Gość majkel84 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 ktoś testował takie coś? Jak to wogóle lata? Czy też lubi wysokie napięcia i ciasne timingi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Teoretycznie robione w tej samej technologii co bh-6 i bh-5, pare razy chciałem kupić ale ceny były troszke niezdrowe, więc praktyki nie mam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) Pewnie też zauwazyłeś. Nie wiem, może się skuszę. Mam ochotę coś po prostu spalić więc czemu by nie. Jednak nie jestem w stanie zapłacić za kostke 256MB 70 złotych. Max co mogę dać to jakieś 4 dychy. Jeśli byś kupił to traktuj je z góry [; Ja niestety albo zmoduje ABIT'a albo będę miał tylko 3.2 volta z DFI Infinity. Szkoda, że nie wymyślili czegoś takiego jak vdimm mod na DFI Infinity nF4x :/ s939 Edytowane 22 Października 2006 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 rewelacji sie nie spodziewaj .mialem i w najlepszym wypadku osiagnelem chyba cos kolo 210-220 . byly takie co 200 nie robily , duzo zalezy od pcb .ogolnie to takie sporo slabsze bh-6 ,przynajmniej te co ja trafialem a nie bylo ich wiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 rewelacji sie nie spodziewaj .mialem i w najlepszym wypadku osiagnelem chyba cos kolo 210-220 . byly takie co 200 nie robily , duzo zalezy od pcb .ogolnie to takie sporo slabsze bh-6 ,przynajmniej te co ja trafialem a nie bylo ich wiele oczywiście wszystko na 2-2-2 ?? A przy jakim woltażu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Szkoda, że nie wymyślili czegoś takiego jak vdimm mod na DFI Infinity nF4x :/ s939Ale filozofia, wpinasz linie 3,3V z PSU w jakiegoś konda od V-Dimm + robisz V-Sense moda PSU i jedziesz do 3,7V na memki luźno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Ale filozofia, wpinasz linie 3,3V z PSU w jakiegoś konda od V-Dimm + robisz V-Sense moda PSU i jedziesz do 3,7V na memki luźno ;) w jakiegoś to raczej nie przejdzie tylko w ten jeden konkretny :-P i to też w konkretną nóżkę... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) tylko w ten jeden konkretny :-P i to też w konkretną nóżkę... :DNo to jest chyba oczywiste (no i nie koniecznie jeden konkretny bo na dfi nf4 są co najmniej 2 filtrujące napięcie na wyjście v-dimm, czyli w sumie można powiedzieć że "jakiś" skoro jest więcej niż 1) ;] W takich przypadkach Pan Multimetr podaje pomocną dłoń (sonde :P ) Edytowane 22 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Kłopot w tym, że nie mogę zrobić vsense 3.3v :( Trudno, zmoduje sie abita [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Kłopot w tym, że nie mogę zrobić vsense 3.3v :( Trudno, zmoduje sie abita [; mimo wszystko nie musisz robić Vsense, bo jak podepniesz 3,3V z zasiły to to już wielbłądom wystarczy tak na codzień :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) mimo wszystko nie musisz robić Vsense, bo jak podepniesz 3,3V z zasiły to to już wielbłądom wystarczy tak na codzień :-PDfi ma w standardzie do 3,2V, przy podpięciu raila spadek jest rzędu 0,1- 0,15V względem linii, więc podpięcie samego rajla niewiele daje bez moda zasilki ;] Edytowane 23 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Dfi ma w standardzie do 3,2V, przy podpięciu raila spadek jest rzędu 0,1- 0,15V względem linii, więc podpięcie samego rajla niewiele daje bez moda zasilki ;]Chyba, żę sie ma porzadne 3.3 i oldschoolowy zasilator ;] Mimo to boję się railować DFI - czuję smrodka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Chyba, żę sie ma porzadne 3.3 i oldschoolowy zasilator ;]Hmmm... niezbyt czaje... Ale jeśli chodzi o spadek o którym pisałem to nie jest on na linii 3,3V tylko na pamięciach względem linii. Moduj, nie bój się, railmod to jeden z najprostszych modów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Z tymi bh75 jest dosc dziwna sprawa. Widzialem je montowane w twinmosach 333 (rownolegle z bh6) i smigaly jak kazde inne przyzoite bh6. Z kolei mialem tez w lapach kostke robiaca ok 170 przy 2.72.9v... vdimm im nie pomagał :/ . Teraz pytanie czy twinmos nadrukowal to sobie ot tak, czy sa to rzeczywiscie dwa rozne modele kostek. Swoja droga lepiej zasilać ram z lini +5v. Stabilnijesze, wyzsze, fajniejsze ;) . Ew zainwestowac w ocz boostera, ostatnio na allegro za ok 60zl byl/jest :) Edytowane 23 Października 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) norma ja mialem bh-6 ktore nie robily na 1T wiecej niz 175mhz.... jak pisalem wczesniej -kwestia pcb ma tu glowne znaczenie . dobre pcb +bh-75 i do tych chyba 230 dojechalem na 3.2v, ale to na najlepszej kostce Edytowane 23 Października 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 ja mialem bh-6 ktore nie robily na 1T wiecej niz 175mhz.... jak pisalem wczesniej -kwestia pcb ma tu glowne znaczenie .Dokładnie tak, też miałem bh-6 ledwo 170 jechały. PCB ma olbrzymie znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Z 1T jest nieciekawa sprawa na nieco słabszych płytach głownych i z memkami "gorszej jakosci" . Generalnie najlepsze PCB to Brainpower oraz "KHX". Tego drugiego nie polecam stosowanego w pamieciach z serii KVR ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) ..."KHX". Tego drugiego nie polecam stosowanego w pamieciach z serii KVR ;)Nie zauważyłem różnicy, jest to te samo PCB i sie tak samo zachowuje, ja mam na nim swoje BH-6 KVR i ładnie mi lecą 276MHz na 3,6V przy alphah a'la overkill ;) A miałem na tym PCB rówież pare innych niezgorszych KVR. Oczywiście jeśli mowa o PCB dla kostek 256MB ;) Edytowane 23 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Nie mówie, że są złe, tylko to sa kosci, ktore mialy byc KHX, a zapewnie nie przeszły poprawnie testów, wiec zostały KVR'kami :) . Jakby nie patrzec, wstepne odpady z najlepszych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Nie mówie, że są złe, tylko to sa kosci, ktore mialy byc KHX, a zapewnie nie przeszły poprawnie testów, wiec zostały KVR'kami :) . Jakby nie patrzec, wstepne odpady z najlepszych :)Heh, no nie wiem, pozatym tego PCB nie tylko kingston używał a także Infineon, OCZ, Mushkin, V-Date chyba nawet jedną widziałem i było używane nie tylko do winbondów, mi się wydaje że to nie ma nic wspólnego z odpadami z KHX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Jednak zauwaz, ze khx mialy tylko takie pcb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Jednak zauwaz, ze khx mialy tylko takie pcb :)Bo było bezsprzecznie najlepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Bo było bezsprzecznie najlepsze ;) To akurat bardzo dobrze wiem :D patrz sig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ale w obecnych KHX spieprzyli sprawe z PCB :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) To jak kupił kto te BH75? Ja teraz rozpocząłem polowanie na pamięci do zabawy, ewentualnie do selekcji :) Edytowane 5 Listopada 2006 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 To jak kupił kto te BH75? Ja teraz rozpocząłem polowanie na pamięci do zabawy, ewentualnie do selekcji :) ja nie kupiłem bo schodzą w normalnych cenach, a często nawet powyżej wartości 333MHz :mur: Liczyłem na nieco mniejsze ceny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ja wyczaiłem trzy. Może kupie jedną. Jeszcze na giełde muszę podskoczyć :) Jak coś wycisne o ile wycisne to oczywiście dam znać [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 obyscie czasem nie trafili na moja kostke ktora poszla w obieg :) straszna padaka ledwo 333 udalo sie uzyskac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) ja mam kvra na pcb od khx i robi 240na 3-3-3-7 i na 2,9v kostka 266mhz , 400 robi na 2,5-2-2-5 i 2,7v 256 mb :D wieczorem wam powiem czy to dokladnie 7,5, ale na 80% tak Edytowane 14 Listopada 2006 przez JC_pink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ostatnio u mnie s mieście widziałem stare moduły SDR (te na 3,5v) na tych kostkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...