FistWist Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Ska punk lub skacore jest połączeniem stylów muzycznych - jamajskiego ska oraz brytyjskiego i amerykańskiego punk rocka. Początki ska punku sięgają późnych lat siedemdziesiątych XX wieku. Najczęściej jest to muzyka punkowa z instrumentami dętymi. Osobiscie jest to moja ulubiona dziedzina muzyki. Jej klase prezentuje taki polski SkaPunkowy zespol jak Akurat. Polecam nabycie plyt Akurat-Prowincja, Akurat-Pomarancza oraz Akurat-Fantasmagorie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 jak dla mnie to troche rege zalatuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Mi z tych klimatów najbardziej odpowiada francuski zespół The Planet Smashers. FistWist, polecam ! ;) Edytowane 13 Listopada 2006 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @Linoge To raczej rege moze ci zalatywac ska. @FistWist Za moich "starych dobrych...itp" sluchalem w cholere alternatywy. Gralem na bebnach w kilku kapelach ska\punk\hc. Jesli chodzi o ska to ja polecam kapele naszych poludniowych sasiadow: Brickfield, Zona, a pozniej Slobodna Europa, Zacitek Konca. Ogolnie ekipy ska w Czechach czy na Slowacji sa mocne. Francuskie ska tez jest git, ale nie pytaj o kapele bo raz, ze nie pamietam a dwa, ze juz w tych klimatach nie siedzie. Co do punk... Spooooro tego ale podam Ci kapelki do ktorych nadal wracam: Dead Kennedys, UK SUbs, NoFX, Exploited, kiedyś dawał rade Bad Religion ( ale to tak 15 lat temu :P ), oczywiscie The Clash... Z Crust punkowych kapel polecam Sedition, Resist. A HC to hm... ponoć Afer®a sie reaktywowala, moze tez Apatia gra, albo homomilitia :) No tyle jak na razie. Gdybyś pytal tak z 10 latek temu to bym tu sypnal kapelkami. Baniak już nie ten :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Osobiscie jest to moja ulubiona dziedzina muzyki. Jej klase prezentuje taki polski SkaPunkowy zespol jak Akurat. Polecam nabycie plyt Akurat-Prowincja, Akurat-Pomarancza oraz Akurat-FantasmagorieWydali dwie pierwsze fajne płytki, ale Fantasmagorie juz jest slabsza. Lubie ich sluchac, ale z trzeciej plyty to tylko 2-3 utworów. Z poprzednich to moze 2-3 nie lubie. To jest roznica. Zastanawiam sie czy tylko ja mam taka opinie, chyba odwiedze ich strone. To jedyny grupa, ktorej znam kilka utworow na pamiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Sympatyczna muzyczka, czasem slucham Ska-P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) Ja tam od zawsze lubiłem Punk/Ska ale "akurat" to takie trochę śmieszne jest ew. "lubię mówić z tobą" jest w miarę przyjemne choć tekst też nie powala. Z polskiego ska to np. Vespa z zagranicznego klasyka gatunku czyli the skatalites albo Ska-p albo Skalariak. Ale może mi już po prostu przeszło na takie trochę śmieszne teksty akurat i np. Zabili mi żółwia (podobna muzyka) i albo chce sobie pójść na koncert ponaparzać się w ostrym pogo albo wyciszyć się wsłuchając się w naprawde dobrą grę np the skatalites albo trochę inne typy muzyki jak swing czy jazz Edytowane 10 Marca 2007 przez kretu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Z polskiego ska bardzo lubie Alians , Koniec Świata, leniwiec, zabili mi zołwia, podworkowi chuliganie tez ska zalatuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...