Skocz do zawartości
Zawi

Opłaca Się Przejść Z 939 Na Am2?

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie mój sprzęt to A64 3000+ na płycie Foxconn WinFast nf4skaa (badziew jeśli chodzi o oc, no ale ma SLI) 1GB ramu( 2x512MB), jednak kość to goodram druga IMRO dremex :? grafa to Palit sonic 7600gt z pamiątkami 1.2ns, jest jeszcze dysk WDC 160GB i DVD-RW od LG

No i mam pytanko co by było leprze wymienić ten ramik i płytkę na coś znośnego zostając tym samym przy 939 czy sprzedać proca, płytkę i ramik i przejść na AM2??

A jeszcze jedno pytanko opłaca się sprzedać ten dysk i wziąć coś ala segate/samsung sata/II czy nie???

Nie chciał bym dopłacać jakichś bajońskich kwot...bo muszę też pomyśleć nad jakimś cichym AC do kompa

Co proponujecie??

Edytowane przez zawisza017

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie zmienial na am2 bo poco:) jak juz chcesz zmieniac to na c2duo ;] . Co do twojego pytania to tak jak chcesz krecic ramy to patriot llk 1GB polecam , mobo najlepiej DFI moze byc taka jak ja mam RS482 nie droga a konkretna , zostalbym przy tym dysku chyba ze zalezy ci na sata2 i wiekszej pojemnosci to sprzedaj:) w miare tani wentyl pod procka no to freezer64 :) Tyle od siebie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci przyszła taka myśl na zmianę to może i jest wskazana.

Zależy ile chciałbyś dopłacić, ile dostaniesz za te podzespoły! To jest zapewne główny wyznacznik. Przeszkadzają Ci te podzepoły, czemu kupiłeś taką płytę i kosmiczne ramy? Na zwykłym Asrocku tak jak ja, już robisz 3800+.

Ja bym zmienił płytę główną napewno przynajmniej na Asrocka. Ram ten Dremex sprzedał i dokupił te Goodramy i AC na procek. Dużo nie zapłacisz....

A przesiadka na Am2, imho dla większej przepustowości (jak dostaniesz dobrą cene za te podzespoły czytaj znajdziesz kogoś kto dobrze zapłaci to pewnie) inaczej bez sensu. Poczekaj, już Quad wychodzą procesory, PCIexpress 2.0 lub napewno bym zmieniał gdybym myślał o Core2Duo - przetrzymaj i zrób mała kosmetykę.

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienił płytę bo tę co masz to bez obrazy ale kozak nie jest icon_wink2.gif

:D dobrze o tym wiem, ale patrząc na testy to ja mam jakiegoś MoBo selekta bo mogę sobie HTT ustawić "nawet" na 222 - wyżej się sypie, wszystko 2D oczywiście;) przez tego mobosa nie mam pojęcia ile wstanie są zrobić moje kostki, a ile procek, i szlak mnie trafiać powoli zaczyna bo u kolegów też nie sprawdzę bo mają kompy nie tej "generacji" :-/

Edit:

czytałem sobie o tych moich pamiątkach troszkę i XiAo_20 napisał że Imro ramki na refabrykowane kostki microna i

robia 245-250 2,5-3-3/4-7/8 przy 2,8V ktoś to może potwierdzić??? bo ja tego[ciach] nie sprawdzę...

A i jeszcze jedno wie ktoś może na jakich kostkach może myć mój goodram skoro ma w prawym dolnym rogu "kostki" wyżłobione kułeczko??

Edytowane przez zawisza017

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi