_Mistrz_ Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Przy założeniu, że uda mi się sprzedać mój sprzęt, chciałbym złożyć coś pod s939. Nie wiem tylko jaką płytę wybrać, myślałem nad AsRockiem, ale chce grafe na pci-e dlatego raczej wolę coś tylko z pci-e. Zastanawiałem się nad DFI LP ultra-d, czyli koszt około 400zł. Zasilacz, procka i grafę już mam "upatrzone" (venice 3000+ i pewnie gf 6600). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 jak masz na grafike 300zł to lepiej Galaxy GF 7300GT 128mb (lepsze od 6600) a płyty głównej to takiej drogiej nie kupuj... za 250zl jest DFI infinity (nazwy nie pomne ale taka na micro ATX ... chyba zwie sie RS482.. ale głowy nie dam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 jak masz na grafike 300zł to lepiej Galaxy GF 7300GT 128mb (lepsze od 6600) a płyty głównej to takiej drogiej nie kupuj... za 250zl jest DFI infinity (nazwy nie pomne ale taka na micro ATX ... chyba zwie sie RS482.. ale głowy nie dam..Czy ta DFI infinity bedzie lepsza od Asrock dual vsta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 wiele osób uważa że tak... ma większe możliwości pdnoszenia napięcia... ale jak w asrocku zrobi się vmody to napiecia do 1,5V na procka i 3,13 na pamięci mozna dac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Spory art. jest tutaj: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=521 Po przeczytaniu zastanawiam się nad Asus A8N-E. Niezłe o/c a i można wymienić wentyl na mostku na coś pasywnego. Niewiele jest płyt 939 i pci-e pozwalających na to. Edytowane 15 Października 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ja kupiłem ASRocka 939DualVSTA i nie żałuję. Teraz tylko procek i będzie można złożyć. A pozostałe podzespoły z czasem. Polecam tę płytę bardzo. Stabilna do OC i w ogóle wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Nie potrzebuje 7300GT, gdyby było coś tańszego od 6600 i sensownego to wziąłbym nawet to tańsze(chciaż kwestia do zastanowienia). A co do ceny płyty, jakoś mam taką chęć na to DFI, inne płyty po 250zł, a ta 400zł, teraz to sprzęt zostanie u mnie pare lat (tak podejrzewam :wink: ) dlatego wolę dodać te 150zł do płyty. A AM2 nie chcę, jeszcze więcej musiałbym wydać. Edytowane 16 Października 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mialem Infinity i Ultra-D. Nie ma co porownywac. Ultra-D ma duzo wiecej mozliwosci OC. Infinity nie jest zla plyta, w swoim przedziale cenowym rzadzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 jak chcesz dodać te 150zł to już lepiej DFI Lanparty ultra-D ;] po 400zł można kupić a jest ... eee bezkonkurencyjna :D ale jak do 250zł to albo DFI infinity RS482 albo asrock dual-Vsta. (asrock ma mniejsze mozliwości zmiany napięcia na pocki i ramie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ale mam teraz dylemat, zastanawiam się czy nie kupić np. Asusa m2n-e, jest około 60zł tańszy od tamtej DFI, a z tą różnicę to już prawie będzie procek na AM2. Tyle, że dochodzi zmiana pamięci i tu musiałbym dopłacić. :sad: Już sam nie wiem co mam robić, mieszają z tymi socketami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 pamiętaj ze ddr2 są bardzo drogie teraz ;) niby semp na am2 kosztuje 160pln, ale pewnie chcialbyś prawie 100pln droższego atlona :> przemyśl to, ja bym pozostal przy s939 ;] na AM2 jeszcze przyjdzie czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Poprawię Cię: na AM3 przyjdzie jeszcze czas.. jeśli teraz nie zainwestujesz w AM2 to potem juz tymbardziej nie będzie się opłacało, bo na jesieni 07 AMD planuje premierę AM3. :) Dziś jednak dla mnie lepszym wyborem jest s.939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Poprawię Cię: na AM3 przyjdzie jeszcze czas.. jeśli teraz nie zainwestujesz w AM2 to potem juz tymbardziej nie będzie się opłacało, bo na jesieni 07 AMD planuje premierę AM3. :) Dziś jednak dla mnie lepszym wyborem jest s.939. Chyba najlepszym rozwiązaniem dla mnie bedzie kupno s939 + 7300GT opartego na tańszej mobo. Jęsli chce z góry pci-e to brać asrock'a? BTW Który 7300GT, ten? A to DFI, które polecaliście nie kosztuje chyba 250zł, może źle patrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Co do grafy to dokładnie ta, co do mobo, ja bym się zastanowił jeszcze nad asusem a8n-sli se (nówka 299zł w prolinie, używke dostałem za 260zł), miałem ostatnio do zabawy jeszcze model deluxe, premium i sli32 i ogólnie nie ma jakiś różnic w oc venice czy sandiego, na x2 powyżej 3,1ghz dopiero coś się odczuwa. Asrock też bardzo fajny a dfi to wiadomo, poprostu dfi, nic dodać nic ująć :wink: Edytowane 17 Października 2006 przez banti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...