Skocz do zawartości
AVRAL

Zmiana Sprzętu Na Nową Platforme

Rekomendowane odpowiedzi

Mój kumpel ma obecnie Athlona XP 2500+ (jeszcze z tej serii świetnie podkręcalnych) ,do tego mobo AGP asus a7n8x-x i pamięc kingstona 512MB 333MHz ,grafa mu padła siedzi na jakimś gf2 kumpla. Uzbierał 500zł i chciał kupić nową grafe pod AGP ,ale doradziłem mu żeby przeniósł się na pci-e.

Jak myślicie czy to by był dobry wybór ? Myślę że za mobo wziąłby około 100zł i za proca około 300zł (ja za swojego identycznego w maju na allegro wziąłem 312zł bodajże).

Jeśli chodzi o chłodzenie to niedawno kupił Thermalright SLK-947U AMD/Intel 92mm+Went ,więc tu byłoby super. Zasiłkę również kupił niedawno i to Chiefteca 350W (nie pamiętam dokładnie modelu ,ale wiem że dobra zasiłka i tu też nie trzeba by było nic zmieniać

Powiedzmy że razem miałby 900zł i do kupienia proca ,mobo i grafe (obecnej pamięci nie trzeba było by chyba zmieniać ,wiem że nie najlepsza ale to zmieniłby puźniej).

Tak więc co doradzilibyście mu za tą kase ? Może 7300GT za 300zł ,mobo za 300zł i jakiegoś proca za 300zł ? Ma dobre chłodzenie więc przydałby się proc z którego można dużo wyciągnąć ? Może Venice 3000+ BOX ? Bo chyba wersje box lepiej sie kręcą ?

Z góry dzięki w jego imieniu za pomoc :)

Edytowane przez AVRAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze:

DFI RS482 Infinity s939 ~ 250zl

A64 3000+ Venice ~ 250zl

Galaxy 7300GT 256MB ~ 400zl

albo grafe 128MB i dokupic drugie 512MB pamieci...

Mobo cacy ,ale jest może jeszcze jakieś inne ? Bo tego nie łatwo dostać i ma tylko dwa złącza PCI i troche mu to nie pasi bo ma też karte TV. Jeżeli to jedyna sensowna płyta to przeboleje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ja was zatkam teraz :D

Gigabite 945P-S3 - 360 zł (Core 2 Duo)

Procek może Pentium 4 jakiś za ok. 250 zł

RAM- Goodram 512 MB

grafa może X550 jakaś używka

To tylko taki podany mój konfig, który w najbliższym czasie będzie można rozbudować (dokupić Core 2 Duo - rakieta i lepszą grafę na DirectX 10). Nie chodzi o to, żeby zaraz kumpel kupował to co ja podałem tylko to jest moja próba pokazania tego, co może z kompem zrobić :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi