micmic Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam! Po przeszukaniu działu zakładam wątek, bo niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Procesor (Pentium D 820) w spoczynku grzeje się do 55oC, a obciążony nawet do 80oC. Mam standardowy cooler. Wyczyściłem radiator z kurzu, zmieniłem pastę (niestety nie na jakąś hi-tech, przeciętna, ze srebrem) i dalej to samo. Prawdopodobnie nie wykonałem idealnie wszystkich czynności związanych z nakładaniem pasty na HS, jednak czy te 55oC w spoczynku to chyba bardzo dużo? Wygląda na to, że radiator nie nadąża z odbieraniem ciepła od procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 :) Jaka płyta główna??? Moze czunik.. u kumpla np na p5b ma w idle 60' a w stress ok 82' organoleptycznie dotykajac radiatora na 100% ma conajmniej przeklamacie czujnik z plyty o jakies 20'.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micmic Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 abit al8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zmierz temperature jakims miernikiem bo nie uwierze , ze w stresie miales 80 stopni. Mialem go w zeszly tydzien i w stresie przy graniu na 2 jajkach mialem 55 stopni a idle to 41. Cooler stockowy od mojej Celiny D346. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zdejmij boki obudowy i zobacz jaka jest temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A ja śmiem twierdzić że temperatura jest NORMALNA :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A ja śmiem twierdzić że temperatura jest NORMALNA :-P ja tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Z tego co się nadotykałem hehe to 80 stopni to za dużo jak na niego :-) Nawet dzisiaj katowałem taki sam i nie miał więcej niż 67 a to spora różnica teraz nałoże na niego AS5 i powinien zlecieć z pięć stopni :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Sprawdź ręką czy radiator parzy czy jest tylko ciepły. Jak jest zimny to możliwe że jest źle założony i procek faktycznie się grzeje Edytowane 8 Listopada 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 dosc czesto spotykane w abitach a mianowicie zla kalibracja temperatury. Sprawe zalatwia nowy bios z poprawionym tym bledem (o ile taki wyszedl do tego modelu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Kup sobie jakies lepsze chłodzenie!!! Ja wczoraj prawdopodobnie zabiłem temp. swojego Pentiuma :mur: a szkoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...