Racuch Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 no to wytrzymam jeszcze te 2 m-ce ważne żeby nie było takich klocków ze sterami (bądź chipem) jak w G80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Stery to słaba strona ATI może po przejęciu przez AMD to się poprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Stery to słaba strona ATI może po przejęciu przez AMD to się poprawi.masz X1900XT i powiedz w czym problem ze sterami od ATI@AMD ?....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Żrą się z ZoneAlarm i na samym początku po wyjściu kart były niezłe schody szukać dalej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Żrą się z ZoneAlarm i na samym początku po wyjściu kart były niezłe schody szukać dalej ;)mi bardziej chodziło o 3D peace na Święta itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A to zarabiscie ciekawe stwierdzenie : stery ati zra sie z firewallem Zone Alarm jakiego rodzaju niezgodnosc pomiedzy tymi dwoma aplikacjami :) to ze ATI CLI.exe wymaga polonczenia z netem ?? Od ponad 2 lat mam w pececie karty ATI ,nie zauwazylem jakis problemow z sterownikami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 No CCC nie uruchamia się jak jest zainstalowany ZoneAlram po prostu nic się nie dzieje choć w firewallu jest dopuszczony. ;) Długo się z tym męczyłem aż doszedłem co się gryzie teraz mam Kerio i wsio OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Znalazlem byc moze cos ciekawego.Jedyny news jaki udalo mi sie wyczytac to fakt, iz karta w trybie Crossfire bedzie brac od 430-450W.Jak twierdza pracownicy ATI karta powinna ukazac sie "wczesnie" w 2007 roku.No coz najpierw podawali, ze bedzie na swieta, pozniej ze razem z premiera Visty, teraz wyczytalem ze premiera jest planowana na 14 lutego a serwisy twierdza ze karty nie bedzie wczesniej niz w przeciagu lutego/marca 2007 roku.No i komu tu ufac??Czy ten artykul moze ktos przetlumaczyc?? http://www.hardwareonline.dk/nyheder.asp?nID=9199 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Gdzie fotki pierwszego egzemplarzu? u Nvidia fotka już była na 2mis przed premierą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Gdzie fotki pierwszego egzemplarzu? u Nvidia fotka już była na 2mis przed premierą.Jakby były w sieci to na pewno znalazłby się w tym temacie :wink: Na pewno niedługo doczekamy się ich :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 No może się doczekamy :) bardzo mnie ciekawi jak ta karta wygląda i co potrafi :) ale to drugie to dowiemy się po premierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Ciekawy artykul mozemy przeczytac tutaj.Jednakze nic takiego nie wnosi w nasz temat.Newsow zadnych niestety nie ma praktycznie od 2 tygodni.A zdjecia te co byly to niestety fake.Szkoda ze nas w konia robia... Edytowane 27 Grudnia 2006 przez MeoPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ciekawy artykul mozemy przeczytac tutaj.Jednakze nic takiego nie wnosi w nasz temat.Newsow zadnych niestety nie ma praktycznie od 2 tygodni.A zdjecia te co byly to niestety fake.Szkoda ze nas w konia robia...chodzi Ci o zdjęcia GPU??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Tak o te zdjecia gpu mi chodzi.Jak sie pozniej okazalo to atrapa jakas byla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Slyszal ktos otajnym porozumieniu ATI i NVidi dotyczacym ustalania cen ?? Bylo o tym dosc glosno jakies 2-3 tygodnie temu Wedle tego porozumienia zadna z firm nie wprowadzi do sprzedazy karty znacznie szybszej od konkurenta jest to dos logiczne , firmy dbaja o swoje interesy widac brak trzeciego gracza na rynku gpu Dlatego nie spodziewajcie sie cudow , R600 powinna byc srednio 5-7 % szybsza od G80 ni chu.. wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Masz jakies konkretne zrodlo tej informacji??Ja wogole nic nie slyszalem o tajnym porozumieniu obu firm.Nie wiem jak inni.Apropo trzeciego gracza GPU to nikt nie zauwazyl ze karty S3 tez beda wchodzic na rynek kart DX 10.I rowniez sa one bardzo dobre.Jednakze nie wczulem sie w szukanie ich testow ani nic podobnego.Chyba nawet w Polsce ich nie da sie kupic. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez MeoPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tutaj chodziło o porozumienie cenowe, np. nowe karty high-end będą kosztować 500 dolarów, nawet jak cena będzie zawyżona. Klient i tak zapłaci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Złodziejstwo! Jak ja takiego czegoś nie cierpię, przynajmniej u producentów dysków niema takich schodków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Wszystko by załatwił 3 gracz na rynku. Ceny by poszybowały w dół ,a NV i ATI by zacieklej się prześcigały i być może byśmy mieli znacznie większy wybór w danym przedziale cenowym z wydajnych kart. Ja tak nie jestem przekonany co do potęgi r600 nad g80. Myślę że te różnice będą rzędu paru % i to niekoniecznie dla ATI. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Devil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jak 3 gracz się pojawi to AMD, Nvidia albo Intel go kupi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Slyszal ktos otajnym porozumieniu ATI i NVidi dotyczacym ustalania cen ?? Bylo o tym dosc glosno jakies 2-3 tygodnie temu Wedle tego porozumienia zadna z firm nie wprowadzi do sprzedazy karty znacznie szybszej od konkurenta jest to dos logiczne , firmy dbaja o swoje interesy widac brak trzeciego gracza na rynku gpu Dlatego nie spodziewajcie sie cudow , R600 powinna byc srednio 5-7 % szybsza od G80 ni chu.. wiecej. Jak dla mnie to głupia teoria. Jeśli chcecie wiedzieć co mam na myśli to spytajcie. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 co ? ^_^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 http://level505.com/2006/12/30/the-full-ati-r600-test/ Teścik r600 :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 co ? ^_^ Tak na szybko... przecież to jest wyścig a w wyścigu chodzi o to by być pierwszym na mecie. Dzielić się kaską? Po co? Prawa rynku są bezlitosne. Lepszy, szybszy, bardziej dopracowany, oferujący więcej... by zarobić więcej o to przecież chodzi. Myślę, że ograniczeniem jest technologia jaką opanują i wiedza czy też wyobraźnia ich inżynierów, programistów i reszty świty, która cały czas kombinuje a nie ciche umowy pomiędzy tymi firmami. Bemx2k to po prostu wymyślił. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 http://level505.com/2006/12/30/the-full-ati-r600-test/ Teścik r600 :lol: :lol: :lol: :lol: No jasne :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Teścik r600 :lol: :lol: :lol: :lol: http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...e_8800_gtx_sli/ a tutaj zrodlo danych :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 http://xtreview.com/addcomment-id-1148-vie...-benchmark.html http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=128416 Następne testy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ciekawe :) te testy tylko że żadnej foty grafy nie ma :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 ta strona z "full testem" to chyba powstala kilka dni temu....fake albo chlopcy z ATI probuja zwiekszyc smaczek na r600 niezdecydowanych klientow na high-endowe karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 ta strona z "full testem" to chyba powstala kilka dni temu....fake albo chlopcy z ATI probuja zwiekszyc smaczek na r600 niezdecydowanych klientow na high-endowe kartyprosze, tylo nie tutaj :huh: podalem link gdzie, sa praktycznie IDENTYCZNE wynki np.3dmark, ale na zupelnie innym configu. ten test to FAKE. proponuje przeanalizowac wyniki z obu linkow i zakonczyc ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...