Skocz do zawartości
SU8Z3R0

Katody

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam upiekszyc swoj komputer dokupujac oswietlenie. Kupilem co prawda neony na allegro, ale juz wiem ze 6zl za neon z weza ogrodowego nie robi tego efektu;]

W sumie to juz mam swoj typ. Zastanawiam sie pomiedzy:

dwupakiem zimnych katod Revolteca http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22742

a dwoma paczkami katod Spire http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8541

mam obudowe thermaltake soprano i 460W zasilacz

Edytowane przez SU8Z3R0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Revolteci mają jedną wielką wade, nie da sie ich odłączyc od inwertera, ale są to swietne katody. Ja mam katody tuniq (2xniebieskie), które kupiłem w www.cooling.pl, ale chyba jzu ich tam nie ma. Swięcą naprawde dobrze i mozna je odłączyc od inwertera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Revolteci mają jedną wielką wade, nie da sie ich odłączyc od inwertera

No to raczej nie jest wada ;) zależy jak co komu pasuje . Ja mam revolteci UV podwójne podobne do tych które chcesz kupić i sprawują sie rewelacyjnie . kable do inwertera świecą w uv a samego inwertera w świetle nie widać opaski i mocowania do obudowy świecą . Tak że ja bym wybrał revolteca .

P.S. I niema żadnego problemu z gwarancją wymieniają od ręki ( chociaż rzadko kiedy się psują u mnie padły przez zasiłek ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarcza dwie? Ogolnie chcialem kupic 2 niebieskie (gora i dol) oraz jedna czerwona po boku. Wyjdzie z 45zl.

Rozumiem ze podlaczam je przez molex.

W zupełności :D tak przez molex, tyle że jak kupisz 2 oddzielnie(chodzi mi o niebieskie) to są 2 inwertery i wiecej kabli i większy nie porządek .

Edit: Polecam UV zamiast niebieskich wiecej elementów potrafi "świecić" a też ma kolor niebieski ;)

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jakby mozna kupic revolteca czerwonego i niebieskiego w jednej paczce. Oddzielnie to musialbym wydac 50zl. Coz kupie na razie 2xRevolteca z jednym inwenterem i zobacze czy to wystarczy.

Dzieki za pomoc

Btw z moim zasilaczem i ACfreezerem na pokladzie, nie mozna juz miec wiekszego nieporzadku. Kabli mam zdecydowanie za duzo, staram sie je chowac pod naped DVD, ale i tak to troche kiczowato wyglada;]

Brajs moglbys pokazac jakies zdjecie twojego komputera?

Edytowane przez SU8Z3R0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz 2 niebieskie to tej czerwonej prawie nie bedzie widac, cos o tym wiem, choc moze to mi sie trafiła padaka która prawie nie swieciła, ja bym dał tylko czerwone, bo niebieski szybko sie nudzi.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie na te katody?

http://allegro.pl/item131742873__zestaw_dw...30cm_promo.html

aukcja tego samego sprzedawcy

http://allegro.pl/item132385170__revoltec_...dlugie_hit.html

To samo zdjecie? Jak mam placic 10 zl wiecej za revolteci to chyba nie warto skoro nie niczym sie nie roznia:]

Edytowane przez SU8Z3R0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co oznacza skrot CCFL?

EDIT ok juz wiem Cold Cathode Fluorescent Lamp:)

EDIT 2 Hm chyba mi sie udalo, kupilem na aukcji nowe katody, sprzedajacy mowi ze sprzedawaja rozne katody, dzis oferuja Revolteci za, uwaga, 24,99zl :)

Edytowane przez SU8Z3R0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi