Shangri_La Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 kupilem wlasnie logitecha mx500 i mam problem otóż nie bardzo chce dzialac - tzn. sprawdzilem na 3 podkladkach i jakoś tak ten kusor lata. Nie chce plynnie chodzic i przeskakuje. Wnioskuje że to problem z powierzchnią. Płynnie chodzi tylko na brązowym biurku. no i pytanie do posiadaczy mx-ów: na jakiej powierzchni/podkladce ten sprzęt najlepiej działa??? aha - mam podpiąć mxa przez ps2 czy USB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 hehehe..... chcieliście bajery , kolego... ja miałem ten sam problem - pomogła prymitywna , chamska podkładka z logo DIGILAB , na górze wykonana z niebieskiej szmaty... Kup po prostu cokolwiek , co nie jest śliskie i zbytnio błyszczące na wierzchu , a jak najbardziej matowe (szmata jest the best) :mrgreen: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgadzam sie z Kost@k, materialowa powierzchnia podkladki zalatwi sprawe. Choc po moim ciemnym blacie bez podkladek tez jest spoko.. acha, i podpinaj przez USB, bedzie czesciej wysylac sygnaly= dokladnosc wzrosnie (gdzies czytalem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 kup sobie podkładke żelową pod nadgarstek firmy "fellowes" i sprawa rozwiązana, myszką jeździsz po blacie biurka! Każda podkładka która ma jąkąś chropowatą strukturę będzie powodowała Ci skoki kursora! A myszke podłącz gdzie chcesz, ja mam na USB i chodzi dobrze. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Najlepiej cos ciemnego bez kolorowych napisow! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Teraz polowa z was pewnie bedzie sie smiala ale uwiezcie Koszulka od segregatora (taka co sie kartki w nia wsadza) i dotego biala kartka w srodek myszka dostaje niezlego speeda (okolo 20% szybsza) ja tak uzywam i jest mega git a to prawda bo precyzyjna mysz jest mi potrzebna do grania i ql micro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 no dobra, a co z kolorami? jasne? ciemne? jednolite? na razie śmigam po okladce od ksiazki... nawet niezle... podpialem pod usb, ale nie widze różnicy. ale też gdzieś czytałem, że lepiej pod usb niż pod ps/2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 najlepiej zeby powierzchnia niebyła całkeim czarna albo całkiem biała, najlepiej jak jest szara, jednolita, anjgorsza jaka moze być to jednolita czerwona :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 A mysleliscie o zrobieniu sobie podkladki, np szara tekturka + szyba + teflonowe nozki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 o bosh ta mycha wg producenta miala dzialac bezblednie na prawie kazdej powierzchni - co za kicha, mialem sobie ta myche kupic ale po zastanowieniu zostaje przy wysluzonym i niezawdonym a4techu ,za zaoszczedzona kase kupie sobie twardziela :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 A mysleliscie o zrobieniu sobie podkladki, np szara tekturka + szyba + teflonowe nozki? niewiem czy szyba to dobry pomysł, , zauwaz ze to oddzieli myszke na pewną wysokosc od odczytywanego podloza, mi na pewnej wysokosaci przestaje juz dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 polecam pod mysz optyczna szaryobrus (rewelacja na skalę światową ) ;] taki bez wzorków (znaczy się wycięć ;]) a oto kawałek zdjęcia na którym widac super podkladke: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 ja właśnie się przesiadłem z a4techa, bo sie rolka... zepsuła tiaa na wszystkim :lol: :lol: nie działa m.in. na kolorze żółtym i czerwonym, na powierzchniach nie-matowych. Lista jest długa. Chociaż jak już sie znajdzei powierzchnie, to jest extra teraz gram na książce (!) z pomarańczową okładką i taką kratkowaną teksturą. Ale jednak jutro sie wybiore poszukac jakiejs sensownej podkladki. -->R4DOS to jest niezły pomysł, ale nie mam tyle miejsca żeby obrus położyć :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 o bosh ta mycha wg producenta miala dzialac bezblednie na prawie kazdej powierzchni - co za kicha, mialem sobie ta myche kupic ale po zastanowieniu zostaje przy wysluzonym i niezawdonym a4techu ,za zaoszczedzona kase kupie sobie twardziela :lol:To ja mam inną myszke 8O Mój MX500 pracuje na WSZYTSKIM ! Jeszcze nie mialem ANI JEDNEGO PROBLEMU Z POWIERZCHNIA ! Nawet jak sprawdzam na byle czym to chodzi... ja nie wiem ! :? 8) Duzo lepiej pracuje mi sie gry mysz jest podlaczona przez PS/2 niz przez USB. Nie wiem czemu... ale lepiej mi chodzi... na USB czaesto zdarzaja sie lagi... np. wlacz pod Windowsem aplikacje pod DOS'a i potem ja zamknij i zobacz jak pracuje wowczas myszka podpieta na USB - tak jakby nie pracowala ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.k Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 najlepsza z najlpeszych podkladek pod mysz optyczna to: fUnc sUrface 1030 - podkladka ktorej uzywaja pro-gracze w q3, UT i inne FPS`y http://www.indiweb.de/en/shop/index.php3?w...e&produkt_id=49 Cena jest dosc ciekawa bo 110zl + przesylka. Jest tam takze sporo innych tanszych podkladek. www.everglide.de[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Moja podkładka jest gruba i koloru czerwonego z materialu. myszka na niej sie bardzo dobrze zachowuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 ma mam cordlesa opticala, na jasnych powierzchniach chodzi dobrze ale je bateria, najlepiej pracuje mi sie na powierzchniach ciemnych, gladkich bo inaczej kursor ucieka. na szkle nie mozna bo rozprasza odbicie diodki. jam masz biurko to jezdz bo blacie i nie kupuj podkladki. a jak chcesz podkladke to taka zwykla matowa materialowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 To ja mam inną myszke 8O Mój MX500 pracuje na WSZYTSKIM ! Jeszcze nie mialem ANI JEDNEGO PROBLEMU Z POWIERZCHNIA ! Nawet jak sprawdzam na byle czym to chodzi... ja nie wiem ! :? 8) Duzo lepiej pracuje mi sie gry mysz jest podlaczona przez PS/2 niz przez USB. Nie wiem czemu... ale lepiej mi chodzi... na USB czaesto zdarzaja sie lagi... np. wlacz pod Windowsem aplikacje pod DOS'a i potem ja zamknij i zobacz jak pracuje wowczas myszka podpieta na USB - tak jakby nie pracowala ! 8) to Ty napewno masz inna myszke :lol: :lol: :lol: moze mam jakis felerny model??? za cholere nie chce działac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 blat rulez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Duzo lepiej pracuje mi sie gry mysz jest podlaczona przez PS/2 niz przez USB. Nie wiem czemu... ale lepiej mi chodzi... na USB czaesto zdarzaja sie lagi... np. wlacz pod Windowsem aplikacje pod DOS'a i potem ja zamknij i zobacz jak pracuje wowczas myszka podpieta na USB - tak jakby nie pracowala ! 8) Potwierdzam- u mnie (logi cordless mouseman optical) myszka pracuje lepiej pod PS/2. Szybsze probkowanie przez USB to niestety bajki... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 blat rulzz 2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 mam mx 500 i działa mi na każdej powierzchni , a podkładki to używam czarnej z zelem pod nadgastek Narazie podłaczyłem przez ps i działa ok - zobacze pozniej jak działa z usb co do czestosci probkowania to ps ma wiecej (200hz) ale usb ma bardziej stabilne (a ma 125hz) mam pytanie do wofka - dużo daje ściagniecie ciężarka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Ja mam poprzednią wersje Cordless opticala i działa na każdej powieżchni poza lustrem. Dziwi mnie że ten nowy model ma problemy. Osobiście jako podkładka służy biurko, a dla lepszego " poślizgu" Pronto :) Najlepsze są podkładki w jasnych, jednolitych kolorach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 mhh dziwna sprawa ja tez testowalem tego mx na roznych powierzchniach i chodzil spox. blat (matowy, pol blyszczacy), szmata, gazeta, reka i spodnie :twisted: nie stanowily rzadnej przeszkody dla niej. obecnie mam logitecha optyka za 70 zeta i chodzi dobrze na bezowej grubej szmacianej podkladce za 3 zeta. (niestety te mx sa za drogie jak na moja kieszen :() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 ja uzywam podkladek Verbatima (sa na gieldzie po ok.10zl) i sa naprawde dobre, lekkie przetarcie i mysz prawie sama sie slizga:]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 blat rulez :) obrus r0x i basta !!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 blat rulez :) obrus r0x i basta !!!!!!!!!! na blacie sie za bardzo slizga:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Sprawa sie lekko sie wyjaśniła. Mx500 musiał sie "dotrzeć"... 2 dni w q3 przez sieć dały efekty :lol: :lol: :lol: teraz działa na większości powierzchni, choć nadal nie lubi różnokolorowych... jak widać, q3 ma zbawienny wpływ na podzespoły peceta... pozdroofka dla użytkowników mxów (by logitech) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...