radeksz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) A wiec mam Arctica tego na stalarzu 8x8 zamonotwanego na grafie i jest z nim problem nie zalacza sie gdy komp sie wlaczy musze go recznie odpalac ,jest czysty niema kurzu przesmarowelem go WD40 ale nadal to samo chodzi na napieciu 12V ,co moze byc z nim nie tak? Edytowane 7 Października 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 WD40 nie służy do smarowania, tylko pogorszyłeś sytuacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Przed wd tez byl ten sam problem ,co to moze byc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 a gdzie go masz wpięty? w molex? na grafie? pod mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Co to znaczy ręcznie? Paluchem łopatę popychasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Podlaczony pod mobo, mam wywalona jedna zaslepke z tylu oboudowy i wtykam tam wkretak albo olowek i go przekrecam ze rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Podlaczony pod moboMasz pewność, że nie startuje przy 12V? Może mobo podaje tam niższe napięcie, ze wzdlędu na jakąś automatyczną kontrolę obrotów - to takie moje gdybanie. Zmierz mu napięcie jak stoi albo poepnij pod molex: czarny wentyl > czarny molex; czerwomy wentyl > żółty molex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Podlaczylem pod inne wejscie od mobo ruszyl , wylaczylem kompa wlaczylem nie ruszyl ale za nastepnym wlaczeniem ruszyl za nastepnym razem tez wiec powinno byc ok najwyzej pozniej bede walczyl z podlaczeniem pod molex. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnoManiac Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Mam ten sam problem, ja czekam około minuty aż się sam rozkręci (przez tą jedną minute wentylator cicho piszczy), albo można i ręcznie :). To pewnie ze starości, choć w moim przypadku ma dopiero 1,5 roku :( więc MTTF na pewno nie przekroczył. A gwarancja była tylko na rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Tylko ze umnie w ogole nie startowal ,pol dnia by minelo a on i takby nie ruszyl , ale juz jest ok mam nadzieje, balem sie poprostu o grafe nie jest to jakis demon fx5200 :/ ale bez wlaczonego wentyla radiator parzyl a jak by mnie nie bylo caly dzien i brat gral by cod2 to moglo by sie cos stac. Edytowane 7 Października 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 1,5 roku na szybkoobrotowy wentylator (grafika, chipset) to wystarczająco żeby się rozklekotał lub zatarł. MTTF z tego co wiem to statystyka a wiadomo jak to jest ze statystyką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arm Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 wentylator 80 mm kosztuje góra 10 zł - w czym problem ? ten stary widać zdechł ja mam 2 zalmany 90 mm dalem za nie 20 zł sztuka - chodzą od 2 lat i glośniejsze sie nie robią ( wywiew i grafa) ale one ślimaczą na 5V a startują nawet z 2 bez ociągania B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 przyzwoity wiatrak kosztuje przynajmniej 30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arm Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) mniejsza o semantyke panie admin poza tym wiatrak któren padł przyzwoity nie był :lol: nie wiem czy zalmanowe wiatraki są "przyzwoite" w moim przekonaniu tak :D a co do tematu - taki wystarczy - można dwa wziąć od razu na zaś jak nr. jeden wyzionie ducha - w co wątpię bo mam 60 mm wiszącego do góry nogami wiejącego na hdd właśnie arctic ponad 3 lata już i chodzi i nie zrobił się głośny - również pracuje sobie na 5V więc :wink: no i w normalnym blaszaku, którym wydaje się być ten z tematu arctic bedzie niesłyszalny to nie jest komp z kiblem gdzie potrzeba fandera to jest komp z fx-em na pokładzie :P Edytowane 7 Października 2006 przez arm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...