lukaszek1905 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Witam. Szukam płyty podobnej do Asrock s939 Dual Vsta ULI 1695. Ten Asrock ma fajnie bo ma na PCI-e i AGP, A ja posiadam jak narazie Grafe na AGP, Geforca FX 5200 128MB, i gdzybym kupił tego Asrocka to bym miał narazie tą grafe. Tak że najlepiej prosze o podobne płyty główne na AGP. (No chyba że sprzedam tą grafe, ale co kupie na PCI-e?) Tak tobym pojechał narazie na geforce fx5200, a potem zmienił tylko grafe a mobo by było dalej to samo. Prosze o podobne płytki do tego ASROCK'a. Lub ewentualne rozwiązanie.:) CYA Edytowane 14 Listopada 2006 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 DFI rs462 (albo 482) - fajna plyta z dobrymi mozliwosciami OC i zintegrowana grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ciężko znaleźć alternatywe dla tego ASRocka, jest poprostu niepowtarzalny :wink: Mógłbys sie pokusić o to DFI co podał costi, ewentualnie coś z Asusa A8N-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 W zasadzie to zostaja mu mobo ze zintegrowana grafika, chyba ze jest w stanie wydac te pare stowek na karte graficzna na PCI-E. Za FX5200 niestety za duzo nie wezmie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 DFI Rs482 Infinity - alternatywną to ma tyko cenę, bo sprzęt jest o klasę lepszy od tego "legendarnego" Asrocka. Ma zintegrowaną grafę, którą można wykorzystać w "okresie przejściowym", bardzo dobre o/c (jak to u DFI). Jedyny minus względem Sroki to brak SATA2. Więcej poczytaj w temacie o płycie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 haha wszyscy polecaja ta plytke jak milo:) jako chyba pierwszy na forum ja kupilem i cos tam potestowalem :) prosba do was kochani koledzy jak bede sprzedawal w kwietniu lub maju plyte tez ja poleccie:) hehe klient sie przyda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 DFI Rs482 Infinity polecacie, a gdzie user ma ją zakupić ? Allegro brak, w sklepach raczej brak (z tego co Google prawi). Będzie musiał zapolować :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blah Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Hm albo kup na allegro dual-vste albo faktycznie to DFI ze zintegrowanym GF6150(w sumie to wydajnosciowo chyba wyjdzie na to samo co twoj 5200). A jesli chodzi o karty na PCI to juz za 170zeta mozna wyhaczyc jakiegos gf6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Hm albo kup na allegro dual-vste albo faktycznie to DFI ze zintegrowanym GF6150(w sumie to wydajnosciowo chyba wyjdzie na to samo co twoj 5200).DFI rs482 ma x200 a nie gf 6150. Po za tym, znalezienie tych płyt graniczy z niemożliwym, nie ma ich nigdzie a jak są to za kosmiczne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Ja znalazłem :D http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...939_DualDD.html tylko nie wiem czy to nie jak z ASRockiem, mają w ofercie, a jak zadzwonisz to kaplica. Więc dzwońcie. Płytka super, ale fakt - spory minus to brak SATA-II :( ps. cena: 309zł. Edytowane 15 Listopada 2006 przez sinsx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Czy rzeczywiscie taki spory? Szczytowy transfer w trybie burst to sie osiaga raz na ruski rok, a NCQ jest tez na SATA1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...