Skocz do zawartości
thunder_pl

Wycięcie Napisów Końcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcę nagrać 12 filmów na płytę DVD, jednak Nero mi pokazuje, że rozmiar jest za duży o 30MB. Chcę wyciąć napisy końcowe, żeby zmniejszyć rozmiar tych plików. Problem w tym, że gdy wytnę je w jakimś programie, to potem przy zapisywaniu muszę ustawić masę rzeczy i w efekcie, nie wiem czy plik nie będzie zajmował za dużo, lub co gorsze, rozmiar będzie w prawdzie mniejszy, ale jakość bardzo spadnie.

Zamiast wyciąć napisy końcowe, mógłbym 2 pliki zmniejszyć o 15MB, tracąc przy tym troszkę jakość. Problem w tym, że (z tego co widziałem) tylko przy zapisie do formatu .wmv można określić ile plik ma zajmować, a ja chcę mieć to pliku .avi , bo wmv ma tragiczną jakość.

Czy ktoś może ma jakiś pomysł jak najłatwiej pozbyć się w sumie 30MB z tych filmów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Virtualdub. Wycinasz co niepotrzebne, dajesz na video i audio direct stream copy i zapisujesz.

wywala mi błąd, bo wersja mojego avi jest nietypowa

witam

mozesz tez ustawic inny bitrate w kodeku video

zachowasz napisy :P

nie rozumiem. Moje napisy (txt) są przystosowane do tej wersji filmu, jak zmienie ilość klatek w filmie, to po pewnym czasie napisy nię będą równo z filemem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi