Skocz do zawartości
mj18

Lcd 19' Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Z forum MVA.pl:

ranking monitorow

monitory do gier

A z propozycji:

BenQ FP91V (~1000,-)

oraz

Samsung 940BF (nieco drozszy ~1200,-)

LG Flatron L1970HR-BF (tez nieco drozszy ~1300,-)

Co do panoram, racja inna nieco gra, choc ja wole klasyke :P

Edytowane przez topek@GC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panoramy mi się podobają. Yylko są troche droższe :) Co byście polecili z 19 calowych panoram?

Edit: znalazłem coś takiego http://www.lcd4you.pl/monitor/samsung_940b...na=2&sort=7 Najbardziej interesują mnie właśnie Samsungi. Na co zwracać największą uwage przy kupnie LCD? Wiem że na czas reakcji. A co do kontrastu to lepiej jak jest więcej czy mniej np. jak w tym monitorze co dałem linka (kontrast 500:1)? Dzieki za pomoc w tak trudnym wyborze. :)

Edytowane przez mj18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panoramy mi się podobają. Yylko są troche droższe :) Co byście polecili z 19 calowych panoram?

Edit: znalazłem coś takiego http://www.lcd4you.pl/monitor/samsung_940b...na=2&sort=7 Najbardziej interesują mnie właśnie Samsungi. Na co zwracać największą uwage przy kupnie LCD? Wiem że na czas reakcji. A co do kontrastu to lepiej jak jest więcej czy mniej np. jak w tym monitorze co dałem linka (kontrast 500:1)? Dzieki za pomoc w tak trudnym wyborze. :)

Kontrast im większy tym lepiej.

ps. po poprawnym ustawieniu nawet jasne monitory z ogromnym kontrastem nie "rażą" po oczach, częsty błąd to ustawienie złych kolorów w windows np wnętrza okien czy stron w word ( w jednym miejscu w systemie się to ustawia ) na 255/255/255 i później pełno amatorów się żali że go monitor razi ...

Gorzej jeśli strona www ma złe kolory ( na tym forum przydał by się troszkę lepiej dobrany do LCD schemat ale nVision nie jest zły ) bo wówczas podczas przyciemniania w sterownikach lub menu monitora smniejszamy przestrzeń barwną. Normalnie takie przyciemnianie nie powinno być potrzebne ( raz ustawiamy monitor i koniec ) tylko warunek ..... strony www muszą mieć poprawną kolorystykę ! ( filmy,gry i kolory systemu już teraz nie sprawiają problemu ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi