Skocz do zawartości
fazi86

Jak Najskuteczniej Uciszyc Kompa?

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem ze upaly tego lata byly spore ale bez przesady :>

"Ekstremalna" sytuacja byla taka, ze okno bylo zamkniete, a slonce akurat od tej strony swiecilo no i sie zrobil piekarnik :D Jestem pewien, ze wtedy bylo wiecej niz 30 ( "pod 40", to nie to samo co "ponad 40").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu, Seasonic ? nigdy bym tego nie kupil nawet za 50zl 500W, syf.

S12 380W jest o jakies 50% gorszy od zasilacza z mojego podpisu

Bardzo podobają mi się wszelkie procentowe wyliczenia - używałeś kalkulatora? O 50% gorszy w czym?

[...]

Tagan jest drozszy ale ! heh, ten seasonic 380W przy taganie to smiech na sali do kwadratu

Seasonic:

[EDIT: rząd cyferek #1]

max 25A na 12V ( w co nie wierze w ogole)

Tagan

[EDIT: rząd cyferek #2]

max 26A na 12V

nawet specyfikacja techniczna nie porownywalnie inna.

No i już wiem, Seasonic ma mniej cyferek na naklejce...

z tego co czytalem w wielu recenzjach w sieci ludzie nie polecaja tych zasilaczy ( tzn nie wszedzie) w wielu testach wypadaja zle a za chwile czytam ze wypadl jakis rewelacyjnie to mnie dziwi, jedno co wiem sponsoruja na maxa wyniki testow, za wszelka cene ;)

jak dla mnie nie warta uwagi zasilka.

Oczytany jesteś widzę, a miałeś go może w komputerze? Bo ja czytałem, że z Taganem w obudowie temperatura proca wzrasta o 24,7%, a niektórzy podobno nie są z nich zadowoleni. Przestań pisać brednie, bo na podstawie takich farmazonów ("ktoś gdzieś czytał", "ktoś słyszał, że podobno...") tworzą się różne głupie mity. Czekam na jakieś sensowne uzasadnienie powyższych wywodów.

PS. Seasonic JEST cichszy od Taganów z pierwszej serii (miałem TG330-U01 i TG420-U01), co nie znaczy, że jest bezgłośny (łożysko w ADDA zaczyna być z czasem słyszalne w dobrze wyciszonym komputerze). Pięćdziesięcioprocentowej różnicy (w żadną stronę) nie zaobserwowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo podobają mi się wszelkie procentowe wyliczenia - używałeś kalkulatora? O 50% gorszy w czym?

No i już wiem, Seasonic ma mniej cyferek na naklejce...

Oczytany jesteś widzę, a miałeś go może w komputerze? Bo ja czytałem, że z Taganem w obudowie temperatura proca wzrasta o 24,7%, a niektórzy podobno nie są z nich zadowoleni. Przestań pisać brednie, bo na podstawie takich farmazonów ("ktoś gdzieś czytał", "ktoś słyszał, że podobno...") tworzą się różne głupie mity. Czekam na jakieś sensowne uzasadnienie powyższych wywodów.

PS. Seasonic JEST cichszy od Taganów z pierwszej serii (miałem TG330-U01 i TG420-U01), co nie znaczy, że jest bezgłośny (łożysko w ADDA zaczyna być z czasem słyszalne w dobrze wyciszonym komputerze). Pięćdziesięcioprocentowej różnicy (w żadną stronę) nie zaobserwowałem.

Szkoda ze wyciąłeś ze specyfikacji ktora podalem te parametry ktore sa najwazniejsze, testowalem seasonica, chiefteca, tagana stad moje spostrzeżenia.

W krotce mam nadzieje będe mial okazje u nas na portalu przetestowac dogłębnie nie tylko seasonici, co do ostatniego ampera, wtedy się okaże. I potwierdza sie moje testy seasonica z przed ponad pol roku ( na innym portalu)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze wyciąłeś ze specyfikacji ktora podalem te parametry ktore sa najwazniejsze, testowalem seasonica, chiefteca, tagana stad moje spostrzeżenia.

Wyciąłem amperaże, żeby post zajmował mniej miejsca :wink: Jeżeli testowałeś te zasiłki (ja Chiefa miałem tylko 360W z jednym wentylem), to dziwię się skąd te nieszczęsne "50%" - zabrzmiało jak opinia przedszkolaka o wyższości batmana nad pokemonami. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciąłem amperaże, żeby post zajmował mniej miejsca :wink: Jeżeli testowałeś te zasiłki (ja Chiefa miałem tylko 360W z jednym wentylem), to dziwię się skąd te nieszczęsne "50%" - zabrzmiało jak opinia przedszkolaka o wyższości batmana nad pokemonami. Pzdr.

Nie czepiaj sie detali, ale z czystym sumieniem mogę stwierdzic ze szef 420 jest lepszy o te conajmniej 30% od S12 380W, jesli chodzi o rzeczywiste, sprawdzone amperaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi