Skocz do zawartości
mrjozo

Pamięci, Karta Do Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No więc wybrałem taki zestaw(zamówiłem wczoraj ale mam jeszcze możliwość zmiany do poniedziałku)

Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB ST3250620AS

Zasilacz TOPOWER 520W P6 EZ

GeIL Dual Ultra 2x 1GB CL4 DDR2 800 MHz

Płyta Asus P5B Deluxe

Procesor Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2MB

Karta GeForce 7900GS Galaxy 256 Zalman lub Radeon X1950 Pro Asus 256MB TVHD / 2xDVI (HDCP)

I tak się zastanawiem czy nie lepiej wziąć pamięci:

http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64:Z2VpbA==/26597 (bo się lepiej kręcą)

Zastanawiam się też nad tymi bo mają b.dobre osiągi:

http://www.crucial.com/store/partspecs.Asp...Y2KIT12864AA663 (tylko gdzie je dostane?-zależy mina tym żeby były w Krakowie)

Albo jakie inne wybrać żeby było najoptymalniej? (i łatwo dostępne)

Zastanawiam się też nad tym aby grafike wybrać 7600GS a lepszego procka np. E6400 Czy to się bardziej opłaca?

A jeśli już zostanę przy tym konfigu to która ta grafika lepsza ATI czy GeForce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafike bierz radka X1950Pro poczytaj sobie testy on kopie tyłek gefore'owi no i masz taki bajer jak AA+HDR, co do procka to pozostań przy E6300 bo nie opłaca sie brac E6400 z tego względu że E6300 i tak podkręcisz spokojnie do wartości E6400 więc po co przepłacać, co do pamięci to teraz są bardzo drogie i narazie kupił bym 1GB a jak będzie taniej dokupił kolejny, a jakiej marki pamięć brać to niech się wypowie ktoś inny.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o ram to ja bym kupil teraz 1GB i dokupił pozniej 1GB(czyt. jak stanieją) a co do ramów to pójdziesz do sklepu tam gdzie kupywałes obecne i poprosisz taki sam model itd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi