Skocz do zawartości
dizlaczek

Pentium P4 Jak Podkręcić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o pomoc, bo sam sobie z tym nie poradzę. Raczkuję dopiero w sprawach podkręcania procka i wszystkie rady kolegów nie wypaliły, więc szukam pomocy specjalistów w tej dziedzinie. Mam Intel Pentium D Procesor 915 CPU 2.80 GHz, 800 MHz FSB, 2x2 MB L2 Cache oraz płytę główną MSI 945GZM3-L, typ biosu AMI. Tyle wiem. Z poziomu biosu nie da rady kręcić nic FSB, bo co prawda można wpisać tam np. wartość 210 ale po zapisaniu ustawień on i tak wraca do 200!!! Szukałem również czegoś do odblokowania ustawień, bo myślałem, że może trzeba włączyć ustawienia zaawansowane, ale nic takiego też tam nie ma(chyba). Proszę o jakąś pomoc jak to odblokować, bo z tego co wiem pentiumy dają się kręcić!!!! Więc w czym problem....???? Z góry dziękuję.

Edytowane przez dizlaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

typ biosu AMI. Tyle wiem

To wiesz niewiele - Biosy mają swoje kolejne wersje i oznaczenia - może słyszałeś ???

A tak naprawdę, to skoro masz płytę MSI, to i Bios masz MSI a nie AMI !!! - AMI, AWARD czy inni to robią tylko takie "przeglądarki", czy inaczej "interface" do Biosów - BIOS tworzy zawsze producent płyty !!!

Pozdr. :lol2:

Edytowane przez Lzep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi