HeatheN Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Witam. Teraz chciałem podzielic sie swoimi wynozeniami. Bo kłótnia z jednej strony co brac czy 7900gs czy 8600, "funboye" jak ich nazwal Johny 7900gs uzywaja argumentow z ktorymi sie zgadzam bo karta porownywalna wydajnosciowo a o wiele tansza! Z kolei zwolennicy najnowszego dziecka NVidi wola karte "przyszlosciowa" Pierwsze gry ktore sie pojawia pod dx10 moze pod koniec roku i tak beda ciely (obym sie mylil, jednak roznica tych kart i potworow 8800 jest ogromna) na kartach pokroju 8600 no chyba ze ktos odpali je na medium detalach...i tu wlasnie dochodzimy. Bo zauwazylem rzesze ludzi ktorzy chca wymieniac swoje 7900gs, za pewna doplata... Niby nowsza karta itd, nowe efekty. Jednak zadajmy sobie pytanie, po co zmieniac karte? Ja zmieniam grafe po to aby uzyskac odczuwalny wzrost wydajnosci w grach. Zmienilem ti4200 na 6600 ogromna roznica, 6600 zmienilem na to co mam prawie 2x szybciej we wszystkim. Teraz jedynie 8800gts wchodzi w gre bo middle end na ktory czekalem okazal sie w rodzinie 8xxx niewypalem. Bo przy zmianie ja chce odczuc roznice! a nie robic testy i szukac czy mam 4 czy 5 fps wiecej. O ile na chwile obecna gdybym wybieral grafe do zestawu kupilbym 8600 (jesli mnie nie stac na 8800) o tyle WYMIANA 7900gs na karte 8600 to juz głupota do kwadratu. Prosze prowadzcie rozmowe na poziomie bo potem ludzie popadaja w taka skrajnasc. Jeszcze troche a zaczna 7950 na 8500gt wymieniac... :mur: Edytowane 11 Maja 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 "Jeszcze troche a zaczna 7950 na 8500gt wymieniac... " jak chca to niech wymieniaja :) ich problem w pelni sia z toba zgadzam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) O ile na chwile obecna gdybym wybieral grafe do zestawu kupilbym 8600 (jesli mnie nie stac na 8800) nie pakowałbym się w 8600GT bo to karta która najszybciej i najwięcej straci na wartości w najbliższych miesiącach :) Edytowane 11 Maja 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 nie pakowałbym się w 8600GT bo to karta która najszybciej i najwięcej straci na wartości w najbliższych miesiącach :)Gadasz bzdury,już wyjaśniam dlaczego :) 1) Karty te w tej chwili już są bardzo tanie,więc nie wiem dlaczego miałyby stracić znacznie na wartości, 2)Mogłyby troche stanieć gyby miały konkurencje ze strony ATI a na to się nie zapowiada,opóżnienie to raz,wydajność dwa,i wyższa cena na starcie to trzy 3)GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic moge kupić już za 460zł :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Gadasz bzdury,już wyjaśniam dlaczego :) 1) Karty te w tej chwili już są bardzo tanie,więc nie wiem dlaczego miałyby stracić znacznie na wartości, 2)Mogłyby troche stanieć gyby miały konkurencje ze strony ATI a na to się nie zapowiada,opóżnienie to raz,wydajność dwa,i wyższa cena na starcie to trzy A no dlatego, że za jakiś czas już będą wszędzie dostępne itd i nie będzie już czegoś takiego jak cena za start, a co za tym idzie karty będą tańsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 A no dlatego, że za jakiś czas już będą wszędzie dostępnejuż są wszedzie dostępne i ceny ustabilizowały się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 3)GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic moge kupić już za 460zł :-PTa pewnie w sklepie , gdzie jest niedostępna. W tam gdzie jest dostępna musisz dać około 490zł , ceny nonstop się wahają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Gadasz bzdury,już wyjaśniam dlaczego :) 1) Karty te w tej chwili już są bardzo tanie,więc nie wiem dlaczego miałyby stracić znacznie na wartości, 2)Mogłyby troche stanieć gyby miały konkurencje ze strony ATI a na to się nie zapowiada,opóżnienie to raz,wydajność dwa,i wyższa cena na starcie to trzy 3)GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic moge kupić już za 460zł :-P ustabilizowały :lol: a świstak siedzi.. zapisz sobie w telefonie coby looknąć na swojego posta po wakacjach ;) to cena na start i płacić nawet te 450 za nią nie jest rozsądnie to niszowa karta i będzie niska cena ..szybko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 kiedy sie można spodziewać w sprzedaży tego 8600 GE od galaxy?? bo chciałbym już dokonać zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Ta pewnie w sklepie , gdzie jest niedostępna. W tam gdzie jest dostępna musisz dać około 490zł , ceny nonstop się wahają .jest dostępna i to za 455zł i to w sklepie wersja sonic 600/1600 więc się nie wymodżaj tylko pogogluj troche ustabilizowały :lol: a świstak siedzi.. zapisz sobie w telefonie coby looknąć na swojego posta po wakacjach ;) rozbijasz mnie na kawałeczki,to co mam czekać 4 miesiące żeby kupić sobie tą karte 50-100zł taniej :lol: :lol2:,ja karte chce kupić dzisiaj a nie za kilka miesięcy :rolleyes: z takim myśleniem to niczego się nie kupi bo zawsze coś bedzie tanieć,zupełny bezens B-) Edytowane 11 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 spytaj po co masz wydać te ~100 zł więcej niż za 2-3 miesiące? gdzie to wykorzystasz? imho lepiej kupić 7600GS 256MB DDR3 Sonica ze te trzy stówy, podrasować i pod choinkę 8800 murowane, a i gry będą już na miarę tej serii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 jest dostępna i to za 455zł i to w sklepie wersja sonic 600/1600 więc się nie wymodżaj tylko pogogluj trocheSzukałem i taniej jak 490zł nie ma , wrzuć linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 spytaj po co masz wydać te ~100 zł więcej niż za 2-3 miesiące? gdzie to wykorzystasz? imho lepiej kupić 7600GS 256MB DDR3 Sonica ze te trzy stówy, podrasować i pod choinkę 8800 murowane, a i gry będą już na miarę tej serii :) Ale chyba Palit 8600GT 600/1600 jest wydajniejszy od 7600GS 256MB DDR3 różnica 150zł to chyba nie tak wiele,i 8600GT chyba też bedzie można będzie sprzedać prawda i kupić coś mocniejszego Szukałem i taniej jak 490zł nie ma , wrzuć linka.dobra podpowiem ci sklep na litere A-bardzo tani Szukałem i taniej jak 490zł nie ma , wrzuć linka.i tą cene (490zł)pewnie zobaczyłes w pcproject Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Nie w emarkecie , wczoraj kosztował 480zł a dzisiaj 492zł . Nie baw się w chowanego tylko zapodaj link do sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Pewnie mu chodzi o Apollo. Tam jest 8600GT od Palita za 455 zł i niby jest dostępna na magazynie ;) Na liście widnieje jako [PCIE] Karta GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic NE/860TS+T321 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Nie w emarkecie , wczoraj kosztował 480zł a dzisiaj 492zł . Nie baw się w chowanego tylko zapodaj link do sklepuEmarket nie jest na A Druga podpowiedz bóg z mitologii greckiej syn Zeusa i Latony jak teraz nie zgadniesz to ręce opadają :lol2: Pewnie mu chodzi o Apollo. Tam jest 8600GT od Palita za 455 zł i niby jest dostępna na magazynie ;) Na liście widnieje jako [PCIE] Karta GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic NE/860TS+T321 :]Bravo!!!!!!!!!!!!!!! wersja sonic czyli takty 600/1600 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ale chyba Palit 8600GT 600/1600 jest wydajniejszy od 7600GS 256MB DDR3 różnica 150zł to chyba nie tak wiele,i 8600GT chyba też bedzie można będzie sprzedać prawda i kupić coś mocniejszego dobra podpowiem ci sklep na litere A-bardzo tani i tą cene (490zł)pewnie zobaczyłes w pcproject owszem wydajniejszy ale imho zakup 7900GS czy 8600GT to nie najlepszy pomysł. na tym 7600GS można równie przyjemnie się pobawić i przesiąść np. na pełne 8800. wartość tego 7600GS również spadnie w tym czasie ale myślę, że nie o taką sumę jak w wypadku tych dwóch kart :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) owszem wydajniejszy ale imho zakup 7900GS czy 8600GT to nie najlepszy pomysł. na tym 7600GS można równie przyjemnie się pobawić i przesiąść np. na pełne 8800. wartość tego 7600GS również spadnie w tym czasie ale myślę, że nie o taką sumę jak w wypadku tych dwóch kart :)fajnie tylko gdzie ja tego GF 7600GS Galaxay kupie za 300zł nowego skoro najtaniej jakiego udało mi się znalesc to 335zł więć róznica do 8600GT Palit Sonic niweluje się do 120zł,wię bardziej opłaca mi się kupić palita Edytowane 11 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 nie pakowałbym się w 8600GT bo to karta która najszybciej i najwięcej straci na wartości w najbliższych miesiącach :)Taa. Traci to najwięcej teraz twój GF 7900 GS.Popatrz jak wszyscy go wysprzedają na aukcjach. Zresztą fanboje - posiadacze GF 7900GS darujcie sobie już te głupie komenty i dajcie pogadać i powymieniać informacje ludziom którzy są zainteresowani 8600.Wara do swojego tematu o GF 7900.Ja wiem że was boli że macie już przestarzałą kartę która kiedyś była taka fajna ale life is brutal.Wasze przekonywania na forach nie zmienią tego że ludzie wyzbywają się tych kart i ceny lecą na łeb na szyję. A tymbardziej darujcie sobie głupie texty że 8600 jest słabe bo taki test na frazie pokazał że w większości wypadków bije na łeb waszego 7900GS A jeśli chodzi o ceny to 8600 można już kupić za 430 zł :lol: Ale i tak chyba wszyscy czekamy na 8600 GE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Pobawilem sie dzis kilka godzin,no i karta potrzebuje papu,takze miales racje ChrisG. Doszedlem stabilnie 700/900.Rdzen mozna podbic wiecej,ale trzeba zjechac z pamieciam,i na odwrot.Takze jak znajde wiecej czasu, to nie zostaje mi nic innego jak walnac v-moda. Chlopaki nie placzcie,ze wasze karty przejda niedlugo do lamusa :lol2: Jeszcze raz powtarzam,ze 8600gt jest nastepca 7600,cena wedlug mnie normalna,nawet powiedzialbym,ze niska jak za nowosc.Takze przestancie biadolic i jak dla was taka straszna padaka,to przeciez nikt nie zmusza do zmian. Edytowane 11 Maja 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) owszem wydajniejszy ale imho zakup 7900GS czy 8600GT to nie najlepszy pomysł. na tym 7600GS można równie przyjemnie się pobawić i przesiąść np. na pełne 8800. wartość tego 7600GS również spadnie w tym czasie ale myślę, że nie o taką sumę jak w wypadku tych dwóch kart :)Cale 330zl dalem 110$ 8800GTS 250$ Oj stracilem :mur: :mur: Tak pozatym w watku o 7900gs wysunolem propozycje do porownania graf 7900gs vs moj z podkreconymi szaderami jak narazie jeden chetny,ale testow narazie brak,co jest chlopaki.Niewieze ze niema ludzi na forum z C2 i 2gb ram. Edytowane 12 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Taa. Traci to najwięcej teraz twój GF 7900 GS.Popatrz jak wszyscy go wysprzedają na aukcjach. Zresztą fanboje - posiadacze GF 7900GS darujcie sobie już te głupie komenty i dajcie pogadać i powymieniać informacje ludziom którzy są zainteresowani 8600.Wara do swojego tematu o GF 7900.Ja wiem że was boli że macie już przestarzałą kartę która kiedyś była taka fajna ale life is brutal.Wasze przekonywania na forach nie zmienią tego że ludzie wyzbywają się tych kart i ceny lecą na łeb na szyję. A tymbardziej darujcie sobie głupie texty że 8600 jest słabe bo taki test na frazie pokazał że w większości wypadków bije na łeb waszego 7900GS A jeśli chodzi o ceny to 8600 można już kupić za 430 zł :lol: Ale i tak chyba wszyscy czekamy na 8600 GE. taa, szczegolnie bije w CoH, CoD 2 i w grach na enginie DooM'a 3 :lol: no i nie ma to jak znowu porownanie (Fraz) 8600GE@GTS do 7900GS'a 450/1320 - a nV caly czas sie chwalila, ze 8600GTS ma miec wydajnosc GF 7950GT, szkoda slow Dżon z twoimi porownaniami jak chcesz byc obiektywny to podaj wiecej recek z porownaniem 8600GE/GTS do 7900GS z innych portali i glownie do GS'a, ktory ma takty 600/1600 zobaczymy czy tak rozowo bedzie to wygladalo, a jak narazie to nie wprowadzaj w blad @ChrisG ze ty dales 330 zl to nie znaczy, ze wszyscy dali... gdybys ja kupil za te 480-500 zl to nie wiem czy bys sie tak dalej cieszyl B-) EOT Edytowane 12 Maja 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ten Johnny to jakis zakompleksiony dzieciak. słowo daje, jego sposób wypowiadania sie jest rodem z przedszkola. jakby sie o zabawki kłócił. primo, jesli ktos wymienia 7900 na 8600gts to jest zwyczajnie głupi. pieniadze wyrzucone w błoto (no chyba że towar za towar -bez dopłaty) secundo, i 7900gs i 8600 gts padna w starciu z nowymi grami dx10. krokiem naprzód jest 8800gts, a nie wykastrowane do bółu 8600. tercio, gdbym teraz miał wybierac, to miałbym dylemat. cena za 8600ge jak rozumiem ma byc cos 500-600zl, wiec jest nieźle. no ale ta 'wydajność'. za zakupem 8600ge przemawia chyba tylko to, ze nv będzie robic wiele, aby nowe sterwoniki dały im kopa, a serie 7900 oleje. tylko czy sterowniki zastapia brak mocnego silnika pod maską? i tu powstaje dylemat: otóz czy nagradzac firme za wydawanie kart słabych czy dobrych? w swoim czasie (nie tak odległym przeciez) 7900gs okazał się super kosntrukcją. natomiast 8600 do kategorii super nigdy nie będzie zaliczony. realna wartośc kart z tej serii to jakies 500zl! jesli ktos liczy na full service w nowych w grach na tanich kartach, to jest bardzo naiwny. tak więc spór jest trochę teoretyczny, bo ani 7900 nie jest już super, ani 8600 nigdy super nie będzie. kupując jedną bądź druga karte trzeba byc tego świadomym. kierunek to 8800gts lub nowe produkty o porównywalnej wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) taa, szczegolnie bije w CoH, CoD 2 i w grach na enginie DooM'a 3 :lol: no i nie ma to jak znowu porownanie (Fraz) 8600GE@GTS do 7900GS'a 450/1320 - a nV caly czas sie chwalila, ze 8600GTS ma miec wydajnosc GF 7950GT, szkoda slow Dżon z twoimi porownaniami jak chcesz byc obiektywny to podaj wiecej recek z porownaniem 8600GE/GTS do 7900GS z innych portali i glownie do GS'a, ktory ma takty 600/1600 zobaczymy czy tak rozowo bedzie to wygladalo, a jak narazie to nie wprowadzaj w blad @ChrisG ze ty dales 330 zl to nie znaczy, ze wszyscy dali... gdybys ja kupil za te 480-500 zl to nie wiem czy bys sie tak dalej cieszyl B-) EOT egielda mowimy o podkreconych grafach,nie tej podkreconej 8600 bo slabo ja podkrecili szczegolnie szdery to kluczowa sprawa,a takiej z 1900/2000 co jest osiagalne dla zwyklego szaraka znajacego sie troszeczke na kompach. Call of Juarez,Gothic III,Need for Speed Carbon,Test Drive: Unlimited,The Elder Scrolls IV: Oblivion,Far Cry 1.33,Age of Empires III,F.E.A.R. to co moglem sprawdzic zachowuje sie lepiej niz 7900 630/850 a to gorzej Doom3,Quak4,Company of Heroes,S.T.A.L.K.E.R,HL2 to z porownan i robienia testow ich sposobem,ladnie maja opisane techniki testowe Moze wkoncu znajdzie sie jakas osoba na forum z 7900gs,c2,2gb ram to da sie srednie z gier i bedzie koniec tej glupiej dyskusji jesli chodzi o podkrecone grafy,bo na stock to 8600GT to wiadomo jak sie sprawuje :mur: . Edytowane 12 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 DarkArrow Ja dalem 500zl i jakos sie ciesze.Co by bylo jakbys kupil sobie karte za ponad 1000zl?,wydaje mi sie ze bys sie pochlastal,tracac na wartosci. ChrisG Dokladnie Niech da ktos wyniki z 7900gs,a nie wprowadza zamet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 a test na egieldzie jest jakis zly i niedobry? bo chyba nie powiecie ze stronniczy, jeszcze jak by to bylo porownanie ati kontra nvidia to kto wie. W tescie obie karty sa podkrecone o tyle o ile sie dalo wiec argument ze da sie wiecej (bez vmoda) jest dla mnie niezrozumialy. Ogolnie 7900 jest troche wydajniejszy od 8600, czasem z nim przegra ale czesciej wygrywa tyle ze tu nie chodzi o to ze karta ma pare fps wiecej czy mniej bo czesto roznice sa bardzo niewielkie i w grach niedczuwalne. To co sie napawde liczy to stosunek cena do wydajnosci czyli jak 8600 (niewazne czy GT czy GTS) jest drozsza od 7900 to po prostu jest nieoplacalna, natomiast jak przy cenie 500-550 za 7900 takie 8600GT bedzie kosztowalo z 100 mniej i krecilo sie w okolice GTS to juz karta warta uwagi. Tu nie chodzi ktora karta jest wydajniejsza tylko ktora bardziej oplacalna czyli oczwiste jest ze lepiej kupic karte 10% wolniejsza ale za to 30-40% tansza niz przeplacac za wydajnosc ktorej sie i tak nie odczuje. i nie nie jestem zwolennikiem ktorejkolwiek z tych kart, jak rowniez ich nie posiadam i na razie nie planuje kupic. Osobiscie chcialbym zeby takie 8600 bylo jak najwydajniejsze i bez krecenia zjadalo na sniadanie 7900GTX ale niestety tak nie jest i z kardy wyszla troche kupa. Jedyna nadzieja w niskiej cenie dzieki ktorej karta bedzie ciekawa propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Cale 330zl dalemdobra cena za tą kartę - liczę że u nas równie szybko osiągnie ten pułap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 dobra cena za tą kartę - liczę że u nas równie szybko osiągnie ten pułapTak...kiedy na rynek wyjdzie gf 9600gt ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Podalem ustawienia do testow dla Shymeq zobaczymy co wyjdzie co bedzie mial W planie jest TDU G3 Fear sm2 Obek Coj Far Cry na poczatel jego grafa 600/1600 a pozniej krecona na max 700/1900 lukmek tez sie zaoferowal on zrobi Stalker i TDU Update Shymeq znajdzie czas dopiero w tugodniu. :sad: Edytowane 12 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ja polecam poczytać co napisali na Benchmark.pl o wyborze nowej karty http://benchmark.pl/sklep/top_10.html "W połowie kwietnia nVidia zaprezentowała nam swoją nową serię kart graficznych GeForce 8600 i GeForce 8500, czyli tanich i bardzo tanich kart zgodnych z DirectX 10. Przystępne ceny nowych produktów zmusiły producentów oraz sprzedawców do obniżenia cen i czyszczenia magazynów ze starszych kart klasy DirectX9. Jeszcze dwa miesiące temu inwestycja w GeForce 7600GT lub 7900GT wydawała się całkiem sensowna, dziś te pozycje można już uznać za 'przestarzałe'. Co prawda gier obsługujących ten standard ciągle jest jeszcze jak na lekarstwo, to z całą pewnością coraz mniej będzie graczy, którzy chcieliby teraz jeszcze inwestować w starsze karty. Oczywiście posiadaczom mocnych kart z silnikiem Shader Model 3.0 nie spieszy się jeszcze z wymianą - warunkiem do uruchomienia nowych gier i tak będzie przesiadka na nowy system operacyjny Windows VISTA (a temu jak wiadomo jeszcze brakuje do doskonałości). Z obecnych informacji wynika bowiem, że tylko VISTA ma dysponować nowym API DX10, a tym samym obsługą nowoczesnego Modelu Cieniowania 4.0." "Tak więc kupujemy nowy komputer lub nową kartę graficzną i jeśli jesteśmy 'zapalonymi' graczami, na dobrą sprawę nasz wybór ograniczony jest w tej chwili tylko do nowej serii GeForce 8." Nie mam nic do dodania w tej kwestii oprócz tego że teraz każdy niezdecydowany wie co ma robić i kogo lepiej słuchać czy ludzi którzy wtopili z GF 7900 czy obiektywnych specjalistów z branży. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...