LukeXE Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Heyka Jakiś czas temu zacząłem robić dla użytkownika XS z portugalii kontenerek do LN2/DI. Na początek kupilem 25cm rurki 54mm ;) Potem przyszedł czas na projekt... I wykonanie.... THX dziadku :rolleyes: Pospawam go jak dostane mufki na zapinke od ryby. Pozdro UPDATE: Kontenerek na żywo będzie można zobaczyć na targach w Krakowie, więc jak ktoś ciekawy wydajności i wyglądu na żywo, serdecznie zapraszam ! Edytowane 15 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 To okregi mozna bylo troche szersze i glebsze zrobic, bo tak to niewiele dadza. Taka moja opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 To okregi mozna bylo troche szersze i glebsze zrobic, bo tak to niewiele dadza. Taka moja opinia. Moja opinia jest taka sama ...bardzo delikatne kanaly, moze zbyt delikatne :rolleyes: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 A teraz to one coś wogle dają ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Przy -70/-190 to nie ma wiekszego znaczenia ;) Kontener musi miec mase (skąds to znamy luke :D), tutaj podstawa ma grubosc centymetra wiec nie jest zle... najelesz azotu i tak czy siak bedziesz miał ~ -190* (przy podstawie), nieważe czy mialbys tam piny, głębszy rowek, lub w ogóle jego brak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 A teraz to one coś wogle dają ? :unsure: zrob sobie test, cpc vs cokolwiek :P to juz zalapiesz o co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Aha, CPC i wszystko jasne :lol: Edytowane 18 Października 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Wgłębienia mają 2mm głębokości, szerokość też wynosi 2mm. ryba, tak to nie porównuj. Porównywałeś już kontenerki z płaskim spodem kompletnie vs kratka czy tam nawierty, żeby tak mówić ? Spód ma już 9mm, do tego 2mm rowki, to daje 7mm spodu. Wole żeby był grubszy, niż za cieńki, zeby temp tak nie wariowala. Edytowane 18 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 No i stąd porównanie do CPC ;) blok cpc (mała masa) nie może sie równać z "kyńkowym" blokiem (duża masa) podobna zasada jest w kontenerach . Dobrze mówię? :rolleyes: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Dobrze mówisz, Berkut powiedział, że najlepszy spód byłby około 6cm grubości, w ty mówicie, ze delikatne rowki mam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 To może zrobić taki spód :banana: :banana: :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Imho dobrze sprawowala by sie konstrukcja z parownikow chilly1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Tylko wydaje mi sie że warto by było przetestować kilka rozwiązań i wybrać najlepsze bo może być tak że 2cm=10cm miedzi a 2cm\zł < 10cm\zł delikatna różnica :twisted2: Edit: O spód mi chodzi ;), i w tempach różnice ;) Edytowane 18 Października 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) oczywscie bedziesz spawał w osłonie ?? :] btw jak grube ścianki ma rura 54mm? Edytowane 18 Października 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Imho dobrze sprawowala by sie konstrukcja z parownikow chilly1Sprawowała się bardzo dobrze :D Miałem sie okazje przekanac o tym na wgt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Przy -70/-190 to nie ma wiekszego znaczenia ;) Kontener musi miec mase (skąds to znamy luke :D), tutaj podstawa ma grubosc centymetra wiec nie jest zle... najelesz azotu i tak czy siak bedziesz miał ~ -190* (przy podstawie), nieważe czy mialbys tam piny, głębszy rowek, lub w ogóle jego brak ;) Sprawowała się bardzo dobrze :D Miałem sie okazje przekanac o tym na wgt ;) Taak ..tez to widzialem na WGT, nawet podobno ktos mowil ze fajne :rolleyes: :lol: . Chyba musze wam cos pokazac na forum :wink: . Luke : 5 cm tez daje rady :lol: . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 oczywscie bedziesz spawał w osłonie ?? :] btw jak grube ścianki ma rura 54mm? Tak, innego wyjścia nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 i jak sie kontenerek spisal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Na procu w końcu nie wylądował, bo wszystkie kompy były zajęte przez inne chłodzenia (ryby kontener i moja kaskada), ale troche fotek ze szronem mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 hehe LukeXE, nie mylisz sie czasem w jakim kubeczku masz wode a w jakim azot? :P ladnie wyglada, tylko chyba ten armaflex cos za krotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 hehe LukeXE, nie mylisz sie czasem w jakim kubeczku masz wode a w jakim azot? :PTrudno byłoby pomylić ze względu na oszronienie i takie tam, no i wogóle to azotu się do kubeczków nie nalewa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A spód został taki sam? czy pogłębiłeś rowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 rowki takie same, na XS widziałem dziś prawie identyczny projekt, tylko ciut wiecej rowków (miały 1,3mm głębokości). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...