Skocz do zawartości
funfel

matma :/

Rekomendowane odpowiedzi

SOrry za tego linka - kiedyś to całkiem dobre forum było :(

Ostatnio porobili jakieś wałki z szatą graficzną. No i jakośuserów wymiotło. Ehhh...

Yossarian - woow, nieźle żeś się naprodukował. :) To powinno załatwić problem.

Pozdrawiam.

P.S. A nie trzeba przypadkiem włączyć "DEGAUSS" na monitorze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odwracanie macierzy to akurat jest pikus , ale ja i tak mam nei zaliczona algebre bo rzeczy jakie oni tam daja troche mnie przewyszaja , ale nei jestem sam ,bo ten przedmiot zaliczylo tylko kilka procent i nie zapowiada sie ze na poprawkach syuacja sie mocno zmieni. modle sie o takie zadanka jak odwracanie macierzy.pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam Encyklopedie matematyki w 3 tomach (takie małe książeczki. formatu A5)

.. tam są gotowe wzory na rózne metody.. dzięki tej encyklopedie matme na studiach zdawałem od razu,, czasami trzeba było się kłucic, bo goście nie chcieli uznać moich metod.. ale zazwsze stawiałem na swoim i się udawało... (ważny jest wynik..)

kolesie ci co nie chcieli liczyc moja metoda liczyli po 2 kartki A4 a ja pól stronki A4, podstawienie do wzoru i git i matma zaliczona w pierwszym terminie i impreza :D

P.S. Autor tej encyklopedi (w sumie chyba było ich trzech) miał jakieś rosyjskie nazwisko.. sądzę że tam coś takiego powinienś znaleźć.... Ja matmę wyższą już dawno zadłem, zapomniałem.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pamiętam dużo ale kojarzą mi sie dwie metody

1. doprowadzenie macierzy do postaci trójkątnej i wyliczenie jakichstam iloczynów Couchy'ego (tylko tyle pamietam)

2. Kojarzy mi się też metoda gaussa z metodą obliczania macierzy odwrotnej metodą transformacji fouriera

reszty niepamietam, ale jakby to było bardzo pilne i nieznalazłbyś nic na ten temat to moge dzisiaj wieczorem zajrzeć do moich starych notatek z matmy i powinienem wszystko znaleźć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi