mMATt Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam stara plyte taka jak w nazwie tematu. Mam wloznone do niej 512 ddr GoodRam cl3 400mhz kolega ostatnio ma na zbyciu kingstona jednostronnego 512 cl2.5 400mhz tu rodzi sie moje pytanie czy moge wlozyc do swojej plyty taka pamiec, czy beda one ze soba wspolpracowaly? Czy jezeli wloze ja na probe to nie spali mi sie moj obecny ram i czy ewnetualnie moge do moich good ramow 400mhz dolozyc jakies inne pamieci 333mhz? Prosze o pomoc i z gory dziekuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Niczego nie spalisz, metodą prób i błędów powinno ruszyc tylko te goodramy najpier ustaw na cl2.5! i jak odpala do windowsa to sie pobaw w testy by miec pewno ze jest 100000% twardo i stabilnie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Pamieci zawsze ustawiaja swoje parametry do parametrow najslabszego modulu wiec problemow nie powinno byc. Inna rzecz to czy moduly beda chcialy razem ze soba wspolpracowac. Czasem tak jest ze pamieci roznych producentow nie chca ze soba wspolpracowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Według mnie powinno pójść. Ja mam ram od trzech producentów (Nanya, Spectek i Elixir) i chodzi bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 z moich doświadczeń z tą płytą wynika że kostki o tej samej pojemności najrzadziej się ze sobą gryzą, a jak jeszcze są tak samo szybkie to już kompletny luz. Timingami się nie przejmuj, przy osiąganych przez tą płytę max FSB 150MHz, nawet najgorsza lichota śmigała mi w 2-2-2-6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...