Toma$ Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) witam chciałem przejść w biosie na zintegrowaną grafike, zmieniłem to, przełorzyłem kabel z monitora na zintegrowaną i obraz w ogóle nie chciał sie uruchomić (bzdura) ani pod zintegrowaną ani pod PCI-e więc wyciągnąłem baterie z płyty głównej i teraz po uruchomieniu kompa zanim załaduje sie windows mam takie okno wie ktos jak to naprawić???? :sad: a jak dam TAB to wyskakkuje mi to okno i nic nie idzie przestawić nawet nie idzie wgrac windowsa bo nie widzi dysku Edytowane 8 Października 2006 przez Toma$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Powiedz coś więcej, jakiej firmy bios, jaka płyta główna i wogóle i tak dalej... wtedy będziesz wiedział jakie narzędize do wgrywania biosu będziesz musiał użyć aby bios nowy wgrać i jaki. a jak nie to zobacz cy da się twoją kostkę z biosem z płyty wyjąć a jak się da to kostke pod pache i do jakiegoś zakładu, co programuje epromy na 99,91% ci to zrobią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 :arrow: brunneriusgreyna Po co ma wgrywac nowy bios?! Na przyszlosc jak nie masz nic sensownego do napisania to nic nie pisz! :arrow: Toma$ Po co wchodzisz do biosu konteolera raid? Jak to windows nie widzi? Masz dysk pod sata wiec potrzebna Ci dyskietka ze sterownikami. Polecam Ci rowniez poczytanie instrukcji od plyty glownej i zapoznaie sie z opisem funkcji biosu i ich ustawieniami. Ps. Pisze sie "nie mozna", a nie "nie idzie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 hmm... należy tylko wyłączyć obsługę RAID w biosie (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toma$ Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 @kolobos ale ja razem z płyta główną nie dostałem żadnej dyskietki ze sterownikami(tylko cd-r) :cry: czy wyciągając ta bateryjkę skasowałem ustawienia HDD w biosie? w razie czego gdzie mogę szukać tych sterowników? płyta to ASUS A8V-VM proszę o jakąś pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Sterownik są na tej płycie CD-R. Ale w tym przypadku sterowniki nie są do niczego potrzebne, bo system jest cały czas ten sam. Poczytaj instrukcje obsługi płyty, szczególnie czesc o biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...