Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Siemka! Jaką polecacie mi mobo do 360zł do Conroe E6300 i ramów PC533 KingMax?? Może MSI P965 Neo-F lub Gigabyte 945-S3. Zdaje się na Wasz wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Siemka! Jaką polecacie mi mobo do 360zł do Conroe E6300 i ramów PC533 KingMax?? Może MSI P965 Neo-F lub Gigabyte 945-S3. Zdaje się na Wasz wybór. Nie polecam msi. Ta mobo jest spoko dołóż 60zł i będzie git http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...s775BioTfo965PT Ewentualnie jak nie masz kasy i nie możesz dołożyć to to: http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...RoeXFire+eSATA2 W tej cenie nie wyrwiesz nic lepszego,ale moim zdaniem warto dołożyć 60zł i kupić biostara. Asusa w tym przedziale pieniędzy napewno żadnego fajnego modelu nie wyrwiesz. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nobo ja własnie nie mam więcje kasiory niż 360 zł, i ani grosika więcej :P. A ten asrock jest lepszy niż ten gigabyte 945P-S3 ??I czy duzo, i dlaczego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nobo ja własnie nie mam więcje kasiory niż 360 zł, i ani grosika więcej :P. A ten asrock jest lepszy niż ten gigabyte 945P-S3 ??I czy duzo, i dlaczego :P Kolega w dziale sprzedam chce sprzedać gigabyte za 320zł ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Tylko, że ja właśnie mam tego gigabyte co podałem, tlyko że musze go oddać bo wejścia ps/2 nie działają. Wysyłałem już na gwrancje, przysłali mi nową i nadal nie działa. Clear cmos nic nie daje. Mamm zupełnie nowego kompa i nie moge windy zainstalować. I dlatego chciałbym oddac im mobo, wziąśc kasiore i kupić inne mobo. To jakie tego asrocka, gigabyte ( model co ja tylko inny egzemplarz) czy inny?? Właśnie patrzyłem i ten asrock ma tylko 2 USB a lepiej żey miał 4 porty. EDIT: Aha i jeszcze mobo będzie do lekkiego O/C Edytowane 19 Listopada 2006 przez dawidd64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Tylko, że ja właśnie mam tego gigabyte co podałem, tlyko że musze go oddać bo wejścia ps/2 nie działają. Wysyłałem już na gwrancje, przysłali mi nową i nadal nie działa. Clear cmos nic nie daje. Mamm zupełnie nowego kompa i nie moge windy zainstalować. I dlatego chciałbym oddac im mobo, wziąśc kasiore i kupić inne mobo. To jakie tego asrocka, gigabyte ( model co ja tylko inny egzemplarz) czy inny?? Właśnie patrzyłem i ten asrock ma tylko 2 USB a lepiej żey miał 4 porty.2 usb i 4 porty do wyprowadzenia ;) Dołóż 60zł i kup biostara,nie będziesz z nią miał takich problemów. A w tej cenie to nie ma nic ciekawego do polecenia. Jedynie ten asrock,nie taka zła płyta,w 6 portów usb 2 na płycie 4 na śledziu,do tego niezły chipset i całkiem fajne oc. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A ten biostar to ile?? Może jakiś link, gdzie najtaniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A ten biostar to ile?? Może jakiś link, gdzie najtaniej :PNajtaniej to w znaku a linka podałem ;) 420zł ;) B-) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Ale nawet jakbym chciał te mobo to i tak bym niemógł wziąć Mam DDRII PC533. I dlatego chyba. Kurde nie wiem już jakie mobo moge wziąśc :/ oprócz tego biostara. A ewentualnie jakie ??;/ Edytowane 19 Listopada 2006 przez dawidd64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ale nawet jakbym chciał te mobo to i tak bym niemógł ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Mam DDRII PC533. I dlatego chyba. Kurde nie wiem już jakie mobo moge wziąśc :/ oprócz tego biostara. A ewentualnie jakie ??;/Co z tego że masz ddrII 533?? :lol: :lol: Płyta się na nich odpali na 99% ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ale raczej z niej zrezygnuje:/ Nie mam tyle kasiory, kurde chciałby, ale niemoge. Jest mi jak najszybciej komp potrzebny. A jakieś asusy, abity?? Nie ma takiej płyty co by była dobra do o/c i td. do 360zł ??!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ale raczej z niej zrezygnuje:/ Nie mam tyle kasiory, kurde chciałby, ale niemoge. Jest mi jak najszybciej komp potrzebny. A jakieś asusy, abity?? Nie ma takiej płyty co by była dobra do o/c i td. do 360zł ??!!!Niestety nie ma ;) Asus dobry do oc kosztuje 500zł :D jak nie więcej.Do tych 360zł to tylko dorwać jakąś używkę,albo kupic asrocka ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Niestety nie ma ;) Asus dobry do oc kosztuje 500zł :D jak nie więcej.Do tych 360zł to tylko dorwać jakąś używkę,albo kupic asrocka ;) pozdr A ten asrock co podałeś to jets lepszy od gigabyte 945P-S3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A ten asrock co podałeś to jets lepszy od gigabyte 945P-S3 ??Stoją raczej na tym samym poziome jeśli chodzi o wydajność.Może ktoś inny się wypowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 To raczej wezme już tego asrocka. No właśnie, moze się ktoś wypowie, a nie tylko dwie osoby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Pierwsze i podstawowe pytanie, to czy będziesz kręcił ?? Jeśli nie, lub interesuje Cię lekkie oc, to MSI będzie dobre. Osiąga ona FSB ok. 333MHZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Będę kręcił, ale nie żeby jakoś dużo. Wiem że o/c to loteria. Ale chciałbym podkręcić coś w granicach 3,0-.... ghz. Przesadziłem co ??:P Mój sprzęt: Conroe E6300 BOX Ram: PC533 Kigmax 1GB Zasilacz: Topower 400W Edytowane 19 Listopada 2006 przez dawidd64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Skoro w płycie nie działają wejścia PS/2 to może lepiej kupić przejściówki na USB? Z pewnością tańsze rozwiązanie niż zmieniać płytę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Skoro w płycie nie działają wejścia PS/2 to może lepiej kupić przejściówki na USB? Z pewnością tańsze rozwiązanie niż zmieniać płytę ;) Wiem, że taniej i próbowałem. Nawet kupiłem klawiature na USB i nie działa. Ale chyba dlatego, że musze zainstalowac najpierw sterowniki do portów USB. lukmek> a jakie według Ciebie to lekkie o/c ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Mi się osobiście wydaje że ten gigabyte jest lepszy do oc, a jeśli chodzi o wyposzarzenie to asrock który niestety nie posiada regulacji napięcia zasilania procesora. Tutaj nacje test tych i innych płyt http://pclab.pl/art21863-1.html Ja bym kupił gigabyta ale sam jestem ciekawy co sądzą o tym inni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 To sprawa nie jest już taka prosta. MSI nie pozwoli na takie oc. Biostara bym nie brał, bo są z nią problemy, na forum jest wokół niej dużo szumu, jednak jakiś rewelacji po niej nie widać. Zainteresowałbym się Foxconnem P9657AA. Osiąga FSB ok. 420MHz i kosztuje ok. 440 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ja mam mobo gigabyte 945P-S3 ale chyba zażycze zwrot kasiosy w sklepie proline. I za tą kasę chcę mobo drugie ale nie wiem jakie. To sprawa nie jest już taka prosta. MSI nie pozwoli na takie oc. Biostara bym nie brał, bo są z nią problemy, na forum jest wokół niej dużo szumu, jednak jakiś rewelacji po niej nie widać. Zainteresowałbym się Foxconnem P9657AA. Osiąga FSB ok. 420MHz i kosztuje ok. 440 zł. Chłopie ja nie mam tyle kasiory na te mobo:/ Mam tylko 360zł. Wiem, że mało ale cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Asus P5LD2 SE http://sklep.komputerowy.pl/products//5627.html Pisze że obsługuje Conroe więc nie powinno być źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Moze i tak, ale chyba ją się nie chwali. A może ta?? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32924# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidd64 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A czy mobo podane przez MariuszW będzie dobrym rozwiązaniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...