disystem Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Witam Padł mi dysk w notebooku IBM (starszy model, mały notebook bez żadnych napędów, brak FDD, napędu optycznego). Zakupiłem nowy dysk 2.5 cala i chciałbym zainstalować na nim Windowsa XP Home i tu zaczyna się problem, bo nie wiem jak to zrobić... Oczywiście instalacja systemu na innym komputerze na tym dysku i pozniejsze przeniesienie go do tego notebooka odpada, bo pokazuje się blue screen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Opcja wymagajaca partycji fat/fat32. Kopiujesz zawartosc płyty na dysk, poleceniem sys z dyskietki startowej dos bootoujesz dysk i po przełozeniu do lapa uruchamiasz instalacje w dosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disystem Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 A mógłbyś mi to jeszcze bardziej łopatologicznie rozpisać? Rozumiem, że ten nowy dysk musi mieć FAT lub FAT32, kopiuje zawartość płyty instalacyjnej na ten dysk (chce żeby mial 2 partycje, więc pytanie na którą wrzucić tą zawartość na podstawową?) i co dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Instalka Xp z DOSa? Ciekawe... Jeszcze tego nie przerabiałem... Właśnie wyczytałem na jakimś forum że, aby odpalić setup z dosa, trzeba uruchomić plik WINNT.exe ,,, Edytowane 6 Października 2006 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...