mj18 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam, szukam 19 calowego monitorka z przeznaczeniem do gier fpp. Co byście polecili do 900-1000zł. Będe go brał najprawdopodobnie na raty(AIG). Może ktoś poleci jakiś sklep w którym można dostać coś dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 hmm w fpp sie ciekawie gra na panoramach ;] poszukaj jakis fajnych panoram... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topek@GC.pl Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Z forum MVA.pl: ranking monitorow monitory do gier A z propozycji: BenQ FP91V (~1000,-) oraz Samsung 940BF (nieco drozszy ~1200,-) LG Flatron L1970HR-BF (tez nieco drozszy ~1300,-) Co do panoram, racja inna nieco gra, choc ja wole klasyke :P Edytowane 14 Września 2006 przez topek@GC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Panoramy mi się podobają. Yylko są troche droższe :) Co byście polecili z 19 calowych panoram? Edit: znalazłem coś takiego http://www.lcd4you.pl/monitor/samsung_940b...na=2&sort=7 Najbardziej interesują mnie właśnie Samsungi. Na co zwracać największą uwage przy kupnie LCD? Wiem że na czas reakcji. A co do kontrastu to lepiej jak jest więcej czy mniej np. jak w tym monitorze co dałem linka (kontrast 500:1)? Dzieki za pomoc w tak trudnym wyborze. :) Edytowane 15 Września 2006 przez mj18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Panoramy mi się podobają. Yylko są troche droższe :) Co byście polecili z 19 calowych panoram? Edit: znalazłem coś takiego http://www.lcd4you.pl/monitor/samsung_940b...na=2&sort=7 Najbardziej interesują mnie właśnie Samsungi. Na co zwracać największą uwage przy kupnie LCD? Wiem że na czas reakcji. A co do kontrastu to lepiej jak jest więcej czy mniej np. jak w tym monitorze co dałem linka (kontrast 500:1)? Dzieki za pomoc w tak trudnym wyborze. :) Kontrast im większy tym lepiej. ps. po poprawnym ustawieniu nawet jasne monitory z ogromnym kontrastem nie "rażą" po oczach, częsty błąd to ustawienie złych kolorów w windows np wnętrza okien czy stron w word ( w jednym miejscu w systemie się to ustawia ) na 255/255/255 i później pełno amatorów się żali że go monitor razi ... Gorzej jeśli strona www ma złe kolory ( na tym forum przydał by się troszkę lepiej dobrany do LCD schemat ale nVision nie jest zły ) bo wówczas podczas przyciemniania w sterownikach lub menu monitora smniejszamy przestrzeń barwną. Normalnie takie przyciemnianie nie powinno być potrzebne ( raz ustawiamy monitor i koniec ) tylko warunek ..... strony www muszą mieć poprawną kolorystykę ! ( filmy,gry i kolory systemu już teraz nie sprawiają problemu ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...