Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Witam Kolega posiada Pentium 4 2,4ghz s.478 Northwood i szuka jakiegoś chłodzenia, poradziłem mu coś w okolicach Pentagrama Q80 Cu lub 100Alcu, ma okazje tanio kupic Q80Cu, tylko czy ten coolerek będzie wystarczający, dodam że kolega troche kręci i obecnie przy 3,0 ma temperatury w stressie 56*C, więc jak, brać tego Q80Cu czy lepszy 100AlCu Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Witam Kolega posiada Pentium 4 2,4ghz s.478 Northwood i szuka jakiegoś chłodzenia, poradziłem mu coś w okolicach Pentagrama Q80 Cu lub 100Alcu, ma okazje tanio kupic Q80Cu, tylko czy ten coolerek będzie wystarczający, dodam że kolega troche kręci i obecnie przy 3,0 ma temperatury w stressie 56*C, więc jak, brać tego Q80Cu czy lepszy 100AlCu Pozdro Mam tego samego procka i lata jak w podpisie na pentagramie 120CU i w max stresie dochodzi do 55-56C (odczyt z płyty zawyżony). Ja bym brał 100ALCU ze względu na chłodzenie mosfetów (wersja 80 raczej zchłodzi tylko sam procesor). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychoo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Pentagram powinien wystarczyć Q80Cu tylko trzeba zadbać o dobrą wetylację budy - jakiś webtyl wyciągający nagrzane powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Buda będzie otwarta, nad prockiem siedzi ,,zimny,, Chieftec 360W, w sumie im taniej tym lepiej więc bardziej bym sie skłaniał przy 80 miedziaku, aha noi 100 to by tak na styk weszła, więc co radzicie Edytowane 28 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 A ile kolega ma forsy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Może Freezer 4 ? Kosz ok. 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Namawiałem go na freezera, ale na allegro go niema i wogóle trudno go dostać,(jak ktoś ma na zbyciu to dać znać) pozatym uparł sie na pentagrama jakiegoś, a co myślicie o takim NXC-80Cu?? A tak wogóle to chciałbym znać odp. na pytanie czy styknie ten Q80Cu czy lepszy 100AlCu, już troche nie siedze na 478 więc was pytam :wink: Edytowane 28 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...