Nightwalker Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Witam, Chcę sobie kupić tę kartę, bo słyszałem że jest całkiem niezła, który model (jaki chipset) jest z "najwyższej półki" ? Z góry dziękuje za odpowiedź, Pozdrawiam Edytowane 29 Października 2006 przez Nightwalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 SB0060 Chipy każdy lajw miał takie same. Czyli EMu1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) No własnie to i ja sie dołącze do tematu. Czy kupno tej karty jest opłacalne, czy będzie ona lepiej grała niż zintegrowana ? Edytowane 29 Października 2006 przez aiding Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Zależy co masz na pokładzie i jak bardzo jesteś wyczulony na dźwięk. Po za tym w tej granicy cenowej nie dostaniesz jakieś super karty. Ogólnie ja mam tą kartę na komputerze (Patrz podpis) i jestem zadowolony (mimo że mam też zintegrowną) Jak już się zdecydujesz to wrzucasz KX i gra jeszcze lepiej :) Edit: Nightwalker = ChesterB ? Edytowane 29 Października 2006 przez siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Dzięki DaRoN. siwy_bos tak ;) aczkolwiek ten nick użyłem tylko raz czy dwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Sorki, że się wtrącam do tematu, ale co sądzicie o SoundBlasterze o oznaczeniu Ct4830?? Bo mogę dorwać takiego za 25zł, co by było ciekawą alternatywą dla Cmedia zintegrowanego w ASRocku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 YogiCK napisał(a): Sorki, że się wtrącam do tematu, ale co sądzicie o SoundBlasterze o oznaczeniu Ct4830?? Bo mogę dorwać takiego za 25zł, co by było ciekawą alternatywą dla Cmedia zintegrowanego w ASRocku.Nie kupuj. Dźwięk z tej CMedii jes naprawdę przyzwoity. Czterokanałowy kastrat Ci go nie zastąpi. Bynajmniej nie na lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 @ DaRoN liczba kanałów wyjściowych nie świadczy o jakości generowanego dźwięku. Co do 4-kanałowego Live! to trudno nazwać go kastratem, kiedy nie było jeszcze wersji 5.1. Najnowsza i najbardziej usprawniona wersja Live!a na EMU to SB0220 tzw 5.1 Digital Nowy produkt Live-24bit co prawda posiada 7.1, i EAX3, ale mocno obciąża system przy odtwarzaniu 24b/96kHz. Różnica pomiędzy tym Live!'em, a SB0220 (16b/48kHz) w jakości dźwięku jest niewielka i to chyba na korzyść wersji 5.1 O Audigy LS i tym podobnych cudach lepiej zapomnieć, polecam minimum A2ZS. Oczywiście wszystko to karty dla graczy, ci którzy słuchają głównie muzy mogą znaleźć nieco lepsze rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BilGejtZ Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Czyli SB0220 jest najlepszy? W innych tematach ludzie go odradzają, ponieważ sprawia wiele problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...