Paszczu Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Chcę udostępnić łącze internetowe z komputera stacjonarnego przez kartę sieciową na USB laptopowi z wbudowanym wi-fi. Dodatkowo sieć będzie słuzyć do przesyłania plików pomiędzy stacjonarką i laptopem. Interesuje mnie tylko zasięg w obrębie mieszkania, na laptopie grać via net nikt nie będzie więc niskie pingi nie są priorytetem. Z wi-fi jestem zielony, doczytałem tylko że karta USB musi mieć możliwość pracy w trybie access point. Na karty PCI nie mam już miejsca, więc muszę wybrać coś właśnie na USB. Wybór jest szeroki: http://www.allegro.pl/10868_karty_usb.html...&view=gtext Zaproponujcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Jeżeli ktoś będzie miał podobny dylemat, to napiszę, że kupiłem sobie kartę ASMAX USB 411G. Swoje zadanie spełnia tak jak powinna, nie zrywa połączenia. Sygnał przebija przez dwie ściany (ledwo ledwo, ale zawsze), można spokojnie poruszać się z lapem po domu. Porównania z innymi kartami oczywiście nie mam. Edytowane 18 Listopada 2006 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Kupiłeś karte gdzieś w Łodzi czy na Allegro? Brakuje mi jeszcze WiFi do kompletu "antykabel". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Jeżeli naprawdę ma to dla Ciebie znaczenie - kupiłem na allegro, przecież nie będę szukał takiej [ciach!]ły po sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...