hinco Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ten cały ja-woll to jakiśvir? dostałęm to, klikałem, z 3 osoby mi to przesłały i nic, nawet strona sien ie otworzyła.. :| A tak to spokój.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No cały upload... Mam na serwerze statystyki obciążenia łącza i widze co i jak... Internet przy tym chodzi jak nie powiem co... Pingi straszne czasami nawet nie dochodzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 qrw* mac ;////// mi sie rzeczywiscie przez przypadek dzis klinkelo na linka (robilem cos innego i przez przypadek) i teraz porozsylalo to g00wno do osob na gg. Up rzeczywiscie ze**any. nie wiem jak temu zapobiec, bo przeskanowalem caly sys. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 a ja Wam powiem ze dzisiaj tez bana dostalem... nie wiem za co ale ni cholery nie moge nic do nikogo napisac... zalozylem drugi numer i korzystam z drugiego na czas zdjecia bana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 tez mi sie to dzis przytrafilo dostalem link od swojej panny i teraz ani ja ani ona nie mozemy wysylac wiadomosci jedynie odbierac :) nie klikac w podejrzane linki ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 bo powiem szczerze, że trzeba mieć nie do końca ok w głowie klikając na gg linki z końcówką php :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 qrw* mac ;////// mi sie rzeczywiscie przez przypadek dzis klinkelo na linka (robilem cos innego i przez przypadek) i teraz porozsylalo to g00wno do osob na gg. Up rzeczywiscie ze**any. nie wiem jak temu zapobiec, bo przeskanowalem caly sys. ;/ Też dostałem od Ciebie tego linka jak i kucyk :) Ale oczywiście od razu olewka i zamknąłem okienko z wiadomością. NIGDY nie klikam w coś podejrzanego. Chyba że widze link do allegro, wp etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Dostałem linka i tak się zastanawiałem z ciekawości co to ;-). Walnąłem końcóweczkę w google, ale nawet ono nic nie znalazło. Ciekawość mnie ciągnęła... jeszcze chwila... click... i nic ;-). Dobrze, że bawię się od kilku dni na platformie Ubuntu + Opera, a ta sobie zwyczajnie olała ten plik, nawet załadować się nie chciał. Teraz dostałem jeszcze od kilku osób, śmiech jacy ludzie sa łatwowierni. Mój link wyglądał: brico-ok.com/ja_woll.php. PS. Macie na to jakiś sposób, Kaspersky sobie poradzi? Bo siostra używa Windowsa, więc wiadomo :-/ Edytowane 29 Października 2006 przez MRJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 nie no, ale po co Jin :* ta dyskusja, jedyne co ma GG a nie ma konnekt to reklamy :D wtyczka GetToKnow nie tylko poinformuję Cię o tym czy ktoś Cię ma na swojej liście czy nie - mało tego, zobaczysz osoby które mają Cię na liście, a których Ty nie masz B) niezły bajer co nie :> a teraz pędź i instaluj konnekta :rolleyes: Jeszcze jedno pytanie: da sie przenieść archiwum z gg do konnekta? Bardzo mi na tym zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No krzywaaaaaaa staropolska mać. U mnie na o2 też się tak stało. Przypadkowo kliknąłem jakiś czas temu i banana dostałem. O tyle dziwne, że w link kliknąłem o 18, a od 20 min nie dochodzą moje wiadomości. Cholera jasna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 tak to jest jak się nadal korzysta z Gadu-Gadu... macie nauczkę, może czas na zmianę? gwarantuje, że lepszą, bezpieczniejszą i bardziej funkcjonalną. Miranda i Konnekt przygarną zagubione dusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 tak to jest jak się nadal korzysta z Gadu-Gadu... macie nauczkę, może czas na zmianę? gwarantuje, że lepszą, bezpieczniejszą i bardziej funkcjonalną. Miranda i Konnekt przygarną zagubione dusze :) nie chronią one przed banem... mam tlena i parę razy ban na gg był (za konferencje <_< ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 moja wypowiedź dotyczyła tego konkretnego przypadku. po prostu ten wirus/trojan/czy-jak-mu-tam działa tylko z programem Gadu-Gadu, także przez inne komunikatory nic rozsyłać się nie będzie, a tym samym nie dostaniemy bana. aż mi szkoda paru znajomych, którzy porozumiewają się za pomocą opisów, podczas gdy ja (Miranda) + grupka znajomych (Konnekt) porozumiewamy się spokojnie :) a tych linków dostałem 4 czy 5, żaden się pod Operą nie załadował. czas zmienić komunikator panie i panowie! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ;-) Albo zacząć system aktualizować ;-). Z tego co wyczytałem na tej stronie: http://www.ktos.info/notatki/2006/10/28/la...k-na-gadu-gadu/ jak masz sys zaktualizowany to (rzekomo) problemu nie powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A co powiecie panowie na kombinacje Konekt + Avast :D system zdechł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nigdy nie dostałem bana na gg ,a od roku chyba nie dostałem żadnego linka od kogoś kogo nie znam. Co najwyżej jakieś zaczepne wiadomości ;) Ale żadnego linka gdzie po kliknięciu jakieś świństwo mi się dostaje do systemu. Mam NOD32 i korzystam z Tlena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) A co powiecie panowie na kombinacje Konekt + Avast :D system zdechł :DAvast to próba poprawienia czegoś, czego sie zwyczajnie poprawić nie da. Więc efektów tego się można było spodziewać. Dlatego używam Opery... B) @Devil Ja nie pamiętam, kiedy dostałem bana na gg. Może dlatego że pamięć krótka... ;-) Edytowane 29 Października 2006 przez MRJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Wie ktoś jak sobie z tym czymś poradzić? Bo żaden antywirus nie daje rady. :( To coś zabiera cały upload łącza. :mur: :mur: :mur: Prawdopodobnie na dysku będziesz miał plik o nazwie win32.exe. Poszukaj go. Będzie miał prawdopodobnie ok 16kb lub mniej. Ten plik wykrywa Kaspersky : " Testowany plik: win32.exe Rozmiar testowanego pliku: 2.3 kB Typ testowanego pliku: application/octet-stream Do testu wykorzystano rozszerzone antywirusowe bazy danych z dnia 30-10-2006, wykrywające 236120 szkodników (wirusów, trojanów, programów spyware itp.). win32.exe - ZAINFEKOWANY Wykryte wirusy: Trojan-Downloader.Win32.Vidlo.aj " sprawdź plik na stronie : http://www.kaspersky.pl/services.html?s=on...p;chapter=48605 Jest to darmowy skaner plików. Jeśli sie potwierdzi wywal go. (Zawsze zachowuj ostrożność aby nie usunąć jakiegoś ważnego windowsowego pliku o podobnej nazwie.) Jeśli po ponownym restarcie będą sie pojawiać jakies komunikaty że plik nie może być znaleziony trzeba sprawdzic rejestr (ale tu zachowaj szczególna ostrożnośc aby nie rozwalić systemu. Zrób kopie przed ewentualnymi zmianami) Na wszelki wypadek możesz spakowac wcześniej podejrzany plik zipem lub przenieść na dyskietkę (ostrożności nigdy nie za wiele zwłaszcza jeśli nie ma sie wprawy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja takowego pliku u siebie nie mam :/ A upload cały czas wzrasta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Firewall i zablokuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://video.google.com/videoplay?docid=-617007735249665589 Wspólczuje userom GGshit oraz IE Miranda(konnekt) + Opera(firefox) = bezpieczny system :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jeszcze jedno pytanie: da sie przenieść archiwum z gg do konnekta? Bardzo mi na tym zalezy.zapisz liste do pliku na gadu i otworz konnektem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Co do zapychania uploadu zobaczcie sami: Słupki na niebiesko w czerwonej ramce to jest działanie tego syfu... Ma ktoś już jakiś pomysł na to? Kaspersky dał radę? U mnie avast nic nie znajduje. :mur: U mnie również nie ma żadnego pliku win32.exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 zapisz liste do pliku na gadu i otworz konnektem Archiwum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Co do zapychania uploadu zobaczcie sami: 2373156[/snapback] Co do zapychania uploadu zobaczcie sami: http://img171.imageshack.us/img171/8166/upuz2.png Słupki na niebiesko w czerwonej ramce to jest działanie tego syfu... Ma ktoś już jakiś pomysł na to? Kaspersky dał radę? U mnie avast nic nie znajduje. :mur: U mnie również nie ma żadnego pliku win32.exe. Sorry, nie mam pewnosci czy macie akurat dokladnie ten sam problem i czy napewno związany z GG. Niektóre wirusy czesto zmieniają nazwe swojego pliku. Jesli potraficie okreslic np. od kiedy mniej wiecej zaczął pojawiac sie ten problem, warto rzucić okiem na pliki w katalogu windows i system32... (ale nie tylko) - posortowac pliki wg daty i zwrocic uwage na wlasciwosci plików dll (wersja np microsoft) lub exe i na wielkosci tych plikow (przewaznie są one małe od 2- 100kB) - podejrzane pliki sprawdzic np na stronie www.kaspersky.pl (dość szybko reagują na polskie "nowości") Uwaga aby czegoś przypadkowo nie wywalić co potrzebują windowsy. Niestety nazwy plików wirusowych są często celowo bardzo myląco nazywane lub nawet tak samo jak pliki windowsowe ale umieszczene w innych katalogach. (Czasem daty plików tez bywają celowo zmieniane) Jeśli znajdziecie cos podejrzanego przed usunieciem zróbcie kopie aby wyslac do firm antywirusowych (i spakujcie zipem na hasło. - chętnie podglądnął bym kiedys co to jest) Warto też sprawdzić czy w systemie nie ma rootkitów i ukrytych procesów. :) Czasem warto sprawdzic co jest w pliku C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts i czy jest on tylko w tym katalogu ... Trudno tylko pisząc pomóc cos wiecej.. Nie cytujemy obrazków Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Archiwum?co archiwum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 co archiwum?Moze wpierw przeczytaj, a potem odpisuj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 To coś siedzi w jednym z procesów svchost który zarombiście dużo ramu zjada. :mur: Jak go ubijam to spada upload ale proces zaraz wstaje i snów się zaczyna... To jak walka z wiatrakami. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja mam inny problem.. Chyba też trojan. Uruchomiłem jakieś [ciach!]o (nie posiadam antywirusa) i od tego czasu wyskakują w tle (całkowicie nie widoczne) lub widoczne popupy w IE (używam FF) Co z tym robic? Skanowalem Antispyware i antywirem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ja dostalem linka (tlen) odpalailem w operze, odpalilem w IE i nic mi sie nie dzieje... upload sie nie zmienil - nic nie zamula - bana nie dostalem - antywir jedynie avast w tle (nic nie wykryl) moze ten trojan nie lubi mojego kompa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...