Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ja wrzuciłem S2 z prowrotem ale postanowiłem zrobić pasiva, jak sądzicie, czy karcie nie zaszkodzi takie chłodzenie i tempratury powiedzmy do 70-72 stopni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka,kupiłem kartę wczoraj :)

testy na szybko 720 rdzeń/shadery tylko 1566 mem jakieś 2040mhz ,dobra sztuka mi się trafiła ?

i pytanka,jak kręcić same shadery? tylko przez bios?

mogę wgrać bios od xfx fatal1ty ?

czy wtyczka na drugi cooler ma jakieś specjalne właściwości?

czemu moja karta ma inne pcb niż gts ?:P

PS

W 3dsmarku 2k1 na powyższych ustawieniach 21162pkt

I co to za firma tych BGA "Qimonda" ?

oczywiście 8600gt sonic+

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś jakiś pomysł abym mógł wgrać bios do mojego sonic'a +? bo zrobiłem większego v-moda 1.78V i skala mi się skończyła w Rivie..

dodam że niestety nie mam stacji dyskietek.. więc to co jest na pierwszej stronie odpada

Sobie zwiększ zakres skali w Rivie... W FAQ (o rivie) opisane wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co to za firma tych BGA "Qimonda" ?

ogólnie: dawny "Infineon". a dokładniej to część z niego wyodrębniona.

btw: czemu już nikomu się nie chce szukać odpowiedzi na tak proste pytania?

edit: no chyba że tam było w podtekście moooocno ukryte pytanie "czy są dobre"? :)

Edytowane przez sorest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Dotnik sobie PCB i memki po około godzinie grania mając S2 pasywnie ;]]]

Nom wiem że jest dosyć ciepłe :D No ale skoro problemów w obrazie nie ma z żadnymi artami to chyba nie jest źle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja na 8600GT Palita z 540/1600 dało rade "tylko" na 655@1458@1710 i testy 2001 i 2003 i 2005 przechodzi bez problemu ale juz 2006 na 2 tescie się zawiesił i nie wiem dlaczego?? Temperatry mi dochądzą do tak gdzieś 74stopnieC? Czy to już koniec mozliwości karty?

P.S nicko13 dziwi mnie taki niski twój wynik w 3dmarku?? ja mam niższe ustawienia na grafie i mam więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to jest nigdzie nie mogę tego znaleźć ??

a niech ci będzie http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.54.00.html (a nie mogles znalesc bo jedna literke zgubiłem :wink: ).W programie tym z tego co pamietam zredukowalem obroty Palita Sonic 8600GT przez co halas został znacznie zniwelowany Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie: dawny "Infineon". a dokładniej to część z niego wyodrębniona.

btw: czemu już nikomu się nie chce szukać odpowiedzi na tak proste pytania?

edit: no chyba że tam było w podtekście moooocno ukryte pytanie "czy są dobre"?

Było ukryte pytanie :D rozgryzłeś mnie :P

P.S nicko13 dziwi mnie taki niski twój wynik w 3dmarku?? ja mam niższe ustawienia na grafie i mam więcej

W profilu widzę u Ciebie 16k w smarku 03 ,u mnie 21k.Czy twój wynik z profilu jest aktualny?

I ponawiam resztę pytań

testy na szybko 720 rdzeń/shadery tylko 1566 mem jakieś 2040mhz ,dobra sztuka mi się trafiła ?

i pytanka,jak kręcić same shadery? tylko przez bios?

mogę wgrać bios od xfx fatal1ty ?

czy wtyczka na drugi cooler ma jakieś specjalne właściwości?

czemu moja karta ma inne pcb niż gts ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób pencil moda to sie dowiesz czy dobra :wink: i podaj swój wynik w 3DmarK06 przy tych taktach Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupiłem i podłączyłem nowego 8600 Gt sonic+ ale sie troche zawiodłem bo grafa chodzi bardzo głośno znacie jakiś dobry sposób żeby zmniejszyć obroty grafy

ten programik co dostajesz z kartą VDOTool też zmniejsza obroty wiatraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to by było na tyle :D ale teraz pytanie.. czy mogę tak zostawić i sobie grać na takich ustawieniach? czy lepiej zmniejszyć TEMPY mam do 60 w stresie

u mnie w stresie dochodza do 90 stopni,wystarczajaca odpowiedz?,jakie masz chlodzenie ze takie niskie temp przy tych taktach Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie maja nałożonej taśmy?? kup sobie taśmę dwustronna 3M może

nie wiem czy maja bo S2 jeszcze do mnie nie pszyszło,ale pytam juz na zapas :wink:,a pasta nie trzeba smarowac tak? Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to niezły musisz miec szum :wink: w pokoju chyba że wszystkie to fandery.

hmm nie wiem cały czas słucham muzki :D albo gram na słuchawkach to nie słyszę... albo gram na głośnikach to z muzyka.. a na noc to sobie odłączam te wiatraczki i absolutna cisza :D

wszystkie te wiatraczki to od AC z tymi gumeczkami anty wstrząsowymi.. jakoś mi się nie wydaje żeby były jakoś specjalnie głośne.. w całej budzie jest ich 5 a do tego jedna 90 w AC freezerze :)

Edytowane przez Bolus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi