nowayout Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam ! Planuje własnie zakup nowego monitorka lcd 19". Na zakup chce przeznaczyc do 2k. Rozwazalem np Fujitsu-Siemens P19-2. Juz bylem prawie zdecydowany go kupic kiedy trafilem na cos takiego: Samsung LE26R72B. Na poczatku bylem sceptycznie nastawiony do panoramy wiadomo klopoty z rozdzielczosciami w gierkach itd ale tak sobie pomyslalem ze jednak 26" to by byla zupelnie nowa jakosc i to za niewiele wieksze pieniadze. W przyszlosci mozna sobie podlaczyc n-ke, x360 albo ps3 ;) . Tylko mam problem bo nie wiem czy na takim telewizorze sie da na codzien pracowac tak jak na zwyklym monitorze. Zawiesil bym go okolo 1-1,5m od klawiatury i zastanawiam sie czy w takim ukladzie normalne korzystanie z kompa jest mozliwe (tzn. np chodzenie po internecie, pisanie czegos w wordzie, praca w photoshopie itd...) . Czy jakosc obrazu jest jakos gorsza od normalnego monitora lcd ? Zaznaczam ze 70-80% czasu telewizor ten byl by podpiety do komputera (zwykla telewizje ogladam wsumie sporadycznie...) Moze ktos uzywa takiego rozwiazania na codzien. Wdzieczny bym byl za kazda pomoc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Godzinę temu oglądałem LCD 26" SONY ( nie wiem jaki model :( ) . Czcionka ( był pulpit ) idealna , i nie rażąca ( !!! ) , kolory bardzo naturalne, miłe w oglądaniu nie męczące a zarazem dynamiczne ( były też puszczane zdjęcia ) , kąty jak w IPS , zdecydowanie lepsze niż MVA - nie ma w tym PVA srebrzenia ( matryca podobno S-PVA - choć w spisie widnieje tylko PVA). Generalnie : SUPER ( BENQ xxxGP 19" znacznie jest gorszy pod wzgl. jakości pomimo że ma matrycę VA ( MVA ? ) ) Ale ( zawsze jest jakieś prawda ? ) za duży piksel , wszystko duże i rozdzielczość 1366 x 768 niskawa tym samym .... jako monitor trochę dziko będzie się używało ze wzgl. na rozmiar piksela i konieczność większego dystansu od ekranu. Edytowane 23 Listopada 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowayout Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 @Kyle dzieki za odp :wink: Jezeli chodzi o rozdzielczosc 1366 x 768 to wiadomo ze jak na 26" to troche malo ale z drugiej strony to raczej nie predko sobie kupie 8800 sli zeby mozna bylo sobie pozwolic na wiecej. Musze sie po prostu przejsc gdzies do salonu gdzie mozna podlaczyc sobie kompa pod telewizor i samemu potestowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...