dizlaczek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Witam. Proszę o pomoc, bo sam sobie z tym nie poradzę. Raczkuję dopiero w sprawach podkręcania procka i wszystkie rady kolegów nie wypaliły, więc szukam pomocy specjalistów w tej dziedzinie. Mam Intel Pentium D Procesor 915 CPU 2.80 GHz, 800 MHz FSB, 2x2 MB L2 Cache oraz płytę główną MSI 945GZM3-L, typ biosu AMI. Tyle wiem. Z poziomu biosu nie da rady kręcić nic FSB, bo co prawda można wpisać tam np. wartość 210 ale po zapisaniu ustawień on i tak wraca do 200!!! Szukałem również czegoś do odblokowania ustawień, bo myślałem, że może trzeba włączyć ustawienia zaawansowane, ale nic takiego też tam nie ma(chyba). Proszę o jakąś pomoc jak to odblokować, bo z tego co wiem pentiumy dają się kręcić!!!! Więc w czym problem....???? Z góry dziękuję. Edytowane 1 Października 2006 przez dizlaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jeśli chcesz zapisac zmiany wcisnij F10 tak przynajnmiej jest w płytach gigabyte'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizlaczek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jeśli chcesz zapisac zmiany wcisnij F10 tak przynajnmiej jest w płytach gigabyte'a.hehehe. tyle to wiem!!!! ale on i tak nie zapisuje zmian, bo widocznie ma coś zablokowane np. jakiś "tryb experta". Ale dzięki za chęci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Możesz też podkręcać przez Gigabyte EasyTune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) typ biosu AMI. Tyle wiem To wiesz niewiele - Biosy mają swoje kolejne wersje i oznaczenia - może słyszałeś ??? A tak naprawdę, to skoro masz płytę MSI, to i Bios masz MSI a nie AMI !!! - AMI, AWARD czy inni to robią tylko takie "przeglądarki", czy inaczej "interface" do Biosów - BIOS tworzy zawsze producent płyty !!! Pozdr. :lol2: Edytowane 30 Września 2006 przez Lzep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...