PartyBOY Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Kumpel potrzebuje płytę, ram i grafikę pod C2D E6300. Większy nacisk chcę narazie położyć na płytę i ram, żeby w miarę dobrze podkręcić proca i w przyszłości zmienić tylko grafikę na lepszą. Co polecacie :) ? Edytowane 5 Października 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Asus P5B ~499zł Goodram PRO 1Gb 800mhz ~600zł (lub jakieś Geile 1Gb) Galaxy 7300GT 256mb Zalman. ~1500zł wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Dzięki za szybką odpowiedź :-P Mam jeszcze tylko pytanko odnośnie karty. Nie lepiej kupić 7600 GS Galaxy 500/1400 128MB ? Cena podobna, na korzyść przemawia większa ilość potoków, shaderów i vertexów, a na minus mniejsza o połowę pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Zestawik j/w, lub opcja druga: *gigabyte ds3 *1x 1gb 800Mhz Corsair/Patriot/Geil (gb nie lubi goodramow) *73gt Zalman 128mb Goodram PRO 1Gb 800mhz ~600zł btw: jeszcze mieciac temu 450... :mur: :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 btw: jeszcze mieciac temu 450... :mur: :huh: Czy ktoś wie wkońcu czy ceny RAM pójdą w dół w najbliższym czasie bo słyszałem że miało spaść ale spadło troszke i nic więcej :mur: bo mi komplikuje kupno zestawu właśnie cena RAM-ów :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Podobno po nowym roku ceny spadną. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Podobno po nowym roku ceny spadną. :> Teraz przeczytałem tu na forum w dziale o RAM-ach że w przyszłym tygodniu mogą spaść ceny RAM o 15 % :blink: bo w USA spadły ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arm Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Mam jeszcze tylko pytanko odnośnie karty. Nie lepiej kupić 7600 GS Galaxy 500/1400 128MB ?imo właśnie lepiej - nie wiem co oni się uparli na 73 256 Mb <_< Edytowane 6 Października 2006 przez arm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Pozostaje kwestai ramów... Nie idzie dostać tych Goodramów PRO, więc co innego byście polecili do około 600 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Czy ktoś wie wkońcu czy ceny RAM pójdą w dół w najbliższym czasieNiee, luty/marzecz 20-30% w dól Zaraz mi ktos napisze, ze idiota ze mnie, bo 30% to kosmos. Ale to jest prawda (chyba dobrze dla wszystkich :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Nooo fajne te pamiątki... :wub: 800MHz, cycle latency 4 i ta cena. Brać i sie cieszyc :wink: Edytowane 5 Października 2006 przez AcsShaDe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Niee, luty/marzecz 20-30% w dól Zaraz mi ktos napisze, ze idiota ze mnie, bo 30% to kosmos. Ale to jest prawda (chyba dobrze dla wszystkich :D ) Hmmmm chyba że teraz kupić jakiś słabszy RAM a w marcu kupić 2x1Gb bo jeśli tak miało by spaść to by kosztowały z 600 zeta ale nie wiem czy się opłaca :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Hmmmm chyba że teraz kupić jakiś słabszy RAM a w marcu kupić 2x1Gb bo jeśli tak miało by spaść to by kosztowały z 600 zeta ale nie wiem czy się opłaca :-|-20-30% od obecnych cen... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Hmmmm chyba że teraz kupić jakiś słabszy RAM a w marcu kupić 2x1Gb bo jeśli tak miało by spaść to by kosztowały z 600 zeta ale nie wiem czy się opłaca :-|Ja właśnie też mam ten problem, bo nic w normalnej cenie na D9GMH lub także Goodramów Pro nie ma. ja chyba jednak wezmę geile 667 MHz lub może 800MHz bo są na elpieiach i później sprzedam. Innym wariantem też było wzięcie jakiś tanich np. Kingstonów, ale to wyklucza kompletnie zabawę w z procem, a po to kupujemy c2d żeby sie pobawić... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Dzięki za wypowiedzi :) , powiem kumplowi, żeby kupił Geile. EDIT Zestawik w końcu wyszedł taki: C2D E6300 Corsair XMS2 Xtreme DDR2 1GB 800MHz Asus P5B Galaxy 7300GT 256mb Zalman. Wszystko chodzi pięknie. Na dzieńdobry podkręciłęm mu proca na 3 GHz (FSB 430 MHz), ram synchro 1:1 860 Mhz 4-4-4-12. Niestety kumpel już miał tripa i więcej kręcić nie pozwolił :) A myślę, że do 3,5 GHz spokojnie bym dojechał. No nic jeszcze raz dziękówa za pomoc w doborze komponentów. Edytowane 9 Października 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...