Skocz do zawartości
LukeXE

Kontener Dla Evil-bart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu zostałem poproszony o sklecenie kontenerka do DI, wiec zabrałem się za robotę.

Zakupiłem 35cm rurki 54mm i spód o grubości 1cm, a średnicy 60mm. Spód poleciał do warsztatu w którym dziadek pracuje, do obróbki, żeby wpasować go dobrze na rurę. Powiem szczerze, że jak zobaczyłem ten spod po obróbce...cudo, thx dziadku :rolleyes:

Dziur żadnych nie robił, sam zrobiłem około 30 na głębokość 1-2mm góra. Nie bawiłem się w grubsze dziury, gdyż wtedy spod robi nam sie za cienki, podczas benchowania zmiany temperatur są poprostu za szybkie, kontener nie trzyma temperatury tak długo jak powinien, dlatego spód jest gruby :)

I pare fotek :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mistrzowski kontener :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wiem, że mogłem wyczyścić ten spaw, ale skoro on jest pod izolacją, to po co na siłę docierać go żeby tylko "ładne" to wyglądało.

To tyle, pozdrawiam

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puchar za najciekawszą pracę na III Popularnonaukowej Sesji w Ostrowcu Świętokrzyskim, on stoi u Marty, ja mam podobny, tylko za I miejsce z kolei, zgarneliśmy wszystkie nagrody za jednym zamachem....za....kaskadę ;)

Mowisz o pucharze czy kontenerze ? Kontener ze kg wazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia tylko mufka do takiego olbrzyma kosztuje wyle pewnie co metr rury, głupi łuk (mufka z dwuch stron)z rurki 15mm kosztuje u mnie 25zł :o

ja placilem 20 albo 30 zl za mufke na rure 54, defakto pocielem ja na 12-13 kawalkow, i wylicz sobie koszt jednej sztuki, i porownaj z kosztem kawalka kapilary...groszowe sprawy a wyglada o wiele lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja placilem 20 albo 30 zl za mufke na rure 54, defakto pocielem ja na 12-13 kawalkow, i wylicz sobie koszt jednej sztuki, i porownaj z kosztem kawalka kapilary...groszowe sprawy a wyglada o wiele lepiej

Co Ty sie tak czepiasz, niech bedzie po Twojemu, fakt, jak sie robi 12-13 to to mądre..

Powiedz otwarcie że zrobiłbyś lepszy i zazdrościsz Lukowi tego że zarobi troche $$

Kuniec ot [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty sie tak czepiasz, niech bedzie po Twojemu, fakt, jak sie robi 12-13 to to mądre..

Powiedz otwarcie że zrobiłbyś lepszy i zazdrościsz Lukowi tego że zarobi troche $$

Kuniec ot [;

a czego mam zazdroscic ? mialem 2 kontenery i tez je sprzedalem, tylko ze on za taka cene mogl sie bardziej postarac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh....

ryba, mogłem sie bardziej postarać za tą cene...jasne, ale u mnie w mieście nie słyszeli o rurkach o srednicy 54mm...

Żeby ją kupić, musze jeździć 40km busem do innego miasta. Nie mam dostępu do takich mufek, na taką średnicę, wiec nie użyłem jej, proste.

Grunt, że sie trzyma, klient jest bardzo zadowolony i o to chodzi, niedługo pierwsze sesje OC. Wszystko schowane jest pod izolacją, wiec czy to jest trzymajka zapinki z mufki, kapilary lub 24 karatowego złota, to nie jest ważne, bo i tak tego poprostu nie widać ! A swoje zadanie spełnia.

W następnych kontenerkach (a juz w progressie są dwa) rozwiążę to innaczej i tyle

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh....

ryba, mogłem sie bardziej postarać za tą cene...jasne, ale u mnie w mieście nie słyszeli o rurkach o srednicy 54mm...

Żeby ją kupić, musze jeździć 40km busem do innego miasta. Nie mam dostępu do takich mufek, na taką średnicę, wiec nie użyłem jej, proste.

Grunt, że sie trzyma, klient jest bardzo zadowolony i o to chodzi, niedługo pierwsze sesje OC. Wszystko schowane jest pod izolacją, wiec czy to jest trzymajka zapinki z mufki, kapilary lub 24 karatowego złota, to nie jest ważne, bo i tak tego poprostu nie widać ! A swoje zadanie spełnia.

W następnych kontenerkach (a juz w progressie są dwa) rozwiążę to innaczej i tyle

wystarczylo sie spytac o mufke, ja raczej 12 kontenerow nie bede robil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi