Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja wrzuciłem S2 z prowrotem ale postanowiłem zrobić pasiva, jak sądzicie, czy karcie nie zaszkodzi takie chłodzenie i tempratury powiedzmy do 70-72 stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja wrzuciłem S2 z prowrotem ale postanowiłem zrobić pasiva, jak sądzicie, czy karcie nie zaszkodzi takie chłodzenie i tempratury powiedzmy do 70-72 stopni?nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Dotnik sobie PCB i memki po około godzinie grania mając S2 pasywnie ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ma ktoś jakiś pomysł abym mógł wgrać bios do mojego sonic'a +? bo zrobiłem większego v-moda 1.78V i skala mi się skończyła w Rivie.. dodam że niestety nie mam stacji dyskietek.. więc to co jest na pierwszej stronie odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Hejka,kupiłem kartę wczoraj :) testy na szybko 720 rdzeń/shadery tylko 1566 mem jakieś 2040mhz ,dobra sztuka mi się trafiła ? i pytanka,jak kręcić same shadery? tylko przez bios? mogę wgrać bios od xfx fatal1ty ? czy wtyczka na drugi cooler ma jakieś specjalne właściwości? czemu moja karta ma inne pcb niż gts ?:P PS W 3dsmarku 2k1 na powyższych ustawieniach 21162pkt I co to za firma tych BGA "Qimonda" ? oczywiście 8600gt sonic+ Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ma ktoś jakiś pomysł abym mógł wgrać bios do mojego sonic'a +? bo zrobiłem większego v-moda 1.78V i skala mi się skończyła w Rivie.. dodam że niestety nie mam stacji dyskietek.. więc to co jest na pierwszej stronie odpada Sobie zwiększ zakres skali w Rivie... W FAQ (o rivie) opisane wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) I co to za firma tych BGA "Qimonda" ? ogólnie: dawny "Infineon". a dokładniej to część z niego wyodrębniona. btw: czemu już nikomu się nie chce szukać odpowiedzi na tak proste pytania? edit: no chyba że tam było w podtekście moooocno ukryte pytanie "czy są dobre"? :) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez sorest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 czy wtyczka na drugi cooler ma jakieś specjalne właściwości? Też mnie to interesuje, po co jest ta wtyczka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dotnik sobie PCB i memki po około godzinie grania mając S2 pasywnie ;]]] Nom wiem że jest dosyć ciepłe :D No ale skoro problemów w obrazie nie ma z żadnymi artami to chyba nie jest źle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Od tego nie będzie artów jak się ma coś walić to się spali i już Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wczoraj kupiłem i podłączyłem nowego 8600 Gt sonic+ ale sie troche zawiodłem bo grafa chodzi bardzo głośno znacie jakiś dobry sposób żeby zmniejszyć obroty grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wczoraj kupiłem i podłączyłem nowego 8600 Gt sonic+ ale sie troche zawiodłem bo grafa chodzi bardzo głośno znacie jakiś dobry sposób żeby zmniejszyć obroty grafynp nvtune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 To ja na 8600GT Palita z 540/1600 dało rade "tylko" na 655@1458@1710 i testy 2001 i 2003 i 2005 przechodzi bez problemu ale juz 2006 na 2 tescie się zawiesił i nie wiem dlaczego?? Temperatry mi dochądzą do tak gdzieś 74stopnieC? Czy to już koniec mozliwości karty? P.S nicko13 dziwi mnie taki niski twój wynik w 3dmarku?? ja mam niższe ustawienia na grafie i mam więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Myśle ze zaraz ci sie spali ta karta!!!:) oczywiście żartowałem:) A JAK GLOSNO CI CHODZI TA GRAFA?? Edytowane 16 Grudnia 2007 przez rafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 np nvtune co to jest nigdzie nie mogę tego znaleźć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) co to jest nigdzie nie mogę tego znaleźć ??a niech ci będzie http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.54.00.html (a nie mogles znalesc bo jedna literke zgubiłem :wink: ).W programie tym z tego co pamietam zredukowalem obroty Palita Sonic 8600GT przez co halas został znacznie zniwelowany Edytowane 16 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 sorki ze jestem taki upierdliwy ale gdzie są funkcje od wentylatora ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 sorki ze jestem taki upierdliwy ale gdzie są funkcje od wentylatora ??gdzies napewno sa no chyba ze sie cos zmieniło w co watpie,ja nie pomoge bo juz nie mam tego programu,bo karta u mnie działa pasywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 ogólnie: dawny "Infineon". a dokładniej to część z niego wyodrębniona. btw: czemu już nikomu się nie chce szukać odpowiedzi na tak proste pytania? edit: no chyba że tam było w podtekście moooocno ukryte pytanie "czy są dobre"? Było ukryte pytanie :D rozgryzłeś mnie :P P.S nicko13 dziwi mnie taki niski twój wynik w 3dmarku?? ja mam niższe ustawienia na grafie i mam więcej W profilu widzę u Ciebie 16k w smarku 03 ,u mnie 21k.Czy twój wynik z profilu jest aktualny? I ponawiam resztę pytań testy na szybko 720 rdzeń/shadery tylko 1566 mem jakieś 2040mhz ,dobra sztuka mi się trafiła ? i pytanka,jak kręcić same shadery? tylko przez bios? mogę wgrać bios od xfx fatal1ty ? czy wtyczka na drugi cooler ma jakieś specjalne właściwości? czemu moja karta ma inne pcb niż gts ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) testy na szybko 720 rdzeń/shadery tylko 1566 mem jakieś 2040mhz ,dobra sztuka mi się trafiła ?zrób pencil moda to sie dowiesz czy dobra :wink: i podaj swój wynik w 3DmarK06 przy tych taktach Edytowane 16 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wczoraj kupiłem i podłączyłem nowego 8600 Gt sonic+ ale sie troche zawiodłem bo grafa chodzi bardzo głośno znacie jakiś dobry sposób żeby zmniejszyć obroty grafyten programik co dostajesz z kartą VDOTool też zmniejsza obroty wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 to by było na tyle :D ale teraz pytanie.. czy mogę tak zostawić i sobie grać na takich ustawieniach? czy lepiej zmniejszyć TEMPY mam do 60 w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) to by było na tyle :D ale teraz pytanie.. czy mogę tak zostawić i sobie grać na takich ustawieniach? czy lepiej zmniejszyć TEMPY mam do 60 w stresieu mnie w stresie dochodza do 90 stopni,wystarczajaca odpowiedz?,jakie masz chlodzenie ze takie niskie temp przy tych taktach Edytowane 16 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 u mnie w stresie dochodza do 90 stopni,wystarczajaca odpowiedz?,jakie masz chlodzenie ze takie niskie temp przy tych taktach Hmm Accelero S2 z dwoma 120 każdy na 2000 rpm :) do tego otwarta buda i kilka 120, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Hmm Accelero S2 z dwoma 120 każdy na 2000 rpm :) do tego otwarta buda i kilka 120, no to niezły musisz miec szum :wink: w pokoju chyba że wszystkie to fandery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 czym przykleic te małe radiatorki z arctic cooling S2 trzeba je smarowac jakas pasta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 cos kosztem czegos :] ja jak gram w bardziej wymagajace gry to odpalam profajl 800/1800/2100 a tak do 2d i Counter-Strike'a stock :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 czym przykleic te małe radiatorki z arctic cooling S2 trzeba je smarowac jakas pasta?a nie maja nałożonej taśmy?? kup sobie taśmę dwustronna 3M może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) a nie maja nałożonej taśmy?? kup sobie taśmę dwustronna 3M możenie wiem czy maja bo S2 jeszcze do mnie nie pszyszło,ale pytam juz na zapas :wink:,a pasta nie trzeba smarowac tak? Edytowane 17 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) no to niezły musisz miec szum :wink: w pokoju chyba że wszystkie to fandery. hmm nie wiem cały czas słucham muzki :D albo gram na słuchawkach to nie słyszę... albo gram na głośnikach to z muzyka.. a na noc to sobie odłączam te wiatraczki i absolutna cisza :D wszystkie te wiatraczki to od AC z tymi gumeczkami anty wstrząsowymi.. jakoś mi się nie wydaje żeby były jakoś specjalnie głośne.. w całej budzie jest ich 5 a do tego jedna 90 w AC freezerze :) Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Bolus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...