LukeXE Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Witam, jakiś czas temu zostałem poproszony o sklecenie kontenerka do DI, wiec zabrałem się za robotę. Zakupiłem 35cm rurki 54mm i spód o grubości 1cm, a średnicy 60mm. Spód poleciał do warsztatu w którym dziadek pracuje, do obróbki, żeby wpasować go dobrze na rurę. Powiem szczerze, że jak zobaczyłem ten spod po obróbce...cudo, thx dziadku :rolleyes: Dziur żadnych nie robił, sam zrobiłem około 30 na głębokość 1-2mm góra. Nie bawiłem się w grubsze dziury, gdyż wtedy spod robi nam sie za cienki, podczas benchowania zmiany temperatur są poprostu za szybkie, kontener nie trzyma temperatury tak długo jak powinien, dlatego spód jest gruby :) I pare fotek : Mistrzowski kontener :P Wiem, że mogłem wyczyścić ten spaw, ale skoro on jest pod izolacją, to po co na siłę docierać go żeby tylko "ładne" to wyglądało. To tyle, pozdrawiam Edytowane 26 Września 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Dobra robota @ ;) pełme pro, ile takie cudo kosztuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Cenki via PM Dzięki bryce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 hmmmmm... 150 zł? fajny kontenerek, fajny, izolacja 48, 50 czy 54? Bo 54 jakos tak kijowo przylega do 54 rurki. Tak zes fotki porobil, ze nie widac jaka to izolacja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Izolacja oczywiscie 54mm, grubosc 25mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 jaki brzydal :P to ja za ladniejszy kontener biore mniej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Kontener spox:D - zresztą co tu można nacudować Skąd ja znam ten puchar, Luke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 jaki brzydal :P to ja za ladniejszy kontener biore mniej :] wygląd miarą wydajności ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 ...zresztą co tu można nacudować... Zawsze możesz zrobić sobie kontener na kształt drzewa :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Kontener jak kontener :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 wygląd miarą wydajności ? nie, ale nie wyglada to pieknie :] a za taka cene by moglo juz tez wygladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A co w nim brzydkiego ? No i cos mi sie wydaje, ze to ma dzialac a nie wygladac. Raczej na codzien nikt nie ma rury zaloznej na cpu i nie pokazuje ludziom kompa z kontenerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 up skąd wiesz :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Co to za puchar obok konternera Luke? Cięzkie toto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Puchar za najciekawszą pracę na III Popularnonaukowej Sesji w Ostrowcu Świętokrzyskim, on stoi u Marty, ja mam podobny, tylko za I miejsce z kolei, zgarneliśmy wszystkie nagrody za jednym zamachem....za....kaskadę ;) Mowisz o pucharze czy kontenerze ? Kontener ze kg wazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Można wiedzieć jak robiłeś tą blokadę dla zapinki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 to drut, albo obrec miedziana, ale raczej drut, bo taka obrecz to latwa do dostana nie njest, ale nigdy nic nie wiadomo co tam luke wygrzebal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 kapilara 2,3mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Można cenkę na PM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 kapilara 2,3mm malo pro, bylo trzeba kupic mufke i ja pociac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 co to ta "mufka" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 co to ta "mufka" ? taka troche szersza rurka do laczenia innych rurek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 tia tylko mufka do takiego olbrzyma kosztuje wyle pewnie co metr rury, głupi łuk (mufka z dwuch stron)z rurki 15mm kosztuje u mnie 25zł :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 tia tylko mufka do takiego olbrzyma kosztuje wyle pewnie co metr rury, głupi łuk (mufka z dwuch stron)z rurki 15mm kosztuje u mnie 25zł :o ja placilem 20 albo 30 zl za mufke na rure 54, defakto pocielem ja na 12-13 kawalkow, i wylicz sobie koszt jednej sztuki, i porownaj z kosztem kawalka kapilary...groszowe sprawy a wyglada o wiele lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 ja placilem 20 albo 30 zl za mufke na rure 54, defakto pocielem ja na 12-13 kawalkow, i wylicz sobie koszt jednej sztuki, i porownaj z kosztem kawalka kapilary...groszowe sprawy a wyglada o wiele lepiejCo Ty sie tak czepiasz, niech bedzie po Twojemu, fakt, jak sie robi 12-13 to to mądre.. Powiedz otwarcie że zrobiłbyś lepszy i zazdrościsz Lukowi tego że zarobi troche $$ Kuniec ot [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Co Ty sie tak czepiasz, niech bedzie po Twojemu, fakt, jak sie robi 12-13 to to mądre.. Powiedz otwarcie że zrobiłbyś lepszy i zazdrościsz Lukowi tego że zarobi troche $$ Kuniec ot [; a czego mam zazdroscic ? mialem 2 kontenery i tez je sprzedalem, tylko ze on za taka cene mogl sie bardziej postarac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 a czego mam zazdroscic ? mialem 2 kontenery i tez je sprzedalem, tylko ze on za taka cene mogl sie bardziej postarac ;) ".. grunt to zarobić a się nie orobić.. ":D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Eh.... ryba, mogłem sie bardziej postarać za tą cene...jasne, ale u mnie w mieście nie słyszeli o rurkach o srednicy 54mm... Żeby ją kupić, musze jeździć 40km busem do innego miasta. Nie mam dostępu do takich mufek, na taką średnicę, wiec nie użyłem jej, proste. Grunt, że sie trzyma, klient jest bardzo zadowolony i o to chodzi, niedługo pierwsze sesje OC. Wszystko schowane jest pod izolacją, wiec czy to jest trzymajka zapinki z mufki, kapilary lub 24 karatowego złota, to nie jest ważne, bo i tak tego poprostu nie widać ! A swoje zadanie spełnia. W następnych kontenerkach (a juz w progressie są dwa) rozwiążę to innaczej i tyle Edytowane 11 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Eh.... ryba, mogłem sie bardziej postarać za tą cene...jasne, ale u mnie w mieście nie słyszeli o rurkach o srednicy 54mm... Żeby ją kupić, musze jeździć 40km busem do innego miasta. Nie mam dostępu do takich mufek, na taką średnicę, wiec nie użyłem jej, proste. Grunt, że sie trzyma, klient jest bardzo zadowolony i o to chodzi, niedługo pierwsze sesje OC. Wszystko schowane jest pod izolacją, wiec czy to jest trzymajka zapinki z mufki, kapilary lub 24 karatowego złota, to nie jest ważne, bo i tak tego poprostu nie widać ! A swoje zadanie spełnia. W następnych kontenerkach (a juz w progressie są dwa) rozwiążę to innaczej i tyle wystarczylo sie spytac o mufke, ja raczej 12 kontenerow nie bede robil :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A skąd miałem wiedzieć że masz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...