hary Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Lol, powiedz mi kto normalny pracuje na zintegrowanej dzwiekowce? :lol:Ja :lol: Edit: A nie czekaj... kto "normalny" napisałeś... to jednak nie.... :lol: Jak wyjdą jakieś dobre i tanie dźwiękówki na pci-e x1 to może kupie :P Edytowane 26 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Abit jest lepszy. Wogole co ty piszesz... moze posiada mniej slotów, może odrobinę ma gorsze OC , ale ma lepszy LAN, dźwiękówkę oraz lepiej umiejscowiony mostek dzięki czemu można sobie bez problemów zmieniać chłodzenie na chipsecie. I po za tym mnie nie interesuje że ktoś nie używa zintegrowanej. Ja nie używam 3 slotu na pamięci -> Co ty na to ? I nie bawię się w takie O/C !? Mówisz tak bo DFI posiadasz, i boli cię to że są płyty lepsze niż twoje dfi. no to ty używasz a nie ktoś :blink: GORSZE OC , pokaż mi jakoś test z rzeczywistym spadkiem wydajności LANa to pogadamy :mur: :mur: tak na DFI to jest taaaaaaaaki problem niebieskiego zalmana i ew go przyciąć no rzeczywiście :mur: :mur: :huh: zintegrowana czy nie kwestia przyzwyczajenia.... i przede wszystkim komu jak komu ale nie mów haremu żeby czytał jakieś durne testy bo on wie więcej o tej płycie od nich, a już napewno więcej od Ciebie i twoich super opinii userów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Wiesz, ja pracuję na zintegrowanej dźwiękówce. Jak masz zestaw 2.1 creative'a to nawet x-fi ci za wiele nie da, nie ma takiej różnicy.Buhehehe, jasne. Sprawdzałes? Pewnie wyczytałes gdzies. Bo ja słysze całkiem spora róznice miedzy integra a sb live 5.1 Abit jest lepszy. Wogole co ty piszesz... moze posiada mniej slotów, może odrobinę ma gorsze OC , ale ma lepszy LAN, dźwiękówkę oraz lepiej umiejscowiony mostek dzięki czemu można sobie bez problemów zmieniać chłodzenie na chipsecie. I po za tym mnie nie interesuje że ktoś nie używa zintegrowanej. Ja nie używam 3 slotu na pamięci -> Co ty na to ? I nie bawię się w takie O/C !? Mówisz tak bo DFI posiadasz, i boli cię to że są płyty lepsze niż twoje dfi. W czym objawia sie ta lepszosc LANU? Wytlumacz mi prosze [znow smieszna egielda?]. Lepiej umiejscowiony mostek?Hmmm moze i lepiej, zapewne ten zalman ktory siedzi na moim NB to wytwor chorej wyobrazni. No i skoro nie bawisz sie w OC to dlaczego piszesz ze abit jest lepszy? :lol: W takim razie msi na chipie VIA to w ogole monstrum "najlepszosci" :lol: Ja :lol: Edit: A nie czekaj... kto "normalny" napisałeś... to jednak nie.... :lol: Jak wyjdą jakieś dobre i tanie dźwiękówki na pci-e x1 to może kupie :P Ty paranormalu, doczytaj do konca^^ Takim co tylko krecą to do 3dmarka styknie i jakies mono na ISA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Buhehehe, jasne. Sprawdzałes? Pewnie wyczytałes gdzies. Bo ja słysze całkiem spora róznice miedzy integra a sb live 5.1 W czym objawia sie ta lepszosc LANU? Wytlumacz mi prosze [znow smieszna egielda?]. Lepiej umiejscowiony mostek?Hmmm moze i lepiej, zapewne ten zalman ktory siedzi na moim NB to wytwor chorej wyobrazni. No i skoro nie bawisz sie w OC to dlaczego piszesz ze abit jest lepszy? :lol: W takim razie msi na chipie VIA to w ogole monstrum "najlepszosci" :lol: Ty paranormalu, doczytaj do konca^^ Takim co tylko krecą to do 3dmarka styknie i jakies mono na ISA :D Sprawdzałem! Co, jedyny jesteś w Polsce i masz dostęp do kart dźwiękowych? Jakbym widział dużą różnicę w dźwięku i muzyce to bym kupił kartę dźwiękową, ale ten generowany przez kodek ALC850 wystarcza w zupełności, chyba, że chcesz do filmów lub nowych gier super jakość dźwięku to bierz X-fi, ale ja nie widzę sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 dobra ludzie dźwięk to sprawa indywidualna niech mi ktoś pokaże słabość LANa na dfi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Sprawdzałem! Co, jedyny jesteś w Polsce i masz dostęp do kart dźwiękowych? Jakbym widział dużą różnicę w dźwięku i muzyce to bym kupił kartę dźwiękową, ale ten generowany przez kodek ALC850 wystarcza w zupełności, chyba, że chcesz do filmów lub nowych gier super jakość dźwięku to bierz X-fi, ale ja nie widzę sensu. Wiesz, pamietam cie jeszcze z czasow gdy broniles serii FX i jej niedorzwinietego DX9, wiec juz sobie odpuszczam dyskusje, bo z pewnoscia jest tak jak mowisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Wiesz, pamietam cie jeszcze z czasow gdy broniles serii FX i jej niedorzwinietego DX9, wiec juz sobie odpuszczam dyskusje, bo z pewnoscia jest tak jak mowisz :)Weź koleś nie pieprz, ja mogę o tobie również kilka rzeczy powiedzieć, więc nie schodź z tematu wątka. X-fi da się dużo, ale przy dobrych głośnikach, nie jestem audiofilem i zintegrowana wystarcza do słuchania muzyki i grania w gierki, więc zaakceptuj to, że wiele osób korzysta z zintegrowanej. Zresztą co ty, łaskę robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) dobra ludzie dźwięk to sprawa indywidualna niech mi ktoś pokaże słabość LANa na dfi :lol: Chodzi o ładowanie przestarzałych układów. Zamiast 1Gbit. Jak za tą cenę to niedopuszczalne. Płyta była jedną z droższych na s.754. Hary potrzebuje prawnika ? Co się nim tak podniecasz. Skąd ty wogóle możesz wiedzieć jaką wiedzę posiadają użytkownicy, że tak piszesz. Kiedy do ciebie dotrze, że Abit ma lepsze te elementy, i niestety mimo co byś tutaj nie napisał nigdy nie będziesz miał racji. Edytowane 26 Listopada 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Heh... no i co ty z tym 1Gbit lanu zrobisz? Wykorzystujesz to w ogóle? Sory, jakie on ma lepsze elementy? Dźwięk i szybszy lan? I to chyba tyle... Edit. Powiedziałem co wiedziałem, więcej się w tym topicu nie wypowiadam żeby tej durnej dyskusji nie rozwijać, bo niektórzy i tak mają racje... pa! Edytowane 26 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Co do dźwięku na abicie i DFI, to powiem tak: miałem obie, obecnie mam DFI , przy komputerowych pierdziawkach (creative inspire) nie słychać różnicy (szumi, bo ma szumieć), po podłączeniu do wzmacniacza hifi ANALOGOWO też szumi ale abit gra lepiej (tutaj praktycznie każda karta wewnątrz peceta - pci - się wykłada, nawet live, czy inne) w przypadku DFI szumi bo kodek jest blisko sekcji zasilania proca, ale jest małe ale - na abicie po średnim OC (+35%) pojawiają się w głośnikach artefakty!! -więc i tak jest do d... podpiąłem DFI CYFROWO i jest luzik:) Każdemu co chce mieć wysoką jakosć dżwieku z kompa polecam wyprowadzenie DAC-a na zewnątrz obudowy. A co do OC. Różnica między płytami jest KOSMICZNA, chyba wiadomo która lepsza... acha i jeszcze lan. Na abicie jest lepszy bez dwóch zdań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Heh... no i co ty z tym 1Gbit lanu zrobisz? Wykorzystujesz to w ogóle? Sory, jakie on ma lepsze elementy? Dźwięk i szybszy lan? I to chyba tyle... Edit. Powiedziałem co wiedziałem, więcej się w tym topicu nie wypowiadam żeby tej durnej dyskusji nie rozwijać, bo niektórzy i tak mają racje... pa! Lepsze rozmieszczenie elementów na laminacie. A powiedz mi jeszcze w czym jest DFI lepsze od ABITA ?? Ma lepsze O/C i .... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...