thunder_pl Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Witam chcę nagrać 12 filmów na płytę DVD, jednak Nero mi pokazuje, że rozmiar jest za duży o 30MB. Chcę wyciąć napisy końcowe, żeby zmniejszyć rozmiar tych plików. Problem w tym, że gdy wytnę je w jakimś programie, to potem przy zapisywaniu muszę ustawić masę rzeczy i w efekcie, nie wiem czy plik nie będzie zajmował za dużo, lub co gorsze, rozmiar będzie w prawdzie mniejszy, ale jakość bardzo spadnie. Zamiast wyciąć napisy końcowe, mógłbym 2 pliki zmniejszyć o 15MB, tracąc przy tym troszkę jakość. Problem w tym, że (z tego co widziałem) tylko przy zapisie do formatu .wmv można określić ile plik ma zajmować, a ja chcę mieć to pliku .avi , bo wmv ma tragiczną jakość. Czy ktoś może ma jakiś pomysł jak najłatwiej pozbyć się w sumie 30MB z tych filmów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Virtualdub. Wycinasz co niepotrzebne, dajesz na video i audio direct stream copy i zapisujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) witam mozesz tez ustawic inny bitrate w kodeku video zachowasz napisy :P Edytowane 25 Listopada 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Virtualdub. Wycinasz co niepotrzebne, dajesz na video i audio direct stream copy i zapisujesz. wywala mi błąd, bo wersja mojego avi jest nietypowa witam mozesz tez ustawic inny bitrate w kodeku video zachowasz napisy :P nie rozumiem. Moje napisy (txt) są przystosowane do tej wersji filmu, jak zmienie ilość klatek w filmie, to po pewnym czasie napisy nię będą równo z filemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 wywala mi błąd, bo wersja mojego avi jest nietypowaMozesz sprecyzowac? Daj screena or something. A i avecezaremu chodzilo o napisy koncowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Ja uzywalem czegos takiego zobacz moze pomoze avi_mpg_splitter.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...