Gość Bio Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 no cóż... przypadkiem usunąłem usługę rpc w windowsie... czy jest sposób aby ją znowu dodać? jakoś nie widzi mi się reinstall systemu :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Pytaj się sgj'a. Z tego co pamiętam było jakieś polecenie w konsoli odzyskiwania, które umożliwiało odpalenie wyłączonej usługi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Usunąłeś czy wyłączyłeś? Może spróbuj przez rejestr. W rejestrze można spróbować uruchomić ją ręcznie. Trzeba wejść do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\Root\LEGACY_RPCSS\0000 i tam ustawić ConfigFlags Szestnastkowe na 20 (tak chociaż u mnie to wygląda). Po restarcie usługa powinna ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Bio chyba nieprecyzyjnie się wyraził... Nie chodzi o wyłączenie usługi... a usunięcie wpisu że ona w ogóle istnieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) no tak xD w usugach tego nie ma a w rejestrze jest wszystko tak jakby było :-/ Excray - mam tak ustawione :-/ uff zrobione :] dzięki PelzaK za fragmenty rejestru :] Edytowane 18 Listopada 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 no chyba problem rozwiązany... klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services zawiera informacje o usługach i z ustaleń wynikło że Bio miął trochę okrojone dane dotyczące RpcSs oraz RpcLocator. Zaimportował moje ustawienia i niby działa :)... więc na wszelki wypadek, na przyszłość dobrze sobie zrobić backup tego klucza, aby w razie usunięcia jakiejś usługi z zystemu móc przywrócić jej wartości... Być moze jest jakaś inna humanitarna metoda.. ale ta też działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Bez zrobienia kopii tez da sie przywrócic W Windows\repair siedzi kopia rejestru wykonana zaraz po instalacji. Mozna regeditem podlączyc pod nowy klucz, dac export do pliku, poprawic sciezki i zaimportowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...