Skocz do zawartości
Gość

Zasilacz Pod X1900xt

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Was wypowiedzieć się w sprawie, czy zasilacz Topower 400W P5 U12 poradziłby sobie z Radeonem X1900XT 256MB? (procesor Venice 3000+@2,5ghz więc za dużo nie będzie ciągnął). Ewentualnie jeszcze zastanawiam się nad modelem Topower SPW-480W EZA, jednak liczy się tu każdy grosz, a ten drugi jest droższy o 60zł. Proszę o jakieś porady, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam kupic X1900XT 512mb i nie wiem czy moj zasilacz da rade

oto parametry:

+12V/18A -12V/0.8A

+5V/30A +5VSB/2.0A

+3.3V/28A -5V/0.3A

Jest to zasilacz DELTA DPS-350PB-2 C

i jeszcze jedno pytanie czy oplaca sie zmieniac na takie cos:

http://allegro.pl/item146240464_najtaniej_...o_125_pln_.html

prosze o szybka odpowiedz

Dzieki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo mam 1100zł i jak kupie X1900XT to niestety nie staczy mi na leprzy zasilacz wiec sie pytam czy moj uciagnie tego potwora albo ten z linku ktory podalem.

Jak nie to bede zmuszony do kupna slabszej karty np: x1950pro

Prosze o szybka rade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo mam 1100zł i jak kupie X1900XT to niestety nie staczy mi na leprzy zasilacz wiec sie pytam czy moj uciagnie tego potwora albo ten z linku ktory podalem.

Jak nie to bede zmuszony do kupna slabszej karty np: x1950pro

Prosze o szybka rade :D

Ta karta pobiera około 121W z komputera KAŻDY z wymienionych tu zasilaczy sobie poradzi. Jednak niektóre z nich mogą się już wtedy pocić ;)

Dołączona grafika

Jeżeli chcesz się zmieścić w 200zł a nawet mniej to tak - :kijem: FEEL II 500W (czemu ta nazwa tak źle mi się kojarzy <_< ) p o r a d z i sobie. Będzie trochę hałasował, a przez rozplanowanie otworów wentylacjnych ten zasilacz ma tendencję do gotowania się. Tak czy inaczej nie wybuchanie po podłączeniu tej karty. Nawet napięcia potrafi trzymać :blink:

Topower TOP-400P5 OEM - poradzi sobie spokojnie, jednak ten model zakończył już żywot. Pewnie zastąpi go SPW 400

Huntkey HK-350AP [klik] - o tym zasilaczu napisano już wiele. więc nie będę już nawet wspominał że jest dobry i sobie poradzi z łatwością.

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czyli moja Delta sobie poradzi ale moge zapomniec oc OC?? Co sadzicie o tym MODECOM FEELII 500W czy nie jest on za tani jak na 500W i czy oplaca mi sie zmieniac moja delte na niego?? mi sie wydaje ze tak ma przeciesz dwie linie +12 w sumie 32A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feel jest ok do slabych kompow budzetowych itp.

tam sie nadaje :)

jest sporo lepszy od codegenow itp.

ale jak chcesz cos lepszego to go nie kupuj

kup np modecoma 400w albo nawet 500w ale robionego na fortronie.

albo chiefteca 450w :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem jaki kupić zasilacz pod ten zestaw :mur:

Zestaw będzie wyglądał tak

mobo: DFI rdx200

proc: A64 San Diego 3700+

Ram: 2x512 (dual)

grafa: x1950pro (powercolor)

dyski: 250 Giga

DvD-RW

DvD-Rom

Stacja dyskietek

Wentyl na procku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie P6 TOP-627 EZ

Jeżeli już mamy przekraczać 350 zł to w tej samej cenie lepiej wybrać Topower TOP-500P3. Stabilność napięć równie dobra, znacznie wyższa sprawność, znacznie cichszy. TOP-627P6 EZ 520W jest wyprzedawany. Ale czy to dobry powód do zakupu? Co więcej, tak jak napisano wcześniej z 1900XTX spokojnie radzi sobie huntkey za 199zł :P Za różnice w cenie można sobie kompa wyciszyć ;)

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już mamy przekraczać 350 zł to w tej samej cenie lepiej wybrać Topower TOP-500P3. Stabilność napięć równie dobra, znacznie wyższa sprawność, znacznie cichszy.

ale juz odpinanych kabli NIET :] .A akurat to sie bardzo przydaje jesli nie lubimy bajzlu w obudowie.Dlatego zalezy kto co lubi :]

a ze P6 627 jest w promocji to powinien byc akurat tylko duzy plus, bo 363zl za tak dobra zasilke to napewno dobra oferta.Aczkolwiek P3 500W napewno dobrym zasilaczem jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że stabilność napięć w P3 jest równie dobra to bym polemizował.

Oba mają dużo zapasu mocy, ale P6 to duuużo lepiej trzyma napięcia i jest niewrażliwy na asymetryczne obciążenie jak P3, który co prawda napięć na innych liniach nie podwyższa, jak to jest w tradycyjnych zasiłkach, ale równo spadają wszystkie napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że stabilność napięć w P3 jest równie dobra to bym polemizował.

Oba mają dużo zapasu mocy, ale P6 to duuużo lepiej trzyma napięcia i jest niewrażliwy na asymetryczne obciążenie jak P3, który co prawda napięć na innych liniach nie podwyższa, jak to jest w tradycyjnych zasiłkach, ale równo spadają wszystkie napięcia.

To się zgadza. P3 zachowuje się podobnie do Seasoniców i anteców TP. Jednak biorąc pod uwagę tą konfigurację (i inne zbudowane o nowe podzespoły) - różnicy w stabilności napięć nie uświadczysz w praktyce :) Głównie linia +12V, dlatego zasilacze z niezależnymi liniami powoli bedą znikały z rynku ze względu na wysoki koszt produkcji. Owszem - będą jeszcze przez jakiś czas osoby potrzebujące zasilacz o potężnej +5V który dobrze znosi niskie obciążenie na +12V jednak ilość takich konfiuguracji maleje.

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ruszy moj zasialcz ta karte ?? bo chce ja kupic w poniedzialek i zbytni nie wem czy mam to zrobic jak nie to bede zmuszony kupic cos tanszego np X1950PRO albo Galaxy 7900GS a za reszte ktora mi zostanie kupic zasilke <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi