Skocz do zawartości
LukeXE

N3ro Container

Rekomendowane odpowiedzi

Heyka

Jakiś czas temu zacząłem robić dla użytkownika XS z portugalii kontenerek do LN2/DI.

Na początek kupilem 25cm rurki 54mm ;)

Dołączona grafika

Potem przyszedł czas na projekt...

Dołączona grafika

I wykonanie....

Dołączona grafika

THX dziadku :rolleyes:

Dołączona grafika

Pospawam go jak dostane mufki na zapinke od ryby.

Pozdro

UPDATE: Kontenerek na żywo będzie można zobaczyć na targach w Krakowie, więc jak ktoś ciekawy wydajności i wyglądu na żywo, serdecznie zapraszam !

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy -70/-190 to nie ma wiekszego znaczenia ;)

Kontener musi miec mase (skąds to znamy luke :D), tutaj podstawa ma grubosc centymetra wiec nie jest zle... najelesz azotu i tak czy siak bedziesz miał ~ -190* (przy podstawie), nieważe czy mialbys tam piny, głębszy rowek, lub w ogóle jego brak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgłębienia mają 2mm głębokości, szerokość też wynosi 2mm.

ryba, tak to nie porównuj. Porównywałeś już kontenerki z płaskim spodem kompletnie vs kratka czy tam nawierty, żeby tak mówić ?

Spód ma już 9mm, do tego 2mm rowki, to daje 7mm spodu. Wole żeby był grubszy, niż za cieńki, zeby temp tak nie wariowala.

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko wydaje mi sie że warto by było przetestować kilka rozwiązań i wybrać najlepsze bo może być tak że 2cm=10cm miedzi a 2cm\zł < 10cm\zł delikatna różnica :twisted2:

Edit: O spód mi chodzi ;), i w tempach różnice ;)

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy -70/-190 to nie ma wiekszego znaczenia ;)

Kontener musi miec mase (skąds to znamy luke :D), tutaj podstawa ma grubosc centymetra wiec nie jest zle... najelesz azotu i tak czy siak bedziesz miał ~ -190* (przy podstawie), nieważe czy mialbys tam piny, głębszy rowek, lub w ogóle jego brak ;)

Sprawowała się bardzo dobrze :D Miałem sie okazje przekanac o tym na wgt ;)

Taak ..tez to widzialem na WGT, nawet podobno ktos mowil ze fajne :rolleyes: :lol: .

Chyba musze wam cos pokazac na forum :wink: .

Luke : 5 cm tez daje rady :lol: .

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi