costi Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Chcialem nawet kupic cos takiego (Matrix VX czarna, bez okna). Na zdjeciach wyglada pieknie. Moje spostrzezenia: - leciutka i cienkie aluminium: moze wpadac w drgania jak diabli. Dodatkowo, w jakiejs recce w sieci wyczytalem, ze podczas montazu podzespolow trzeba uwazac, zeby nie uszkodzic budy (aluminium jest miekkie) i ze ogolnie jest ona dosc delikatna. - wersja bez okna bardziej mi sie podoba, bo ma lepsza wentylacje na bocznej sciance (otwory przy kartach rozszerzen, miejsce na wentyl - w wersji z oknem tylko dziurki w uchwycie) - fajnie, ze jest jakis filtr przeciwkurzowy na calej azurowej przedniej sciance - nie bedzie az tak kurz wchodzic. - jak dla mnie zle umieszczenie zlacz USB i audio - do zlacz na samej gorze obudowy bardzo trudno byloby mi siegnac (szuflada na klawiature by przeszkadzala) - szerokosc - nie wiem, jak dokladnie Thermaltake rozwiazal koszyk na dyski, ale przy 190mm szerokosci moze to byc bardzo trudne. W Centurionie 534, ktory ma 235mm szerokosci, po wlozeniu dysku zostaje bardzo niewiele miejsca na ulozenie kabli - musialem zrezygnowac z okraglych kabli Revolteca, bo utrudnialy mi zamkniecie obudowy. W Matrixie moga wiec byc z tym niezle jazdy. - dwa wentyle 120mm w zestawie, bardzo ciche wg. danych technicznych - duzy plus i redukcja kosztow dodatkowych. - wysokosc taka sama jak centurion, wiec imaja sie tej budy rowniez wszystkie powyzsze uwagi o miejscu miedzy mobo i zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Czemu nikt Chieftecow nie wspomina? Dla mnie DX, MX czy nawet LBX to jedne z lepszych wyborow w tej cenie. Chyba ze o czyms nie wiem? Sam teraz przed zakupem stoje, zasilke juz mam. Poprzednio mialem Chiefa DX01-W, bez durnej klapki, i bylem happy... Jeszcze Soprano Thermaltake'a kusi. Ale ciekawi mnie przede wszystkim feedback nt. Chieftecow, czy cos z nimi sie stalo zlego czy jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Chiefteci sa bardzo fajne, ale jak dla mnie dyskwalifikuje je rozmiar - sa za wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Chieftek jest fajny jesli planujesz schowac go gleboko pod biurkiem i nigdy nikomu nie pokazywac :) O ile do srodka obudowy nie mozna sie przyczepic to przy ogladaniu jej na zywo az razi plastikiem :) PS. Te ciche wentylatory TT wyja jak diabli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Chieftek jest fajny jesli planujesz schowac go gleboko pod biurkiem i nigdy nikomu nie pokazywac :) O ile do srodka obudowy nie mozna sie przyczepic to przy ogladaniu jej na zywo az razi plastikiem :) PS. Te ciche wentylatory TT wyja jak diabli :) Antec tam samo brzydki - pominmy P180 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Aha, czyli wszystko ok ;) Ja wlasnie szukam solidnej budy do 300zl, bez swiecidelek, szyb, wiatraczkow i innych takich. Wiec DX/MX bedzie dobrym wyjsciem. Jedyne co mnie kusi w Soprano, poza wygladem, to brak otworow chlodzacych w bocznej sciance - czyli na logike mniej halasu sie wydostanie... 5mm szersza niz Chief, gorzej ze 25mm nizsza. I nie wiem jak z gruboscia/solidnoscia, ech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Antec tam samo brzydki - pominmy P180 ;) Bo antec zdaje sie ,ze czesc z tych obudow bral z tej samej fabryki co chieftec w kazdym razie i jedne i drugie kiedys robila Chenbro jesli dobrze pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 costi mam do Ciebie pytanie, czy Ty w Centurionie masz podlaczone do przedniego panelu audio? Bo ja mam z tym problem, podlaczylem zlacze AC 97 do takiego samego zlacza audio na plycie i nic.... Aha i mam jeszcze pytanie, czy jak jest podlaczony front panel audio to mozna korzystac zarowno z przedniego wyjscia jak i tylniego? tzn wiem ze nie jednoczesnie ale np. czy jak wlacze z przodu sluchawki to wylacza sie mi glosniki? Czy nie ma az tak dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Chwilowo nie mam nic podlaczone, bo Audigy 2 zamiast 5V podaje na mikrofon 2.5V i jest on kompletnie bezuzyteczny (ledwo co slychac) :? A ze calosc trzymala mi sie na tasmie klejacej, to zrezygnowalem z tej partyzantki (nie warto bylo dla samych sluchawek). Z tego co pamietam nie wyciszalo mi glosnikow, ale tez nie wszystko mialem podpiete. Teoretycznie wyciszanie tylnych zlacz przy wpieciu sie z przodu jest przewidziane. Co do kostki AC97 - przestudiuj uklad pinow w kostce i na mobo/dzwiekowce. U mnie, jakbym chcial podlaczyc sie do zintegrowanej, to musialbym zamienic dwa przewody miejscami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 heja wiecie moze jaka jest roznica miedzy ANTEC SLK 3800B EC a ANTEC SLK 3800B poza 30zl roznicy w cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 brak różnic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) słyszał ktoś coś na temat obudowy firmy Enermax ,warte to jest uwagi ??? http://zenfist.pl/pID/1101.htm http://www.enermax.com/english/product_cas...ail.asp?PrID=46 Edytowane 4 Października 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 W srodku wyglada podobnie do mojego centuriona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...