Skocz do zawartości
_Mistrz_

Wybór Płyty Pod S939

Rekomendowane odpowiedzi

Przy założeniu, że uda mi się sprzedać mój sprzęt, chciałbym złożyć coś pod s939. Nie wiem tylko jaką płytę wybrać, myślałem nad AsRockiem, ale chce grafe na pci-e dlatego raczej wolę coś tylko z pci-e. Zastanawiałem się nad DFI LP ultra-d, czyli koszt około 400zł. Zasilacz, procka i grafę już mam "upatrzone" (venice 3000+ i pewnie gf 6600).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz na grafike 300zł to lepiej Galaxy GF 7300GT 128mb (lepsze od 6600) a płyty głównej to takiej drogiej nie kupuj... za 250zl jest DFI infinity (nazwy nie pomne ale taka na micro ATX ... chyba zwie sie RS482.. ale głowy nie dam..

Czy ta DFI infinity bedzie lepsza od Asrock dual vsta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spory art. jest tutaj:

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=521

Po przeczytaniu zastanawiam się nad Asus A8N-E. Niezłe o/c a i można wymienić wentyl na mostku na coś pasywnego. Niewiele jest płyt 939 i pci-e pozwalających na to.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie potrzebuje 7300GT, gdyby było coś tańszego od 6600 i sensownego to wziąłbym nawet to tańsze(chciaż kwestia do zastanowienia). A co do ceny płyty, jakoś mam taką chęć na to DFI, inne płyty po 250zł, a ta 400zł, teraz to sprzęt zostanie u mnie pare lat (tak podejrzewam :wink: ) dlatego wolę dodać te 150zł do płyty.

A AM2 nie chcę, jeszcze więcej musiałbym wydać.

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz dodać te 150zł to już lepiej DFI Lanparty ultra-D ;] po 400zł można kupić a jest ... eee bezkonkurencyjna :D ale jak do 250zł to albo DFI infinity RS482 albo asrock dual-Vsta. (asrock ma mniejsze mozliwości zmiany napięcia na pocki i ramie...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mam teraz dylemat, zastanawiam się czy nie kupić np. Asusa m2n-e, jest około 60zł tańszy od tamtej DFI, a z tą różnicę to już prawie będzie procek na AM2. Tyle, że dochodzi zmiana pamięci i tu musiałbym dopłacić. :sad: Już sam nie wiem co mam robić, mieszają z tymi socketami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawię Cię: na AM3 przyjdzie jeszcze czas.. jeśli teraz nie zainwestujesz w AM2 to potem juz tymbardziej nie będzie się opłacało, bo na jesieni 07 AMD planuje premierę AM3. :)

Dziś jednak dla mnie lepszym wyborem jest s.939.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawię Cię: na AM3 przyjdzie jeszcze czas.. jeśli teraz nie zainwestujesz w AM2 to potem juz tymbardziej nie będzie się opłacało, bo na jesieni 07 AMD planuje premierę AM3. :)

Dziś jednak dla mnie lepszym wyborem jest s.939.

Chyba najlepszym rozwiązaniem dla mnie bedzie kupno s939 + 7300GT opartego na tańszej mobo. Jęsli chce z góry pci-e to brać asrock'a? BTW Który 7300GT, ten? A to DFI, które polecaliście nie kosztuje chyba 250zł, może źle patrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafy to dokładnie ta, co do mobo, ja bym się zastanowił jeszcze nad asusem a8n-sli se (nówka 299zł w prolinie, używke dostałem za 260zł), miałem ostatnio do zabawy jeszcze model deluxe, premium i sli32 i ogólnie nie ma jakiś różnic w oc venice czy sandiego, na x2 powyżej 3,1ghz dopiero coś się odczuwa. Asrock też bardzo fajny a dfi to wiadomo, poprostu dfi, nic dodać nic ująć :wink:

Edytowane przez banti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi