tom_tom Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Mam płytę główną GIGABYTE GA-7ZX. Płyta została wyposażona w gniazdo AMR. Do czego ono służy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) AMR (Audio/Modem Riser) to złączę do wstawienia modemu (w znacznie okrojonej formie) w zasadzie przystawki komutujące do karty dźwiękowej (dokładnie kowertera C/A) Edytowane 20 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Wiekowy port. Używany do podpinania modemu. W dzisiejszych czasach nie przyda ci się na nic :) Zawadaki był szybszy :D Edytowane 20 Września 2006 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Zreszta kiedys tez sie wlasciwie do niczego nie przydawal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Też miałem kiedyś w starej płycie ECSa i do końca nie wiedziałem po co i do czego, ale nigdy nie używałem :) To jest coś jak sloty ISA którch już mało kto używa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 slot AMR został stworzony dla producentów OEM, miał być łatwym sposobne na rozbudowę zestawu o nowe funkcje i z góry nie był kierowany do domowego użytkownika, sytuacje pogarszał ciągły brak kart AMR, niska wydajności takiego rozwiązania oraz wysoka cena (nieznacznie niższa od tej za jaką można było kupić pełnowymiarowy modem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Wiem, że sie na nic nie przyda. Nie przydało się 5 lat temu to teraz też nie... ale wystawiam płytkę na allegro i chcę wiedzieć... Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...