Skocz do zawartości
edek32

Nowy Samsung 997mb- Beznadziejna OstroŚĆ- Heelp

Rekomendowane odpowiedzi

hmm byl artykul na stronie nec/mitsubishi diplays i tam jano poiedzieli duzo na temat plaskosci ... Flatron only jest calkowicie plaski...

CYTATY (artykuł na stronie www.nec-mitsubishi.com):

Only one of four flat screen tube manufacturers, namely LG-Electronics, has relied solely on electronic correction of the electron beam. The other three have taken additional measures.

In its Flatron technology, LG Electronics uses a front screen that is completely flat both inside and out. The taut slot mask is also completely flat.........

In order to counteract focussing problems by constructional measures, the hole mask in Samsung´s Dynaflat tube is dished inwards. However, this inward curvature......

In contrast to this technology, Sony uses an grille mask tube rejoicing in the name Flat Display (FD), where the front glass is actually dished. However, this curvature is hardly noticeable, as the dish radius is 50 metres ...........inner radius at 4 metres ...........

.....Mitsubishi´s Diamondtron NF .......a grille mask is used,

This is also achieved by means of the strong internal curvature of 2.4 metres, which is even stronger than Sony´s FST version...............To counteract this Mitsubishi has used a special glass mixture that compensates for this effect. .................

Z tego jasno wynika, że jedynie flatron ma całkowicie płaski ekran.

Wg. producenta: średnica krzywizny walca (wewnętrzna powierzchnia ekranu jest wycinkiem tej krzywizny) w Diamondtronie NR wynosi 2,4m.

Zanim się kogoś skrytykuje warto samemu doczytać / poczytać.

Edytowane przez ste3an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjmijmy że na www.nec-mitsubishi.com piszą prawdę że only flatron is flat.

JEdnak nie zmienia to faktu że nawet jeśli SONY nie robi płaskich kineskopów (z obu stron ) to nie da się tego dowieść patrząc nań ze wszystkich stron w przeciwieństwie do nadlewanych wynalazków samsunga. Po prostu powierzchnia luminoforu w moim starym 17" Sony była idealnie płaska [wykluczam zastosowanie aparatury mającej na celu stwierdzenie czy krzywizna jest czy jej nie ma ] ( patrząc od góry na kineskop Samsunga widzę wyraźnie nadlewanie a w Sony prosta linia na granicy luminoforu ).

... a przecież o to chodzi aby obraz jaki widzimy był idealnie płaski ( pod każdym kątem )

Zanim się kogoś skrytykuje warto samemu doczytać / poczytać.

Mimo usilnych starań nie udało mi się w poprzednim poście doszukać słów krytyki skierowanych do Twojej lub jakiejkolwiek innej osoby :wink: Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Troszke poczytalem, gdyz jestem rowniez "szczesliwym" posiadaczem 997MB z aukcji allegro.

U mnie tez jest problem z rozmytymi czcionkami - rozmawialem ze sprzedajacym (mila pani) o tym problemie i kazal mi odeslac do serwisu. Niestety nie odeslalem, z takich czy innych wzgledow; ale znowu nosze sie z tym zamiarem.... .

Serwis miesci w Sulejowie -CK Mediator - czy tam wysylaliscie swoje monitory? Czy tam pracuja owi profesjonalisci?

Prosze o jakies informacje, ktore ewentualnie pomoga mi w zwrocie kasy lub wymianie modelu na wolny od wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi