Illumin Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Nigdzie nie moge znalesc informacji czy na zwyklej karcie pci 2 mb moge zbootowac system oparty na nforce 4. W oczekwianiu na "powazna" karte pci-e chcialem uruchomic komputer na zwyklej karcie pci. Jedyna rekcja po wlaczeniu komputera to wlaczenie sie monitora, zgloszenie sie karty graficznej a potem czarny obraz :(( Wszytsko sprawia wrazenie jakby bios wyswietlany byl tylko na pci-e ? Ktos moze sie juz spotkal z taka sytulacja i moze powiedziec czy moje przypuszczenia sa sluszne? Dodam ze kazdy element poza plyta glowna sprawny na 100% i na nforce 3 dziala bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 a clear cmos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Illumin Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 a clear cmos? Standartowo zrobilem jeszce przed podlaczeniem czegokolwiek. Wystarczy mi odpowiedz na zwykle pytanie: czy komus udalo sie uruchomic komputer na plycie bez agp (z pci-e) na zwyklej karcie pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 To pewnie karta walnięta. Bo jeżeli nic nie zmieniałeś w Biosie to on automatycznie szuka grafy na początku w PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ja jechałem na i925 i 8mb sis na pci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) mi sie wydaje, ze karta jest walnieta. moje s3 2mb pci chodzilo pieknie na moich kompach z agp oraz u 2 kumpli na nf4 kiedy po podkreceniu ich karty zdychaly :P Edytowane 22 Listopada 2006 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Od jakiegoś czasu siedzę na S3Trio64, zero problemów... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ja też mam awaryjne S3 Trio64V+ i też działa bez problemu na nF4 w wersji nF4X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Illumin Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ja też mam awaryjne S3 Trio64V+ i też działa bez problemu na nF4 w wersji nF4X. Karta jest na 100% dzialajaca. Chodzi bez problemu na kilku innych plytach. W jednym z serwisow komputerowych dostalem ciekawa odpowiedz, mianowicie: Nforce4 zasadziczo przeznaczony jest tylko do zlacz pci-e. zalcza pci sa dodane tylko zeby mozna bylo podlaczyc 'starsze' karty rozszerzen (kary muzyczne, modemy, tunery, kontrolery dyskow, itp. ) Producenci nie przewidywali instalacji kart grafiki w tych slotach. Ale ta opnie podwaza to, ze jednak kilka osob moglo bez problemu zbootowac komputer na zwyklej karcie pci :mur: Nie pozostaje mi nic innego jak kupic karte pci-e i zapomniec o starej wysluzonej karcie pci 2mb :rolleyes: Dzieki wszytkim za zabranie glosu... PS. moze ktos zabierze glos w topiku z 'Sli Switch Card' bo sprawa spedza mi sen z powiek :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 sprobuj wsadzac w rozne pci na moim dfi sli-d nie ma zadnego problemu - dziala w ostatnim slocie (matrox) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 W jednym z serwisow komputerowych dostalem ciekawa odpowiedz, mianowicie: Nforce4 zasadziczo przeznaczony jest tylko do zlacz pci-e. zalcza pci sa dodane tylko zeby mozna bylo podlaczyc 'starsze' karty rozszerzen (kary muzyczne, modemy, tunery, kontrolery dyskow, itp. ) Producenci nie przewidywali instalacji kart grafiki w tych slotach. Ale ci bzdur naopowiadali :lol: Serwisanci.... żal się robi :lol: Jakby tak było to powiedz po cholere w biosie byłaby by taka opcja "Init Display First" z wyborem "PCI-Express" i "PCI"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 j/w. zero problemow z 2mb s3 na pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Odpalałem DFI LanParty UT nF3 Ultra-D oraz Asusa P4B533 z Diamondem 4MB i Quadro NVS280 - obie karty na PCI, żadnych problemów, tylko trzeba slotami się pobawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Ja też mam awaryjne S3 Trio64V+ i też działa bez problemu na nF4 w wersji nF4X.U mnie też zero problemów było. A jechałem na moim S3 przez ponad półtora miesiąca. Płyta główna jak w podpisie. Najciekawsze jest jeszcze to, że ta grafa jest w stanie pokazać obraz w rozdziałce 1280x1024 i to bez żadnych zakłóceń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...