Skocz do zawartości
mMATt

Ecs K7s5a 512ramu + 2 Drugie 512

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stara plyte taka jak w nazwie tematu.

Mam wloznone do niej 512 ddr GoodRam cl3 400mhz

kolega ostatnio ma na zbyciu kingstona jednostronnego 512 cl2.5 400mhz

tu rodzi sie moje pytanie czy moge wlozyc do swojej plyty taka pamiec, czy beda one ze soba wspolpracowaly?

Czy jezeli wloze ja na probe to nie spali mi sie moj obecny ram i czy ewnetualnie moge do moich good ramow 400mhz dolozyc jakies inne pamieci 333mhz? Prosze o pomoc i z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczego nie spalisz, metodą prób i błędów powinno ruszyc tylko te goodramy najpier ustaw na cl2.5! i jak odpala do windowsa to sie pobaw w testy by miec pewno ze jest 100000% twardo i stabilnie! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci zawsze ustawiaja swoje parametry do parametrow najslabszego modulu wiec problemow nie powinno byc. Inna rzecz to czy moduly beda chcialy razem ze soba wspolpracowac. Czasem tak jest ze pamieci roznych producentow nie chca ze soba wspolpracowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z moich doświadczeń z tą płytą wynika że kostki o tej samej pojemności najrzadziej się ze sobą gryzą, a jak jeszcze są tak samo szybkie to już kompletny luz. Timingami się nie przejmuj, przy osiąganych przez tą płytę max FSB 150MHz, nawet najgorsza lichota śmigała mi w 2-2-2-6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi