Skocz do zawartości
PoGo

Athlon64 Am2 Czy Coreduo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoję przed zmianą mojej maszyny i nie moge sie zdecydowac czy brac Athlona na am2 czy jakieś Core Duo?

Czy opłaca sie dołożyc wogóle pare stówek, żeby mieć tą platforme na tym intelu? A jak Intel to jakie mobo i pamiatki (napewno 2x1GB).

Bo co do Athlona to raczej DFi bedzie ok albo Asus M2N-E.

Kusi mnie ten intel ale tak naprawde nie wiele o nim wiem.

Czekam na porady !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta glowna Asus P5B /iP965/ 550zl

coreduo jaki tam ci odpowwiada

2x1GB goodramy 1000zl w komputroniku normalnie troszke tansze http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30744

A czy sie oplaca hmm jakbym mial troszke wiecej kasy zaraz bym sie przesiadl na coreduo inwestycja napewno sie oplaca wiec jak kase masz to kupuj nie zastanawiaj sie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postarał sie troche i pogrzebałem w necie za testami. Musze przyznac ze wyniki Core 2 Duo robia wrażenie. Najprawdopodobniej kupie 2,13 Ghz.

Co do ramów to zastanawiałemsie napewno nad 800 ale myślałem o Corsair CL5. Jeżeli polecacie Goodramy to chetnie wespre polski projekt ;p.

@ MeoPL

Co myślisz o Gigabyte GA-965P-S3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK znalazłem, jak byś napisał to pewnie byś sie też nie przemęczył :]

Prowadzona jest dyskusja to co za problem odpowiedzieć.

Co do kompa to zlicze sobie wszystko i zobacze ile wyjdzie. Ale myślę, że pójde w intela. Widać pozostane wierny. Jeśli chodzi o grafe to wracam do NV 7600GT.

RAM pójdzie Corsair. Podrożały ostatnio (w sumie jak wszystkie) ale widze, że ceny powoli wracaja do normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze lepiej zamiast 7600GT, wziąc Galaxy 7600GS Zalman Edition ;)

Radze sie rowniez zastanowic nad 7900GS ktory kosztuje około 800zł a wydajnoscia niewiele odstaje od 7900GT.

pozdro :D

Edytowane przez torque

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi