860lacov Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jak w temacie. Oglądałem tv i była tam reklama zelemra o katowaniu sprzętu. Zacząłem się zastanawiać czy w notebooku zawiasy mogą się wyrobić do tego stopnia, że matryca zacznie sama opadać? Pracę dysku określa się ilością godzin. Jak jest w tym przypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
splatch Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Opadać sama nie powinna, ale mogą powstać takie luzy, że będziesz miał problem z jej ustawieniem pod odpowiednim kontem, bo będzie latać albo do przodu albo do tyłu. ;) Taką sytuację miałem w swoim starym LG GS50, po półtorej roku. Edytowane 9 Listopada 2006 przez splatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 U mnie w starym Dellu Latitude z PII popekala lekko pokrywa w okolicy mocowania zawiasow, ale dziala dalej. Nowsze maja zapewne lepsze rozwiazania (w koncu ladne pare lat na R&D ;)) i bym sie nie martwil. Nieraz moga sie pojawic luzy, ale mozna je czesto samemu skasowac po rozebraniu notka i dokreceniu/dogieciu czego trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) W IBM Thinkpadzie T42 mam aluminiowe zawiasy, działają tak samo dobrze jak po wyjęciu z notebooka pudełka, a mam go ponad dwa lata. Np. w HP nx6110 pokrywa lekko się gibie, ale nie czuć luzu, notebook też ma około dwóch lat. Edytowane 8 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja również mam laptopa IBM ThinkPad ale model T40. Po dwóch latach metalowe zawiasy działają jak nowe. Klapa zatrzymuje się i nie kiwa w dowolnym miejscu. W laptopie szefa, model HP/Compaq zawiasy po 1,5 roku nie trzymają za dobrzea ale jeszcze klapa sama się nie zamyka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No to fajnie :) mam nadzieję, że i asus się przyłożył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No nawet Acer nie zawiodl na tej linii i zawiasy trzymaja mi po poltora rok eksploatacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordmichu Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No to fajnie :) mam nadzieję, że i asus się przyłożył Mam od półtora roku Asusa takiego jak w podpisie i zawiasy ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 w moim acerku rowniez trzymaja jak nowe:) klapa sztywna jak..... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Toshiba również, trzyma może nawet za mocno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozmo Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 troche przykurzony juz jest ten temat, ale odswiezymy :D . chodzi o to ze w moim acerze po 13 miesiacach zaczela pekac pokrywa przy zawiasach... teraz jest juz mocno peknieta od zawiasu do boku :( nie wiem czy to ktos naprawia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 asus z podpisu 1,5 roku, zawiasy jak nowe. lapa ciągle mam praktycznie otwartego. naczytałem się trochę o pękających zawiasach i wolę tego uniknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Opadać sama nie powinna, ale mogą powstać takie luzy, że będziesz miał problem z jej ustawieniem pod odpowiednim kontem, bo będzie latać albo do przodu albo do tyłu. ;) A jednak.... na wlasne oczy widzielem jak odpadla w FSC :) No nawet Acer nie zawiodl na tej linii i zawiasy trzymaja mi po poltora rok eksploatacji. Rok z Acerem i rewelka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 troche przykurzony juz jest ten temat, ale odswiezymy :D . chodzi o to ze w moim acerze po 13 miesiacach zaczela pekac pokrywa przy zawiasach... teraz jest juz mocno peknieta od zawiasu do boku :( nie wiem czy to ktos naprawia?Naprawia. Jeśli masz jeszcze gwarancję to wyślij do serwisu, tam Ci to naprawią. Może Cię jednak czekać długie oczekiwanie na powrót laptopa. Ja miałem niestety też taką usterkę i czekam na swojego już 4 tyg. Na szczęście już go wysłali i w poniedziałek będzie u mnie. Mam nadzieję, że już nie będzie takich problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadows Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Niektóre Acery miały wadę fabryczną z zawiasami, wymieniają to od ręki (hehe no prawie, bo 4 tyg to sporo). U mnie w każdym bądź razie 1,5 roku i chodzą jak nowe, oby tak zostało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Niektóre Acery miały wadę fabryczną z zawiasami, wymieniają to od ręki (hehe no prawie, bo 4 tyg to sporo). U mnie w każdym bądź razie 1,5 roku i chodzą jak nowe, oby tak zostało :)Tak jak piszesz dotyczy to tylko niektórych modeli. Na pewno ta wada występuje w aspire 5020 i 3020. W innych modelach się z tym nie spotkałem. Mój znajomy ma model 1680(chyba) i do tej pory laptop wygląda prawie jak nowy, a ma go już ponad 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 No to fajnie :) mam nadzieję, że i asus się przyłożył Ja również mam taką nadzieje. No nawet Acer nie zawiodl na tej linii i zawiasy trzymaja mi po poltora rok eksploatacji.No prosze.... Mam od półtora roku Asusa takiego jak w podpisie i zawiasy ok.Nic tylko się cieszyć. Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 hp v2300 CTO mający ponad 1,5 roku - zawiasy jak nowe pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ablack Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 witam, ja mam hp ze 2205ea. laptop ma juz prawie 3 lata ekran kiwa sie dosyc mocno co jest dla mnie bardzo drazniace.niewiem czy mozna cos z tym zrobic.jeszcze nie rozbieralem go,poza wymiana dysku;dvd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dell cośtam cośtam jaiś stary 4-5 lat - jeden pęknięty, drugi jakoś matrycę trzyma toshiba jakaś 3letnia - zawiasów nie ma matryca opada swobodnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Tak się złożyło że mam w domu dwa packard belle - jeden czterolatek na athlonie xp drugi dwuletni na sempronie 3000+ I pierwszy pomimo że strasznie styrany, powycierany wyślizgany to nie ma pęknięć a klapa działa jak nowa, drugi to samo, ale ten był mniej intensywnie używany. Dziewczyna ma starego compaq na celeronie 800 i tu matryca ma luzy na jakieś 3 cm. Niestety nie da się ich w żaden sposób skontrować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roben Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 U mnie 15 letnia mocno eksploatuje Acera już ponad rok i jak narazie zawiasy są w jak najlepszym porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jak w temacie. Oglądałem tv i była tam reklama zelemra o katowaniu sprzętu. Zacząłem się zastanawiać czy w notebooku zawiasy mogą się wyrobić do tego stopnia, że matryca zacznie sama opadać? Pracę dysku określa się ilością godzin. Jak jest w tym przypadku? W moim laptopie Thinkpad R61 na razie zawiasy ok, ale nie moge podlaczyc do USB karty bo ma z boku za waskie ograniczniki co za SHIT i klawisze niektore juz po 2 tygodniach sie psuja (touchpad) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 miałem 2 lata asusa i zamykałem klapę tylko jak musiałem. niekiedy raz na miesiąc niekiedy 5 razy w tyg. bardzo mało. jak lap stoi tylko w domu nie zamykam go wcale. mam 3 koty które jak łapią fazę biegają po wszystkim i wszędzie. odpukać jak dotąd wszystko stoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Asus A8JC po okolo 7-8 miesiaca cos poszło w zawiasach i miala niezłe luzy. Przy okazji cały doł kolo zawiasów się "rozwarstwił". Niedawno oddałem na gwarę i jak narazie jest ok, a z tego co wiem to akurat w tym modelu zawiasy były wadliwe. Mam nadzieje, że te ktore zalozyli sa poprawione :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 powinni robic jakies tytanowe te zawiasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...