funfel Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wie ktos moze jak odwrocic maciez metoda Gaussa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 8O 8O 8O :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 yyyyyyyyyyyyyyyyyy 8O :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 yhghghyyyyyyyyyyyyyy :8) to nie to forum chlopie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 chyba nikt nie wiem o czym mowa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 a to nie jest czasem normalne odwracanie macierzy ?? jeśli tak to wiem jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 yhghghyyyyyyyyyyyyyy :8) to nie to forum chlopiePolecam http://www.gx.sarnet.pl/forum/viewforum.ph...8eb4ed2161a2f75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 banaly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 zebym ja to wiedzial gdzie szukac :( dzieki za linka Khunu :) moze tam cos znajde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 moze jednak jakis inny link bo qrde jakos to forum mi niemilosiernie wolno chodzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 chyba niechodzi o macierz dyskowa tylko liczbowa, ale dalej niewiem bo mam niezaliczona matme :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 oczywiscie ze liczbowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 macierz is macierz -kazda odwracasz tak samo :) (chyba?!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 odwrocic to ja umiem ale qrde trzeba metoda Gaussa a nie normalnie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły a nie matma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 esh z matmy nigdy dobry nie bylem :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Kilka linków: http://www.oen.agh.edu.pl/mdydaktyczne/mat...icz/spistr.html http://ket5.tuniv.szczecin.pl/aipk/wyklad/...rad/1gauss.html http://www.robert.w.hyperion.pl/polski/num...umerki/rlin.htm hmmmm: :D http://www.pckurier.pl/archiwum/artykuly/k...s/gauss.pas.asp http://www.google.pl/search?q=macierz+meto...8&start=10&sa=N http://www.algorytm.cad.pl/Algorithms/31-4...lgorithm38.html http://www.google.pl/search?q=macierz+meto...8&start=20&sa=N mam nadzieje ze cos znajdziesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 yhyhy sciska sie nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 SOrry za tego linka - kiedyś to całkiem dobre forum było :( Ostatnio porobili jakieś wałki z szatą graficzną. No i jakośuserów wymiotło. Ehhh... Yossarian - woow, nieźle żeś się naprodukował. :) To powinno załatwić problem. Pozdrawiam. P.S. A nie trzeba przypadkiem włączyć "DEGAUSS" na monitorze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 dzieki za linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 wie ktos moze jak odwrocic maciez metoda Gaussa??Ja znam tylko rozwiązywanie układów równań liniowych metodą eliminacji Gaussa. :D Ale to nie o to ci chodzi :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Jak chcesz to moge ci podeslac program w pascalu na odwracanie macierzy metoda Gaussa :) niedawno robilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 dzieki wszystkim za odp juz wiem ja to zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jak? To czysta matma, czy bardziej potrzebne do staty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 po odp. zapraszam TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 odwracanie macierzy to akurat jest pikus , ale ja i tak mam nei zaliczona algebre bo rzeczy jakie oni tam daja troche mnie przewyszaja , ale nei jestem sam ,bo ten przedmiot zaliczylo tylko kilka procent i nie zapowiada sie ze na poprawkach syuacja sie mocno zmieni. modle sie o takie zadanka jak odwracanie macierzy.pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 polecam Encyklopedie matematyki w 3 tomach (takie małe książeczki. formatu A5) .. tam są gotowe wzory na rózne metody.. dzięki tej encyklopedie matme na studiach zdawałem od razu,, czasami trzeba było się kłucic, bo goście nie chcieli uznać moich metod.. ale zazwsze stawiałem na swoim i się udawało... (ważny jest wynik..) kolesie ci co nie chcieli liczyc moja metoda liczyli po 2 kartki A4 a ja pól stronki A4, podstawienie do wzoru i git i matma zaliczona w pierwszym terminie i impreza :D P.S. Autor tej encyklopedi (w sumie chyba było ich trzech) miał jakieś rosyjskie nazwisko.. sądzę że tam coś takiego powinienś znaleźć.... Ja matmę wyższą już dawno zadłem, zapomniałem.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 nie pamiętam dużo ale kojarzą mi sie dwie metody 1. doprowadzenie macierzy do postaci trójkątnej i wyliczenie jakichstam iloczynów Couchy'ego (tylko tyle pamietam) 2. Kojarzy mi się też metoda gaussa z metodą obliczania macierzy odwrotnej metodą transformacji fouriera reszty niepamietam, ale jakby to było bardzo pilne i nieznalazłbyś nic na ten temat to moge dzisiaj wieczorem zajrzeć do moich starych notatek z matmy i powinienem wszystko znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 juz nic nie trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Na stronie nvidii znalazles to odwracanie? :wink: Link nie dziala, ale nie jest mi to do niczego potrzebne, tak pytałem z ciekawości, bo o takim odwracaniu nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...