega bedzie w domu to przetestuje i opisze tutaj czy zadzialalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Panel Sterowania->Połączenia sieciowe->Połączenie sieciowe->Właściwości->Uwierzytelnienie, odznacz 1 opcję i daj OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...