pielegniarek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam! Mam nowego laptopa acer aspire 3630. Sprzeta dziala wysmienice, problem jednak lezy w windowsie. Podczas uruchomienia systemu, czsasami (dosc czesto) system uruchamia sie nikompletnie. Widze to poniewaz nie laduje sie ikonka wi-fi. Zachowuje sie jakby nigdy nic - zadnych niebieskich ekranow czy monitow o bledzie. I nie mozna uruchomic zadnego programu. Musze go twardo wylczyc (polecenie restart czy zamknij system nie dziala). Podczas ponownego uruchamiania wyskakuje scan disk i system uruchamia sie poprawnie. Wydaje mi sie, ze problemy rozpiczely sie po zaistalowaniu bluetootha, ale gdy go odinstalowalem i wyczyscilem rejestr, problem wciaz istnial. Bardzo mnie ten problem irytuje od dluzszego czasu i nie wiem jak sobie z nim poradzic. Czy ma ktos jakis pomysl, jak mozna sprawdzic, ktory program popelnia blad podczas uruchamiania sie systemu? Pozdrawiam Pawel PS. Wykluczam wirusa na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Windows zapewne XP. Ale jak z SP2? Wszystkie sterowniki zainstalowane? Może jakiś antywirus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pielegniarek Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Windows z SP2. Z problemu wybrnąłem już w taki sposób, że zainstalowałem program o nazwie: Startup Mechanic. Tam program podzielił rzeczy z autostartu na potrzebne, pożyteczne, niezbędne, niepotrzebne, szkodliwe i nieznane. Wykasowałem wszystkie z kategorii niepotrzebne i szkodliwe, a więc: erecoveryservice imjpmig8.1 mspy2002 phime2002a phime2002async sis windows keyhook sispower soundman sunjavaupdatesched Zmieniałem też antywirusa i okazało się, że miałem jakieś: Trojan-Clicker.Win32.VB.fi adware not-a-virus:AdWare.Win32.MediaBack.a Najpierw, zanim zmieniłem antywirusa (a AVG na Kasperski) wyrzuciłem te rzeczy z autostartu i chodziło już dobrze. Czy ktoś wie, który z tych programów mógł powodować błąd na starcie? I czy moge przywrócić erecoveryservice, bo to się wydaje jakby ważne. Dodam jeszcze tylko, że ten program do autostartu kasperskiego widzi jako szkodliwy. Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...