glock18 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Składam moje pierwsze WC, proszę o poradę wyborze podzespołów. Wstępnie wybrałem: chłodnica: Cooltek MAXISTREAM 120 mm Triple pompka: lanig dcd lub cwu bloki: CPU - Swiftech APOGEE, NB - Swiftech MCW30, GPU - Swiftech MCW60 Moja obecna konfiguracja Athlon Mobile, Abit NF7-s, GF 6600GT AGP, w niedługim czasie planuje przesiadkę na jakiś dwurdzeniowy procesor i kartę pcie. Najbardziej waham się zakupem bloków myślałem ewentualnie o blokach MCS lub Kyńka chociaż bloki Swiftech bardzo mi się podobają ale nie wiem czy opłaca się dopłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Jezeli chodzi o bloczki (MCS-ow nie bierz) to najlepiej wez u Kinka ciesza sie powszechna slawa i sa pozadnie zrobione:) Co do reszty hmm mysle ze ok:) brakuje ci tam rezerwuaru chyba wiec skroj sobie jakas wieksza "Butle" albo mozesz zrobic 5"25 cala z plexi normlany koszt zakupu w sklepie to cos w granicach 100zl ale poco placic jak mozna samemu cos wykminic;) Pozdrawiam i powodzonka:) za pare miesiecy sam bede sie borykal z problemem zlozenia wc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 1. Bloki ja bym bral z allegro - 3x taniej, 0 roznicy, jakis abadon na gpu i cos na cpu (cube/prison), z tym ze taniej niz od "producentow". 2. laing ddc - tylko z pewnego zrodla, bardzo duzo osob mialo procblemy z tymi pompami (glosnosc), szkoda ryzykowac tyle kasy i zwroty 3. chlodnica dobra Oczywiscie to tania wersja, jak sie ma kase mozna brac same swiftechy, tylko czy warto? Wg mnie bloki uzywane naprawde nie roznica sie prawie od nowych, a sa czesto conajmniej o polowe tansze (w bdb stanie), a wypadku bardzo drogich modeli to jeszcze taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Jak chcesz kupic nowe bloki to polecam firme Realitynet.pl/sklep Sam u nich zakupilme troche sprzetu (chlodnica, pompa, blok). W najblizszym czasi pojawi sie kilka ciekawych konstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Składam moje pierwsze WC, proszę o poradę wyborze podzespołów. Wstępnie wybrałem: chłodnica: Cooltek MAXISTREAM 120 mm Triple pompka: lanig dcd lub cwu bloki: CPU - Swiftech APOGEE, NB - Swiftech MCW30, GPU - Swiftech MCW60 Moja obecna konfiguracja Athlon Mobile, Abit NF7-s, GF 6600GT AGP, w niedługim czasie planuje przesiadkę na jakiś dwurdzeniowy procesor i kartę pcie. Najbardziej waham się zakupem bloków myślałem ewentualnie o blokach MCS lub Kyńka chociaż bloki Swiftech bardzo mi się podobają ale nie wiem czy opłaca się dopłacać? chłodnica i pompka ok, ale bloki to wytbrałbym cos innego, kyniek albo realitynet, jak chcesz w sklepie to RN, jak moze byc allegro to kyniek tez dobrzer robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 chłodnica i pompka ok, ale bloki to wytbrałbym cos innego, kyniek albo realitynet, jak chcesz w sklepie to RN, jak moze byc allegro to kyniek tez dobrzer robi ;)to ja się dołacze bo miałem bloczek od misia cube pro ale niestety jakość topów tragiczna i wole już całkiem nowy bloczek na cpu tylko że musi spełnić wymagania żeby chodził na A64 jedno, dwurdzeniowym , a w przyszłości żeby dał rade na tych prockach beż IHS z góry dzięki za pomoc. reszta BO BIE2, i atman 305@inline plus trójnik . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Misu robi bardzo fajne bloczki. Te ostatnie wersje są naprawde ciekawe i bardzo wydajne. Ale co tam bede mowić ... Misiu was jeszcze zaskoczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 no nie wątpie... tylko od cube 2 ultra to będzie cięzko coś zrobić,żeby mi sie oplacało zmieniac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...