krogoth111 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Okablowanie w domu wygląda tak. Wchodzi kabel do lokalu. Rozgałęzia się na dwa gniazdka. jedno do NEO drugie do telefonu. Telefoniczne jest w innym pokoju i mnie nie interesuje. A gniazdko od neo jest w pokoju ale w złym miejsciu. Czy mogę odciąć kabel od tego gniazdka zarobić go i podłączyć do routera bezpośrednio? Jeśli mogę to czy rozgałęzienie na dwa gniazdka zrobione przez Panów z TPSA musi być nienaruszone? Chodzi o to że kabel potrzebowałbym dwa metry dłuższy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 mozesz robic z tym co tylko ci sie podoba:P wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak poprostu przesuniesz gdzies gniazdko bedzie ladniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Nie no właśnie gniazdko musi zniknąć. Tylko to rozgałęzienie co TPSA zrobiła jest takie dziwne na jakiś plastikowych zgrzewkach których nie mam boje sie że jak to poodcinam i poprostu poskręcam kable to może być źle :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 jak rozetniesz to plastikowe to zobaczysz ze wszystko jest polaczone rownolegle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 tnij śmiało, te plastikowe zgrzewki to najzwyczajniejsze szybkozłączki ;) to zwykłe kable, tam nie ma filozofii czy ukrytych pułapek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 wystarczy ze odetniesz kabel przy twoim gniazdku i skręcisz druty i wszystko będzie ok, ale zeby było bardziej pro to polecam zalutować i zaizolować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...